Cookies- og Brukervilkår


Frostskader

Det er vanskelig å se hva denne visne pinnen av en plante en gang var. Men for bare et år siden, da den var ny-innkjøpt, så den slik ut. Planten har stått uten å få vann i et uoppvarmet skur i vinter. Men det har likevel vært for kaldt, så fuchsiaen er så å si død av kulde.

På nåværende tidspunkt burde fuchsiaen ha utviklet blader, akkurat som hortensiaen her ved siden av. Men den står bare med nakne grener. Grenene er dessuten tørre og sprøde, og knekker lett. Den tynne zinkkrukken har slett ikke hjulpet med å isolere rundt plantens røtter.

Karina sjekker røttene for å se om det kanskje likevel skulle være litt liv gjemt i planten. Og det ser ikke helt håpløst ut. Når hun skraper på røttene, er de hvite, så med en ordentlig omgang førstehjelp kan fuchsiaen kanskje likevel reddes.

Hun tømmer derfor krukken for det meste av jorda, for å plante den nødlidende fuchsiaen på nytt. Planten får i stedet ny jord på toppen, som Karina vanner godt. Hun runder av med å klippe planten ned. Alt som ser vissent og dødt ut fjerner hun. Og dermed er det ikke mye mer hun kan gjøre i denne omgang.

Bare tiden vil vise om fuchsiaen igjen vil skyte. Det er ikke bare plantene som kan ta skade av frosten. Disse terrakotta-krukkene har for eksempel stått ubeskyttet utendørs en vinter eller to. Og da skjer dette. Krukkene har nærmest gått i oppløsning, og smuldrer ganske lett opp visse steder.

Terrakotta-krukker har ikke godt av å stå ubeskyttet utendørs om vinteren. Enten må de pakkes inn, eller også bør de tømmes og lagres under et utheng, eller i hvert fall et litt beskyttet sted. Men selv om krukkene her ser sørgelige ut, har de nå fremdeles en viss nytteverdi.

Potteskårene er nemlig fine å bruke i bunnen av andre krukker, når Karina i tiden framover skal sikre en god drenering. Så hun smadrer bare krukkene enda mer. Dermed har hun godt med nye potteskår til framtidige krukkeprosjekter.

Relaterte artikler

 • INNRED HAGEN: Beplantning

  INNRED HAGEN: Beplantning

  06/10 VIDEO: Heller og stein er på plass, og Jane har kommet for å forklare Jesper hvordan hun har forestilt seg at beplantningen skal være. De går gjennom Janes beplantningsplan, så de er enige om hvordan plantene skal plasseres i ...

 • INNRED HAGEN: Valg av planter

  INNRED HAGEN: Valg av planter

  06/10 VIDEO: Når du skal velge beplantning, anbefaler hagearkitekten at du støtter deg til oppslagsverk, enten i form av bøker, internett eller begge deler.

 • KRUKKER: Selvvanningssystem til krukke

  KRUKKER: Selvvanningssystem til krukke

  06/10 VIDEO: Skal du plante i en ny krukke, kan du på forhånd lette den framtidige vanningen med en vanningstank. Denne modellen virker ved såkalt selvvanning.

 • KRUKKER: Jord

  KRUKKER: Jord

  06/10 VIDEO: Når du skal plante til krukkene dine, må du være oppmerksom på at det er stor forskjell på hvordan plantene vil trives i de forskjellige jordtyper som er i handelen. Det meste av pottejorda du kan få kjøpt er utmerket ...

 • KRUKKER: Krukker og potter

  KRUKKER: Krukker og potter

  06/10 VIDEO: En krukkehage kan du etablere av en nesten hvilken som helst beholder som kan romme jord, tåle vann og som har drenering, så planten ikke drukner og jorda ikke blir sur. Både byggemarkeder, hagesentre og supermarkeder ...

Få gratis nyhetsbrev

Få tilgang til alle artikler

Få tilgang til alle artikler

For bare 19,- får du tilgang til over 1500 ekspert-guider fra Gjør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Reperasjon av pusset leca

Hei. Jeg ser at jeg har fått en del riss i ...

Fylle betong i forskalingsblokker

Hei. Jeg skal bygge en mur med ...

Terrassevegg av teltduk (13/2016 s.19)

Ang artikkel "Forleng sommer" 13/2016. På ...

Produsere blondelister selv

Tenkte jeg skulle dele hvordan jeg har laget ...

Mest leste i forum

Stendersøker

Er på jakt etter en stendersøker som gjør det ...

Gipsplater på vegg?

God dagen godtfolk!Har nylig kjøpt hus fra ...

Barnesenga svever fritt

Plassen var trang i det felles barnerommet. De ...

Solterrassen ble til et fint lysthus

Det skulle egentlig bare bli en overdekket ...

Gjør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss