Cookies- og Brukervilkår


Selvvanningssystem til krukke

Skal du plante i en ny krukke, kan du på forhånd lette den framtidige vanningen med en vanningstank. Denne modellen virker ved såkalt selvvanning.

Først må du selvfølgelig sørge for at du har en god, fuktig pottejord til rådighet til selve tilplantingen. Og så må vanningstanken monteres. Det er ganske enkelt, følg bare instruksjonen som følger med.I midten er det et hull. Det fyller du opp med jord, som du presser lett til.

Denne jorda vil framover sørge for å suge opp vannet som planten har behov for. Fyll så krukkebunnen med potteskår, lecakuler eller annet til drenering – og sjekk også at krukken har et drenshull. Plassér så vanningstanken i bunnen av krukken.

Så fyller du opp krukken med pottejorda, og sikrer deg at jorda slutter tett rundt vanningstanken. Deretter kan du plassere plantene du vil ha i krukken. Her i krukken skal det være flere planter, så Karina sørger for at påfyllingsrøret er lett å komme til.

Det er nemlig her hun i framtiden skal fylle vann på tanken. Er røret for langt, kan du forkorte det. Er det for kort, kan du heve tanken med noe dreneringmateriale. Når røret passer i høyden – og det er plassert hensiktsmessig – kan du plante til resten av krukken.

Som en tommelfingerregel bør det ikke være mer enn 15 cm mellom oversiden av vanningstanken og plantenes røtter, hvis du vil være sikker på at plantene får nok vann.Vanningstankene fås i forskjellige størrelser, og jo større tank du kan få plass til i krukken, desto lettere blir det for deg å passe den med vann framover.

Vær bare oppmerksom på at det må være plass til plantenes røtter i krukken. Så er krukken tilplantet – og du må nå fylle vann på tanken gjennom påfyllingsrøret. Bruk gjerne en flytende gjødsel i vannet, så plantene får den næringen de trenger.

Inne i påfyllingsrøret er det en liten flottør, som stiger til topps når tanken er full. Så er det bare å lukke lokket – og dermed er krukken ferdigetablert.

Nå vil jorda du skøv ned i røret i midten av vanntanken sørge for å suge opp så mye vann til plantenes røtter som de har behov for. Og du må bare huske framover å fylle vann på tanken, når den er i ferd med å gå tom.

Relaterte artikler

 • KRUKKER: Jord

  KRUKKER: Jord

  06/10 VIDEO: Når du skal plante til krukkene dine, må du være oppmerksom på at det er stor forskjell på hvordan plantene vil trives i de forskjellige jordtyper som er i handelen. Det meste av pottejorda du kan få kjøpt er utmerket ...

 • KRUKKER: Krukker og potter

  KRUKKER: Krukker og potter

  06/10 VIDEO: En krukkehage kan du etablere av en nesten hvilken som helst beholder som kan romme jord, tåle vann og som har drenering, så planten ikke drukner og jorda ikke blir sur. Både byggemarkeder, hagesentre og supermarkeder ...

 • KRUKKER: Stangbønner i krukke

  KRUKKER: Stangbønner i krukke

  06/10 VIDEO: En krukkehage kan gjerne også inneholde spiselige saker. Og en av Karinas favoritter i den kategorien er stangbønner.

 • KRUKKER: Vind

  KRUKKER: Vind

  05/10 VIDEO: Kraftig vind kan være ganske fatalt for krukkene dine. Velg derfor noen tunge og solide typer, hvis de skal stå et sted som er veldig utsatt for vind.

 • KRUKKER: Drukningsdød

  KRUKKER: Drukningsdød

  05/10 VIDEO: Mange tenker ofte at krukker er vanskelige å passe, fordi de hele tiden må vannes. Men faktisk skjer det veldig ofte at planter i krukker får altfor mye vann, med drukningsdøden som følge.

Les mer om

Få gratis nyhetsbrev

Få tilgang til alle artikler

Få tilgang til alle artikler

For bare 19,- får du tilgang til over 1500 ekspert-guider fra Gjør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Hvilken maskin /verktøy for å (skrå)skjære

Hvilken maskin/verktøy egner seg for å ...

Oppbevaring av verktøy

Lurer på om hva man bør tenke på når man ...

Septik tank

Hei jeg skal sette ned en 4m3 (3 kammer) ...

Tak over terrasseplatting

Hei, Jeg skal bygge tak over en ny skifer ...

Mest leste i forum

Stendersøker

Er på jakt etter en stendersøker som gjør det ...

Gipsplater på vegg?

God dagen godtfolk!Har nylig kjøpt hus fra ...

Barnesenga svever fritt

Plassen var trang i det felles barnerommet. De ...

Solterrassen ble til et fint lysthus

Det skulle egentlig bare bli en overdekket ...

Gjør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss