Cookies- og Brukervilkår


Dryppvanning

Karinas krydderurtehage er kommet opp på veggen til skuret. Her henger krukkene fint. Men når hun skal vanne krukkene, er det litt problematisk, særlig når hun skal opp i høyden med vannkannen. Det finnes det imidlertid råd for.

Hun vil installere et dryppvanningssystem i de små krukkene, så vanningen blir lettere å håndtere. Den store dunken skal fungere som vanntank. I nederste hjørne har Karina boret et lite hull, hvor hun monterer slangen som skal lede vannet bort til de enkelte krukkene.

De små slangestykkene trer hun ned over de små kjegleformede spydene, som senere skal stikkes i pottejorda. I den andre enden av det lille slangestykket monterer hun et lite hult T-stykke. Så må beholderen fylles opp med vann, så den kan brukes som skjult vannreservoar for den hengende hagen.

Den fylte beholderen plasserer Karina inne i skuret på en liten hylle. Og slangen fører hun ut til krukkene på den andre siden. Vannet renner allerede lystig. Så Karina skynder seg å stoppe vannet midlertidig med en klemme, slik at det ikke renner ut før dryppvanningssystemet er ferdigmontert.

Og så må slangen fra vannbeholderen forbindes til hver enkelt krukke i den loddrette krukkehagen. Hun begynner ovenfra, da fallet er viktig for at vannet skal renne dit det skal. Slangen klipper hun til så den når akkurat bort til den første krukken.

Her trer hun enden av slangen inn over det lille T-stykket som er montert i toppen av det kjegleformede spydet som er stukket ned i jorda. Hun slakker på klemmen et øyeblikk, bare for å sjekke at vannet stadig renner godt – og systemet virker etter hensikten. Og slik fortsetter hun krukke for krukke.

På hvert spyd er det mulig å dosere drypphastigheten. En innstilling på styrke 1 tilsvarer en vannmengde på cirka 1,5 cl i døgnet – og styrke 11 gir helt opptil 1,5 liter på like lang tid. Det er altså mulig å ta høyde for hvor tørst den enkelte plante er. Så er dryppvanningen etter hvert på plass.

Det er en god idé å sjekke krukkene de neste par dagene for å se om det eventuelt er behov for å finjustere doseringen. Og så må hun naturligvis huske å fylle opp vannbeholderen på den andre siden av veggen når den er i ferd med å gå tom.

Relaterte artikler

 • 12 TIPS: Plant med suksess!

  12 TIPS: Plant med suksess!

  29/03 Våren og plantetiden nærmer seg. Men vet du hvilke feller du SKAL unngå når du planter trær og busker i hagen? Følg disse 12 tipsene fra vår hageekspert.

 • VANN I HAGEN 3: Planteposer, jord og gjødsel

  VANN I HAGEN 3: Planteposer, jord og gjødsel

  21/11 VIDEO: Når du skal finne planter som skal ned i selve hagedammen, er det flere ting på markedet å velge mellom. Nettpotter som disse er mye brukt i de fleste hagedammer.

 • VANN I HAGEN 6: Del og forny dammens planter

  VANN I HAGEN 6: Del og forny dammens planter

  21/11 VIDEO: Som mange andre planter i hagen har også damplanter godt av å bli delt og fornyet av og til.Her er det en mini-sivplante (Juncus ensifolius), som har fått lov å vokse litt vel mye i bakken. Den er en lavtvoksende ...

 • VANN I HAGEN 1: Varme

  VANN I HAGEN 1: Varme

  14/11 VIDEO: Hvis fisken og plantene skal trives godt i hagedammen din, er det viktig at vannet ikke blir for varmt. For høye temperaturer kan nemlig fremme algeveksten og ødelegge biobalansen i dammen.

 • VANN I HAGEN 5: Vinterforberedelse av sumpbed

  VANN I HAGEN 5: Vinterforberedelse av sumpbed

  14/11 VIDEO: Noen av plantene rundt dammen skal gjøres klar til vinteren. Det dreier seg primært om de plantene som har mykt løv.

Les mer om

Få gratis nyhetsbrev

Få tilgang til alle artikler

Få tilgang til alle artikler

For bare 19,- får du tilgang til over 1500 ekspert-guider fra Gjør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Hvilken maskin /verktøy for å (skrå)skjære

Hvilken maskin/verktøy egner seg for å ...

Oppbevaring av verktøy

Lurer på om hva man bør tenke på når man ...

Septik tank

Hei jeg skal sette ned en 4m3 (3 kammer) ...

Tak over terrasseplatting

Hei, Jeg skal bygge tak over en ny skifer ...

Mest leste i forum

Stendersøker

Er på jakt etter en stendersøker som gjør det ...

Gipsplater på vegg?

God dagen godtfolk!Har nylig kjøpt hus fra ...

Barnesenga svever fritt

Plassen var trang i det felles barnerommet. De ...

Solterrassen ble til et fint lysthus

Det skulle egentlig bare bli en overdekket ...

Gjør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss