Cookies- og Brukervilkår


Jord

Når du skal plante til krukkene dine, må du være oppmerksom på at det er stor forskjell på hvordan plantene vil trives i de forskjellige jordtyper som er i handelen. Det meste av pottejorda du kan få kjøpt er utmerket for dine krukkeplanter, men det er likevel stor forskjell på både pris og egenskaper.

Her er bare et lite utvalg av noen forskjellige slags jordtyper – fra grov torvjord til kompakt hagejord. Her er det en vanlig torvjord, som gir en god struktur til jorda. Den er blandet med produktet Perlite, et superlett granulat av vulkansk stein, som bidrar til å holde på fukten.

Perlite kan erstatte opptil 30 prosent av jorda i en krukke, og er derfor velegnet til store krukker, som ellers er vanskelige å flytte rundt på. Foran også en torvblanding, som inneholder små hvite kuler, som blir til fuktbevarende gelé.

Når de små hvite kulene fuktes, svulmer de opp til gelé, som her. Denne jorda er en ferdigblanding, som er spesielt god til roser. Den inneholder små granulater av leire, som er riktig gode til å holde på vannet i krukken.Til slutt en ferdigkjøpt pottejord.

Denne jorda er blandet opp med bitte små lecakuler, som bidrar effektivt til en god drenering i den tilplantede krukken. Jorda fra bøtta er helt vanlig hagejord. Hvor god den enn er i hagen, er den dårlig i krukker. Jorda er altfor kompakt og fin.

Vannet har vanskelig for å renne gjennom krukken, og røttene får vondt for å puste. Dessuten inneholder den helt sikkert også masser av ugressfrø, som raskt vil spire.

Så la hagejorda bli i hagen, og kjøp deg en god pottejord som passer til ditt behov. Det gir helt sikkert best resultat i krukken.

Relaterte artikler

 • KRUKKER: Selvvanningssystem til krukke

  KRUKKER: Selvvanningssystem til krukke

  06/10 VIDEO: Skal du plante i en ny krukke, kan du på forhånd lette den framtidige vanningen med en vanningstank. Denne modellen virker ved såkalt selvvanning.

 • KRUKKER: Krukker og potter

  KRUKKER: Krukker og potter

  06/10 VIDEO: En krukkehage kan du etablere av en nesten hvilken som helst beholder som kan romme jord, tåle vann og som har drenering, så planten ikke drukner og jorda ikke blir sur. Både byggemarkeder, hagesentre og supermarkeder ...

 • KRUKKER: Stangbønner i krukke

  KRUKKER: Stangbønner i krukke

  06/10 VIDEO: En krukkehage kan gjerne også inneholde spiselige saker. Og en av Karinas favoritter i den kategorien er stangbønner.

 • KRUKKER: Vind

  KRUKKER: Vind

  05/10 VIDEO: Kraftig vind kan være ganske fatalt for krukkene dine. Velg derfor noen tunge og solide typer, hvis de skal stå et sted som er veldig utsatt for vind.

 • KRUKKER: Drukningsdød

  KRUKKER: Drukningsdød

  05/10 VIDEO: Mange tenker ofte at krukker er vanskelige å passe, fordi de hele tiden må vannes. Men faktisk skjer det veldig ofte at planter i krukker får altfor mye vann, med drukningsdøden som følge.

Les mer om

Få gratis nyhetsbrev

Få tilgang til alle artikler

Få tilgang til alle artikler

For bare 19,- får du tilgang til over 1500 ekspert-guider fra Gjør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Septik tank

Hei jeg skal sette ned en 4m3 (3 kammer) ...

Tak over terrasseplatting

Hei, Jeg skal bygge tak over en ny skifer ...

Hagebilag

Hvordan kan allerede abonnenter laste ned ...

Lydisolere yttervegg

Hei. Jeg bor nært trikken i trondheim og ...

Mest leste i forum

Stendersøker

Er på jakt etter en stendersøker som gjør det ...

Gipsplater på vegg?

God dagen godtfolk!Har nylig kjøpt hus fra ...

Barnesenga svever fritt

Plassen var trang i det felles barnerommet. De ...

Solterrassen ble til et fint lysthus

Det skulle egentlig bare bli en overdekket ...

Gjør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss