Cookies- og Brukervilkår


Klatrende sommerblomster

Sommerblomster kan du bruke på utallige måter. Og noen av dem har helt spesielle evner. De kan nemlig klatre og komme ganske høyt til værs, hvis du hjelper dem litt.

Her har forskjellige klatrere fått et trestativ, som dekker hele den litt kjedelige mursteinsveggen. I løpet av sommeren får praktvindelen (Ipomoea) og deres naboer lov å vokse seg store og flotte, så de til slutt stort sett vil dekke den triste muren med flotte, grønne blader og fine blomster.

Hvis du ønsker et godt resultat med de slyngende og klatrende sommerblomstene, er det selvfølgelig helt avgjørende å gi dem noe de kan klatre i. Denne fine løsningen er f.eks. hjemmelagd av egenproduserte hasselpinner. Den fungerer godt til praktvindelen, som klatrer oppover ved å slynge seg.

De deilig duftende erteblomstene har derimot små tråder som de klatrer med. Trådene er så små at de neppe kan favne en tykk metallstang. Så her er metallstativet utstyrt med hønsenetting. Det gir blomstertrådene en bedre mulighet for å få godt tak på vei oppover stativet.

Uten hønsenettingen kan ikke plantene få ordentlig feste, og de ville trolig i stedet legge seg bortover belegningen. Så tenk over hvordan de forskjellige sommerblomstene klatrer før du planter dem, og gi dem et egnet stativ å vokse oppetter.

Da har du i hvert fall sørget for at dine klatrende sommerblomster kan komme godt på vei til et bedre resultat. Velger du erteblomst, som her, så husk også å plukke av de små belgene kontinuerlig.

Hvis planten først får lov å modne frøene, vil den etter hvert holde opp med å blomstre.

Relaterte artikler

 • 12 TIPS: Plant med suksess!

  12 TIPS: Plant med suksess!

  29/03 Våren og plantetiden nærmer seg. Men vet du hvilke feller du SKAL unngå når du planter trær og busker i hagen? Følg disse 12 tipsene fra vår hageekspert.

 • VANN I HAGEN 3: Planteposer, jord og gjødsel

  VANN I HAGEN 3: Planteposer, jord og gjødsel

  21/11 VIDEO: Når du skal finne planter som skal ned i selve hagedammen, er det flere ting på markedet å velge mellom. Nettpotter som disse er mye brukt i de fleste hagedammer.

 • VANN I HAGEN 6: Del og forny dammens planter

  VANN I HAGEN 6: Del og forny dammens planter

  21/11 VIDEO: Som mange andre planter i hagen har også damplanter godt av å bli delt og fornyet av og til.Her er det en mini-sivplante (Juncus ensifolius), som har fått lov å vokse litt vel mye i bakken. Den er en lavtvoksende ...

 • VANN I HAGEN 1: Varme

  VANN I HAGEN 1: Varme

  14/11 VIDEO: Hvis fisken og plantene skal trives godt i hagedammen din, er det viktig at vannet ikke blir for varmt. For høye temperaturer kan nemlig fremme algeveksten og ødelegge biobalansen i dammen.

 • VANN I HAGEN 5: Vinterforberedelse av sumpbed

  VANN I HAGEN 5: Vinterforberedelse av sumpbed

  14/11 VIDEO: Noen av plantene rundt dammen skal gjøres klar til vinteren. Det dreier seg primært om de plantene som har mykt løv.

Les mer om

Få gratis nyhetsbrev

Få tilgang til alle artikler

Få tilgang til alle artikler

For bare 19,- får du tilgang til over 1500 ekspert-guider fra Gjør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Septik tank

Hei jeg skal sette ned en 4m3 (3 kammer) ...

Tak over terrasseplatting

Hei, Jeg skal bygge tak over en ny skifer ...

Hagebilag

Hvordan kan allerede abonnenter laste ned ...

Lydisolere yttervegg

Hei. Jeg bor nært trikken i trondheim og ...

Mest leste i forum

Stendersøker

Er på jakt etter en stendersøker som gjør det ...

Gipsplater på vegg?

God dagen godtfolk!Har nylig kjøpt hus fra ...

Barnesenga svever fritt

Plassen var trang i det felles barnerommet. De ...

Solterrassen ble til et fint lysthus

Det skulle egentlig bare bli en overdekket ...

Gjør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss