Cookies- og Brukervilkår


Stell av plantene

En pen krukkehage må pleies med omhu for å holde seg fin og varig. En stor del av sommerblomstene vi ofte bruker i krukkene må knipes av for visne blomster med jevne mellomrom. Ellers blir nok resultatet med tiden noe sørgelig å se på.

Selv om det stadig er en del nye knopper å få øye på, vil nok en omgang med kniping likevel hjelpe en del på helhetsinntrykket. Pelargoniaen her trenger i hvert fall å knipes. Når Karina fjerner de visne blomstene, forhindrer hun at planten bruker krefter på å sette frø, slik at den slutter å blomstre.

Samtidig setter denne knipingen fortgang i dannelsen av nye blomster. Forskjellig frø-ugress sniker seg ofte også ned i krukken, og dermed må man i gang med å luke. Også de eviggrønne plantene blir penere når du går over dem med saksen.

Andre potter har holdt helt opp med å vokse, og de er det bare å fjerne. Selv om resultatet i første omgang kanskje ser en anelse blomsterfattig ut, vil det gå bare ganske få dager før krukkehagen på ny står i fullt flor.

Relaterte artikler

 • KRUKKER: Selvvanningssystem til krukke

  KRUKKER: Selvvanningssystem til krukke

  06/10 VIDEO: Skal du plante i en ny krukke, kan du på forhånd lette den framtidige vanningen med en vanningstank. Denne modellen virker ved såkalt selvvanning.

 • KRUKKER: Jord

  KRUKKER: Jord

  06/10 VIDEO: Når du skal plante til krukkene dine, må du være oppmerksom på at det er stor forskjell på hvordan plantene vil trives i de forskjellige jordtyper som er i handelen. Det meste av pottejorda du kan få kjøpt er utmerket ...

 • KRUKKER: Krukker og potter

  KRUKKER: Krukker og potter

  06/10 VIDEO: En krukkehage kan du etablere av en nesten hvilken som helst beholder som kan romme jord, tåle vann og som har drenering, så planten ikke drukner og jorda ikke blir sur. Både byggemarkeder, hagesentre og supermarkeder ...

 • KRUKKER: Stangbønner i krukke

  KRUKKER: Stangbønner i krukke

  06/10 VIDEO: En krukkehage kan gjerne også inneholde spiselige saker. Og en av Karinas favoritter i den kategorien er stangbønner.

 • KRUKKER: Vind

  KRUKKER: Vind

  05/10 VIDEO: Kraftig vind kan være ganske fatalt for krukkene dine. Velg derfor noen tunge og solide typer, hvis de skal stå et sted som er veldig utsatt for vind.

Les mer om

Få gratis nyhetsbrev

Få tilgang til alle artikler

Få tilgang til alle artikler

For bare 19,- får du tilgang til over 1500 ekspert-guider fra Gjør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Septik tank

Hei jeg skal sette ned en 4m3 (3 kammer) ...

Tak over terrasseplatting

Hei, Jeg skal bygge tak over en ny skifer ...

Hagebilag

Hvordan kan allerede abonnenter laste ned ...

Lydisolere yttervegg

Hei. Jeg bor nært trikken i trondheim og ...

Mest leste i forum

Stendersøker

Er på jakt etter en stendersøker som gjør det ...

Gipsplater på vegg?

God dagen godtfolk!Har nylig kjøpt hus fra ...

Barnesenga svever fritt

Plassen var trang i det felles barnerommet. De ...

Solterrassen ble til et fint lysthus

Det skulle egentlig bare bli en overdekket ...

Gjør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss