Cookies- og Brukervilkår


Feil oppbinding

Denne storblomstrende klematisen har fått litt tråd den kan vikle seg rundt. Og rent umiddelbart ser den da også fin ut. Men vil du ha best mulig resultat, bør du sørge for en annen type oppbinding til klematisen. Denne oppbindingsformen kan nemlig lett resultere i at planten ender med å ligne et stort fuglerede.

Her er tråden festet bare noen enkelte steder på plankeverket, men det er ikke noe system på trådføringen. Trådene er for det meste plassert vannrett, men det hadde faktisk hjulpet planten bedre hvis den hadde hatt noen loddrette tråder den kunne klatre i.

Heller ikke ved roten av planten er det gjort særlige foranstaltninger for å få klematisen godt på vei.Også denne erteblomsten har fått et par snorer. Men også her er snorene plassert vannrett på plankeverket, og det hjelper ikke den stakkars planten.

Det er like før den velter ut over trådene, og plantestilkene risikerer lett å få skader eller knekke. Men man kan saktens redde denne planten, så den vil komme til å gro mer hensiktsmessig.

Det krever bare at man endrer litt på trådene, slik at de sitter loddret i stedet for vannrett.Jane utstyrer seg derfor med litt verktøy, slik at hun kan flytte rundt på skruene som holder trådene på plass.

Når hun etablerer en loddrett tråd, vil erteblomsten få noe å gripe tak i på sin vei oppover. Her bruker hun bare en helt vanlig snor, som hun fester på skruene som satt på plankeverket fra før.Erteblomsten klatrer ved hjelp av små klatretråder. Men den er ikke selvheftende som sådan.

Derfor må den ha litt hjelp til å komme oppover de loddrette snorene.Men med litt håndlag og forsiktighet er det ikke så vanskelig å plassere de lange rankene på de nye loddrette trådene.

Rankene må imidlertid festes med litt tråd, så de ikke faller ned. Men resultatet er ikke til å ta feil av. Her gror en erteblomst som vil opp og videre i livet. Den risikerer ikke å ende i et stort fuglerede, for nå har den fått litt hjelp til å finne riktig vei utenom.

Endringen gir også den fordelen at planten ikke lenger er så utsatt hvis det kommer kraftige vindkast som det den var før. For med den loddrette festingen på plankeverket skal det absolutt mer til før rankene knekker.

Relaterte artikler

 • 12 TIPS: Plant med suksess!

  12 TIPS: Plant med suksess!

  29/03 Våren og plantetiden nærmer seg. Men vet du hvilke feller du SKAL unngå når du planter trær og busker i hagen? Følg disse 12 tipsene fra vår hageekspert.

 • VANN I HAGEN 3: Planteposer, jord og gjødsel

  VANN I HAGEN 3: Planteposer, jord og gjødsel

  21/11 VIDEO: Når du skal finne planter som skal ned i selve hagedammen, er det flere ting på markedet å velge mellom. Nettpotter som disse er mye brukt i de fleste hagedammer.

 • VANN I HAGEN 6: Del og forny dammens planter

  VANN I HAGEN 6: Del og forny dammens planter

  21/11 VIDEO: Som mange andre planter i hagen har også damplanter godt av å bli delt og fornyet av og til.Her er det en mini-sivplante (Juncus ensifolius), som har fått lov å vokse litt vel mye i bakken. Den er en lavtvoksende ...

 • VANN I HAGEN 1: Varme

  VANN I HAGEN 1: Varme

  14/11 VIDEO: Hvis fisken og plantene skal trives godt i hagedammen din, er det viktig at vannet ikke blir for varmt. For høye temperaturer kan nemlig fremme algeveksten og ødelegge biobalansen i dammen.

 • VANN I HAGEN 5: Vinterforberedelse av sumpbed

  VANN I HAGEN 5: Vinterforberedelse av sumpbed

  14/11 VIDEO: Noen av plantene rundt dammen skal gjøres klar til vinteren. Det dreier seg primært om de plantene som har mykt løv.

Les mer om

Få gratis nyhetsbrev

Få tilgang til alle artikler

Få tilgang til alle artikler

For bare 19,- får du tilgang til over 1500 ekspert-guider fra Gjør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Oppbevaring av verktøy

Lurer på om hva man bør tenke på når man ...

Septik tank

Hei jeg skal sette ned en 4m3 (3 kammer) ...

Tak over terrasseplatting

Hei, Jeg skal bygge tak over en ny skifer ...

Hagebilag

Hvordan kan allerede abonnenter laste ned ...

Mest leste i forum

Stendersøker

Er på jakt etter en stendersøker som gjør det ...

Gipsplater på vegg?

God dagen godtfolk!Har nylig kjøpt hus fra ...

Barnesenga svever fritt

Plassen var trang i det felles barnerommet. De ...

Solterrassen ble til et fint lysthus

Det skulle egentlig bare bli en overdekket ...

Gjør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss