Cookies- og Brukervilkår


Vanning

Roser er glad i vann. Alle roser som plantes i løpet av våren må vannes med jevne mellomrom den første vekstsesongen. I sommerens løp betyr det at det må gjennomvannes annenhver uke, selv om det har regnet litt innimellom. Senere blir rosene bedre til å klare seg selv.

En gjennomvanning krever 20 til 40 liter vann per kvadratmeter. Sandjord litt mindre enn leirjord. Til gjengjeld må sandjord gjennomvannes mye oftere enn leirjord.Bruk gjerne vann oppsamlet fra en regnvanntønne. Roser elsker nemlig regnvann!

Det inneholder ingen kalk, som ellers kan gi bladene hvite flekker. Sommerregn er dessuten ikke så kaldt som vannet fra kranen, og det liker roserøttene godt. Vannmangel ses tydelig når de ellers friske og grønne bladene begynner å bli gule.

Mangler rosen vann, vil den dessuten miste noen av de nederste bladene for å sette ned fordampingen. Så hold øye med bladene i en tørr periode. Når du vanner, er det jorda under rosene – og ikke roseblader og blomster – du må treffe med vannstrålen.

Roser bryr seg ikke om vann på bladene for lenge om gangen. Det kan fremme utviklingen av smittsomme soppsykdommer.

Vann derfor enten med dryppslanger, hvor vannet pipler stille og rolig ut, som her. Eller vann om morgenen, når rosene likevel er våte av dugg, og solen snart vil tørke dem.

Relaterte artikler

 • DRIVHUS: Beskjæring og knibning

  DRIVHUS: Beskjæring og knibning

  27/10 VIDEO: Plantene i drivhuset må passes godt for å gi deg optimalt utbytte. Særlig bør du være nøye med både å beskjære og knipe de forskjellige plantene. Her er det to sitronbasilikum. Den ene er overhodet ikke blitt knepet, og ...

 • DRIVHUS: Oppbinding

  DRIVHUS: Oppbinding

  27/10 VIDEO: Allerede når du planter til drivhuset ditt, må du ta høyde for at mange av plantene må bindes opp. Det er en løpende prosess, som begynner tidlig og fortsetter gjennom det meste av vekstsesongen. Kanskje har plantene ...

 • DRIVHUS: Anlegg drivhuset

  DRIVHUS: Anlegg drivhuset

  27/10 VIDEO: De aller første plantene Annika skal ha i jorda i drivhuset, er tomater. De skal plantes i selvvanningskassen. Før hun planter, napper hun alle sideskudd av planten.

 • DRIVHUS: Plantevalg

  DRIVHUS: Plantevalg

  27/10 VIDEO: Det er selvfølgelig en smakssak hva du ønsker av planter i drivhuset ditt. Men det er en god idé å utnytte plassen optimalt gjennom sesongen.

 • BLOMSTER: Rotstimulerende midler

  BLOMSTER: Rotstimulerende midler

  27/10 VIDEO: Plantehormoner kan være en god hjelp når du skal lage stiklinger på et uhensiktsmessig tidspunkt av året, eller hvis du jobber med stiklinger fra planter med treaktige røtter, som generelt har vondt for å danne nye ...

Få gratis nyhetsbrev

Få tilgang til alle artikler

Få tilgang til alle artikler

For bare 19,- får du tilgang til over 1500 ekspert-guider fra Gjør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Reperasjon av pusset leca

Hei. Jeg ser at jeg har fått en del riss i ...

Fylle betong i forskalingsblokker

Hei. Jeg skal bygge en mur med ...

Terrassevegg av teltduk (13/2016 s.19)

Ang artikkel "Forleng sommer" 13/2016. På ...

Produsere blondelister selv

Tenkte jeg skulle dele hvordan jeg har laget ...

Mest leste i forum

Stendersøker

Er på jakt etter en stendersøker som gjør det ...

Gipsplater på vegg?

God dagen godtfolk!Har nylig kjøpt hus fra ...

Barnesenga svever fritt

Plassen var trang i det felles barnerommet. De ...

Solterrassen ble til et fint lysthus

Det skulle egentlig bare bli en overdekket ...

Gjør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss