Cookies- og Brukervilkår


Snegler

Selv om du lett kan lukke døren til drivhuset ditt, er det i en stor del av sesongen bedre å la den stå åpen for å sikre god luftsirkulasjon og riktig temperatur. Og når både dører og vinduer står åpne, er det noen skadedyr du må være oppmerksom på.

Slimspor er f.eks. et ganske sikkert tegn på at en snegle har vært på ferde. Og ser du slike hull i grønnsakene, kan det nok lønne seg å kikke nærmere etter.Her er det en mordersnegle som har søkt ly og næring, og da kan det fort gå den gale veien med avlingen din.Også denne melonen ser ut til å ha hatt besøk.

Det er både slimspor og et hull. Kanskje er det også her en snegle som nyter drivhusets frukter. Se deg godt rundt, og løft gjerne f.eks. plantesekkene litt opp. Snegler liker å gjemme seg på fuktige steder, og kommer som regel først fram i skumringen eller tidlig om morgenen.

Når du har funnet synderen, er det bare én utvei. Gjør den uskadelig for vekstene dine! Denne melonen er ikke lenger mye verdt, så den ryker ut med det samme.Ønsker du å forebygge den slags ergerlige skader, kan du legge ut sneglegift.

Sneglekornene her heter Ferramol, og er godkjent til økologisk dyrking. Sneglene blir tiltrukket av sneglegiftens lukt, og når de spiser kornene, dør de. Spre derfor sneglekornene litt rundt i drivhuset, hvor du antar at sneglene vil være.

Ferramol oppløses i regnvær. Så snart du vanner i drivhuset, vil kornene derfor miste effekten – og resultatet ser slik ut. Da må du ut med nye sneglekorn.

Relaterte artikler

 • SLYNGPLANTER: Skjoldlus

  SLYNGPLANTER: Skjoldlus

  11/11 VIDEO: Denne eviggrønne Clematis ”armandii” vokser i Janes vinterhage. Den er ikke særlig hardfør utendørs på våre breddegrader, men i en frostfri vinterhage eller i et drivhus går det fint. Til gjengjeld er innendørsplanter ...

 • BLOMSTERBED: Minérfluer

  BLOMSTERBED: Minérfluer

  02/11 VIDEO: Et hvitt mønster, som nærmest tegner seg som ganger på plantenes grønne blader, er ofte et tegn på minérfluer. De buede, hvite sporene er mineganger i bladkjøttet, som minérfluens larver lager.

 • BLOMSTERBED: Rotsnutebiller

  BLOMSTERBED: Rotsnutebiller

  02/11 VIDEO: Ser bladene på rododendroen din ut som om en billetkontrollør har vært forbi og klippet i dem, har du sikkert fått besøk av rotsnutebiller i hagen.

 • DRIVHUS: Spinnmidd

  DRIVHUS: Spinnmidd

  31/10 VIDEO: Et stort og ofte tilbakevendende problem i drivhus er spinnmidd. Spinnmidd er svært små – under 1 mm lange – og de kan variere i fargen fra lysegule og grønne til knallrøde sist på sommeren. Midden befinner seg på ...

 • DRIVHUS: Larver

  DRIVHUS: Larver

  31/10 VIDEO: Støter du på denne type sorte kuler i drivhuset ditt, har du fått besøk av enten snegler eller sommerfugl-larver. De svarte kulene er nemlig dyrenes etterlatenskaper.

Les mer om

Få gratis nyhetsbrev

Få tilgang til alle artikler

Få tilgang til alle artikler

For bare 19,- får du tilgang til over 1500 ekspert-guider fra Gjør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Septik tank

Hei jeg skal sette ned en 4m3 (3 kammer) ...

Tak over terrasseplatting

Hei, Jeg skal bygge tak over en ny skifer ...

Hagebilag

Hvordan kan allerede abonnenter laste ned ...

Lydisolere yttervegg

Hei. Jeg bor nært trikken i trondheim og ...

Mest leste i forum

Stendersøker

Er på jakt etter en stendersøker som gjør det ...

Gipsplater på vegg?

God dagen godtfolk!Har nylig kjøpt hus fra ...

Barnesenga svever fritt

Plassen var trang i det felles barnerommet. De ...

Solterrassen ble til et fint lysthus

Det skulle egentlig bare bli en overdekket ...

Gjør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss