Cookies- og Brukervilkår


Plantevalg

I en krukkehage kan du plante nesten hva som helst. Stauder, eviggrønt, roser og ikke å forglemme alle de skjønne sommerblomstene. Som alle andre steder i hagen vil også krukkehagen bli mer harmonisk i sitt uttrykk, hvis du på forhånd beslutter deg for en bestemt fargeblanding.

En tur i et hagesenter eller gartneri kan gi deg god inspirasjon, men mange av plantene kan man jo også bare kjøpe på supermarkedet. Det er verdt å merke seg hvilke krukker man har tenkt å bruke når man går til innkjøp av planter.

Plantene bør jo helst matche krukken, hvis det er mulig å ta høyde for det. Foruten en definert fargeblanding, gjelder de samme tommelfingerregler i krukkehagen som hvis du skulle plante til et bed.

Det må gjerne være planter som kan spre seg utover og legge en god bunn. Noe som rager litt opp. Og noe som gir fylde til krukkehagen. Tenk også på at noen planter krever mer stell enn andre.

Klassiske sommerblomster, som margueritter, petunia eller pelargonia, som her, krever at du kontinuerlig kniper av visne blomster hvis de skal fortsette blomstringen.

Den nyere Million Bells (Calibrachoa), som henger her, trenger derimot ikke et slikt fortløpende stell. Framfor alt må du velge planter som du liker – og som passer til dine krukker, ditt hagemiljø og krukkehagen du ønsker deg.

Relaterte artikler

 • KRUKKER: Selvvanningssystem til krukke

  KRUKKER: Selvvanningssystem til krukke

  06/10 VIDEO: Skal du plante i en ny krukke, kan du på forhånd lette den framtidige vanningen med en vanningstank. Denne modellen virker ved såkalt selvvanning.

 • KRUKKER: Jord

  KRUKKER: Jord

  06/10 VIDEO: Når du skal plante til krukkene dine, må du være oppmerksom på at det er stor forskjell på hvordan plantene vil trives i de forskjellige jordtyper som er i handelen. Det meste av pottejorda du kan få kjøpt er utmerket ...

 • KRUKKER: Krukker og potter

  KRUKKER: Krukker og potter

  06/10 VIDEO: En krukkehage kan du etablere av en nesten hvilken som helst beholder som kan romme jord, tåle vann og som har drenering, så planten ikke drukner og jorda ikke blir sur. Både byggemarkeder, hagesentre og supermarkeder ...

 • KRUKKER: Stangbønner i krukke

  KRUKKER: Stangbønner i krukke

  06/10 VIDEO: En krukkehage kan gjerne også inneholde spiselige saker. Og en av Karinas favoritter i den kategorien er stangbønner.

 • KRUKKER: Vind

  KRUKKER: Vind

  05/10 VIDEO: Kraftig vind kan være ganske fatalt for krukkene dine. Velg derfor noen tunge og solide typer, hvis de skal stå et sted som er veldig utsatt for vind.

Les mer om

Få gratis nyhetsbrev

Få tilgang til alle artikler

Få tilgang til alle artikler

For bare 19,- får du tilgang til over 1500 ekspert-guider fra Gjør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Hvilken maskin /verktøy for å (skrå)skjære

Hvilken maskin/verktøy egner seg for å ...

Oppbevaring av verktøy

Lurer på om hva man bør tenke på når man ...

Septik tank

Hei jeg skal sette ned en 4m3 (3 kammer) ...

Tak over terrasseplatting

Hei, Jeg skal bygge tak over en ny skifer ...

Mest leste i forum

Stendersøker

Er på jakt etter en stendersøker som gjør det ...

Gipsplater på vegg?

God dagen godtfolk!Har nylig kjøpt hus fra ...

Barnesenga svever fritt

Plassen var trang i det felles barnerommet. De ...

Solterrassen ble til et fint lysthus

Det skulle egentlig bare bli en overdekket ...

Gjør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss