Cookies- og Brukervilkår


Planlegging

Drømmer du om å skape en liten oase med krukker et sted i hagen, er det lett å komme i gang. Du har sikkert allerede en del forskjellige krukker eller andre beholdere stående hjemme, og kanskje står det også en gammel trekasse, en benk eller noe annet som kan være fint å bruke til arrangementet ditt.

Alle beholdere kan i prinsippet brukes til planter. Du må bare forsikre deg om at det er hull i bunnen, så overskytende vann kan renne ut. Krukker kan du plassere nesten hvor som helst.

Du må selvfølgelig ta høyde for at noen planter krever mer lys enn andre. Derfor kan en mørk krok kanskje være en utfordring, men en del planter har det faktisk best i skyggen.

Det er et vell av forskjellige krukker i ulike stilarter i handelen, så hvis du har lyst til å begynne helt fra bunnen, så ta en tur i hagesenteret og la deg inspirere. Husk også å kjøpe rikelig med god pottejord. Det er absolutt en av forutsetningene for å lykkes med prosjektet.

Du må også på forhånd sørge for å ha noe løs-leca eller bare potteskår, som du kan bruke som drenering i bunnen av krukken.

Er krukken stor, kan du eventuelt fylle bunnen med noen av de små plastpottene du har fått med innkjøpte planter. Nå er du klar til å velge hvilke planter du vil ha i krukkehagen din.

Relaterte artikler

 • KRUKKER: Opp på veggen

  KRUKKER: Opp på veggen

  06/10 VIDEO: Har du begrenset med plass til krukkene dine – eller vil du bare utnytte en kjedelig vegg – så er det god hjelp å hente her.

 • KRUKKER: Opp på veggen

  KRUKKER: Opp på veggen

  06/10 VIDEO: Har du begrenset med plass til krukkene dine – eller vil du bare utnytte en kjedelig vegg – så er det god hjelp å hente her.

 • KRUKKER: Den lille vannhagen

  KRUKKER: Den lille vannhagen

  06/10 VIDEO: På denne solflekken midt i hagen har Karina tidligere hatt en liten vann-krukkehage. Nå skal den gjenoppstå. Hun har på forhånd gravd ned en stor murerbalje i jorda. Den skal fungere som basseng.

 • KRUKKER: Anlegg

  KRUKKER: Anlegg

  05/10 VIDEO: Når du skal etablere en krukkehage med flere krukker samlet på ett sted, så prøv å se deg rundt der hjemme om du har noen ting du kan bruke til å skape forskjellige nivåer i krukkehagen. Karina har for eksempel denne ...

 • STAUDER: Nytt liv i krukker og potter

  STAUDER: Nytt liv i krukker og potter

  21/09 VIDEO: Er du glad i stauder, behøver du ikke bare å begrense deg til et par av bedene i hagen din. Stauder kan også ha et godt liv i en krukke i hagen eller på altanen.

Les mer om

Få gratis nyhetsbrev

Få tilgang til alle artikler

Få tilgang til alle artikler

For bare 19,- får du tilgang til over 1500 ekspert-guider fra Gjør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Septik tank

Hei jeg skal sette ned en 4m3 (3 kammer) ...

Tak over terrasseplatting

Hei, Jeg skal bygge tak over en ny skifer ...

Hagebilag

Hvordan kan allerede abonnenter laste ned ...

Lydisolere yttervegg

Hei. Jeg bor nært trikken i trondheim og ...

Mest leste i forum

Stendersøker

Er på jakt etter en stendersøker som gjør det ...

Gipsplater på vegg?

God dagen godtfolk!Har nylig kjøpt hus fra ...

Barnesenga svever fritt

Plassen var trang i det felles barnerommet. De ...

Solterrassen ble til et fint lysthus

Det skulle egentlig bare bli en overdekket ...

Gjør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss