Cookies- og Brukervilkår


Rull på beplantningen

Alle vet at det er mange muligheter når du skal bestemme deg for hvilke planter du skal ha i hagen din. Men de færreste vet at det også er mulig å rulle på beplantningen, som Jesper skal vise her.

Jesper starter med å rake og jevne jorda i bedet, så det er jevnt og fritt for ugress. Da har du det beste utgangspunktet for å plante til bedet. Deretter vanner han jorda grundig så den er gjennomvåt, noe som gjør det lettere for de nye plantene å etablere seg.

Når jorda har fått rikelig med vann, henter Jesper plantene og pakker dem ut. Plantene her er villjordbær, men de er kjøpt på ruller – akkurat som man kan kjøpe gress på ruller.

I tillegg til jordbær, kan du også få mange andre bunndekkplanter, som f.eks. storkenebb (Geranium can. ”Biokovo”) i denne sammenrullede formen.Mattene er 40 cm brede og 125 cm lange.

Det passer perfekt til dette bedets dimensjoner, så det er ikke behov for å tilpasse mattene her. Matten er 6 cm tykk, og det hadde Jesper gravd til i forveien, så nivået passer med det samme.

Jesper gir straks jordbærplantene vann, før han fortsetter med resten av bedet. De første 2 til 4 ukene må du vanne plantene minimum annenhver dag, hvis det ikke regner. Og her, en snau måned senere, er det tydelig at bedet har klart seg godt.

Det har allerede begynt å få fine hvite blomster. Og ytterligere en måned senere kvitterer plantene med en overflod av små, søte jordbær.

Relaterte artikler

 • 12 TIPS: Plant med suksess!

  12 TIPS: Plant med suksess!

  29/03 Våren og plantetiden nærmer seg. Men vet du hvilke feller du SKAL unngå når du planter trær og busker i hagen? Følg disse 12 tipsene fra vår hageekspert.

 • VANN I HAGEN 3: Planteposer, jord og gjødsel

  VANN I HAGEN 3: Planteposer, jord og gjødsel

  21/11 VIDEO: Når du skal finne planter som skal ned i selve hagedammen, er det flere ting på markedet å velge mellom. Nettpotter som disse er mye brukt i de fleste hagedammer.

 • VANN I HAGEN 6: Del og forny dammens planter

  VANN I HAGEN 6: Del og forny dammens planter

  21/11 VIDEO: Som mange andre planter i hagen har også damplanter godt av å bli delt og fornyet av og til.Her er det en mini-sivplante (Juncus ensifolius), som har fått lov å vokse litt vel mye i bakken. Den er en lavtvoksende ...

 • VANN I HAGEN 1: Varme

  VANN I HAGEN 1: Varme

  14/11 VIDEO: Hvis fisken og plantene skal trives godt i hagedammen din, er det viktig at vannet ikke blir for varmt. For høye temperaturer kan nemlig fremme algeveksten og ødelegge biobalansen i dammen.

 • VANN I HAGEN 5: Vinterforberedelse av sumpbed

  VANN I HAGEN 5: Vinterforberedelse av sumpbed

  14/11 VIDEO: Noen av plantene rundt dammen skal gjøres klar til vinteren. Det dreier seg primært om de plantene som har mykt løv.

Les mer om

Få gratis nyhetsbrev

Få tilgang til alle artikler

Få tilgang til alle artikler

For bare 19,- får du tilgang til over 1500 ekspert-guider fra Gjør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Septik tank

Hei jeg skal sette ned en 4m3 (3 kammer) ...

Tak over terrasseplatting

Hei, Jeg skal bygge tak over en ny skifer ...

Hagebilag

Hvordan kan allerede abonnenter laste ned ...

Lydisolere yttervegg

Hei. Jeg bor nært trikken i trondheim og ...

Mest leste i forum

Stendersøker

Er på jakt etter en stendersøker som gjør det ...

Gipsplater på vegg?

God dagen godtfolk!Har nylig kjøpt hus fra ...

Barnesenga svever fritt

Plassen var trang i det felles barnerommet. De ...

Solterrassen ble til et fint lysthus

Det skulle egentlig bare bli en overdekket ...

Gjør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss