Cookies- og Brukervilkår


Lesernes flotte søppelskjul

En avfallsdunk pynter ikke opp på tomten. Her er mange flotte tips fra Gjør Det Selvs lesere, til hvordan du flott, praktisk og oppfinnsomt kan skjule avfallsdunkene.

Alle disse flotte alternativene til å skjule avfallsdunker, ble sendt inn i forbindelse med en konkurranse i Gjør Det Selv i 2015. Se vinnerne av konkurransen her: VINNERNE: Flotteste søppelskjul


Flere flotte søppelskjul


Søppelskjulet skulle passe til vinduene våre. Jeg beiset det derfor med en brun farge som tilsvarte vinduene, etter at det var ferdig.
H. Jensen
Vår ”lokale” søppelplass rommer selve avfallsdunken, i tillegg til fire søppelsekker til papp, papir, glass og flasker og bokser som kan pantes.

Lokket har undertak, så det ikke regner ned i sekkene. Avfallsdunken har en mekanisme, så den åpner automatisk når lokket til skjulet åpnes.
S. SvendsenDette søppelskjulet har fungert i mange år. Det er faste plasser til alt, under ett tak – også de plastsekkene som bare settes ut én gang i måneden.
R. ØlstadDette søppelskjulet ble bygget forrige sommer, i bakgården til stefaren min.
N. UschanoffFrontveggen på søppelskjulet er hengslet, og holdes på plass med magneter. Lokket på selve søppelskjulet følger – ved hjelp av kroker og en kjetting – med når ”veggen” åpnes.
R. Rantanen50 x 50 mm stolper, panelvegger, takbelegg og biter av rundstokk saget ut av et kosteskaft – det er hovedingrediensene i dette søppelskjulet.
T.M. Okkonen
Søppelskjulet er laget som en integrert del av gjerdet. Men døren er hevet, slik at den kan åpnes selv om det ligger mye snø foran den.
J. RantinojaDette søppelskjulet er laget slik at det passer til de øvrige byggene på tomten. Skjulet er laget på punktfundament av betong, og veggene består av bord med fjær og not. Taket er laget av kryssfinér, kledd med takbelegg.
M. LehtinenHele dette søppelskjulet er laget av gjenbruksmaterialer.
M. VelinDette søppelskjulet er 1,9 meter høyt, 75 cm bredt og 80 cm dypt. Det er laget av to kun to forskjellige materialdimensjoner, (48 x 73 mm og 48 x 48 mm). Bunnen og veggene er av 6 mm kryssfinér, og alt er malt i samme farge.
J.P KulosaariDette enkle søppelskjulet er laget så det passer til omgivelsene når det gjelder form, materialer og fargevalg. Belegningen under skjulet er rød betongstein.
R. MykräHer er det plass til to dunker, pluss annet returavfall. Alle sider og selve døren er laget som en luftig gitterkonstruksjon, slik at vond lukt sirkuleres vekk. I taket er det LED-lys, for enkel orientering i mørket.
J. SalonenDette søppelskjulet ble bygget forrige sommer. Utsmykningen i taket er laget med stikksag og et hullbor i bormaskinen.
J. JohanssonSøppelskjulet mitt har håndtak av greiner med hull, som jeg har funnet i skogen. Planen var å sette et hjerte på døren. Men det nektet samboeren min meg å gjøre. Hun var redd for at folk ”gikk feil”.
S. FagerstedtDette søppelskjulet er laget med inspirasjon fra en byggeveiledning i Gjør Det Selv. Men jeg har modifisert lokket, slik at jeg slipper å holde det når jeg kaster søppel. ”Holderen” består helt enkelt av et par lister.
K. BernströmSøppelskjulet vårt har sider i en luftig gitterkonstruksjon, for å sirkulere vekk søppellukt. Døren, som er dekorert etter beste evne, er delt i to, slik at det er enkelt å komme til avfallsdunkene.
R. Pirttikangas

Relaterte artikler

 • Bygg et flott skjul til avfallet

  Bygg et flott skjul til avfallet

  10/05 Store avfallsdunker i hard plast pynter sjelden opp. Har du lyst til å skjule dem, får du oppskriften på et flott søppelskjul her.

  Vanskelighetsgrad 2/4
 • VINNER: Det beste avfallsskjulet

  VINNER: Det beste avfallsskjulet

  11/03 Tusen TAKK til alle som har sendt inn tips til hvordan avfallsdunkene kan skjules. Her kan du se vinnerprosjektet, og mange andre flotte bidrag.

 • Avfallsdunken blir pen igjen

  Avfallsdunken blir pen igjen

  19/03 Uansett hva slags avfallsdunk du har, er det sjelden den pynter opp. Men det er lett å lage et skjul til den, så den ikke skjemmer.

  Vanskelighetsgrad 2/4
 • SJEKKLISTE: Gjør hagen vinterklar

  SJEKKLISTE: Gjør hagen vinterklar

  14/10 Hvis du "stenger hagen" før vinteren, sparer du deg selv for mye arbeid til våren. Gresset vil kreve mindre pleie, og ugresset får aldri en sjanse!

 • INNRED HAGEN: Legg stier og terrasse

  INNRED HAGEN: Legg stier og terrasse

  06/10 VIDEO: Det skal legges to forskjellige slags stein i forhagen. Den gjennomgående steinen er herregårdsstein, som brukes til alle stier og ganger. Men for å bryte denne flaten, har Jane valgt å bruke svarte 30 x 30 cm heller ...

Få gratis nyhetsbrev

Få tilgang til alle artikler

Få tilgang til alle artikler

For bare 19,- får du tilgang til over 1500 ekspert-guider fra Gjør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Reperasjon av pusset leca

Hei. Jeg ser at jeg har fått en del riss i ...

Fylle betong i forskalingsblokker

Hei. Jeg skal bygge en mur med ...

Terrassevegg av teltduk (13/2016 s.19)

Ang artikkel "Forleng sommer" 13/2016. På ...

Produsere blondelister selv

Tenkte jeg skulle dele hvordan jeg har laget ...

Mest leste i forum

Stendersøker

Er på jakt etter en stendersøker som gjør det ...

Gipsplater på vegg?

God dagen godtfolk!Har nylig kjøpt hus fra ...

Barnesenga svever fritt

Plassen var trang i det felles barnerommet. De ...

Solterrassen ble til et fint lysthus

Det skulle egentlig bare bli en overdekket ...

Gjør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss