Cookies- og Brukervilkår


Frøformering av klematis

Utover høsten henger frøstandene fra klematisen ”Tangutica” store og langhårede, og ser ganske finurlige og dekorative ut. Mange ganger sørger vinden for at de langhårede frøene beveger seg over lengre avstander, men man kan også saktens selv høste frøene og så dem.

Det samme gjelder for de litt mindre frøstandene fra denne klematis ”Vitalba”.Når disse klematis sår seg selv i naturen, blir det ikke tatt særlige hensyn. Men Jane anbefaler likevel at du bruker en næringsfattig så- og priklejord når du sår frøene selv.

Plukk bare frøstanden fra hverandre, og fordel frøene jevnt over så-jorda. Det er lett å forestille seg hvordan disse små frøene med de lange halene kan fly langt rundt i naturen. Fordelen ved å så i potter er selvfølgelig at man selv kan bestemme hvor plantene senere skal gro. Hun dekker frøene med et tynt lag sand.

I naturen er det jo svært tilfeldig hva som lander oppå frøet, så her handler det mest om å skape en fornuftigt drenering og samtidig sikre at frøene ikke flyr bort i vinden.Nå skal frøene bare bli stående utendørs.

Her er de vant til å klare seg. Man må selvfølgelig sørge for at pottene ikke tørker ut underveis. Her på slutten av høsten er det som regel fuktig nok i været til at pottene kan klare seg selv en viss tid.

Relaterte artikler

 • 12 TIPS: Plant med suksess!

  12 TIPS: Plant med suksess!

  29/03 Våren og plantetiden nærmer seg. Men vet du hvilke feller du SKAL unngå når du planter trær og busker i hagen? Følg disse 12 tipsene fra vår hageekspert.

 • VANN I HAGEN 3: Planteposer, jord og gjødsel

  VANN I HAGEN 3: Planteposer, jord og gjødsel

  21/11 VIDEO: Når du skal finne planter som skal ned i selve hagedammen, er det flere ting på markedet å velge mellom. Nettpotter som disse er mye brukt i de fleste hagedammer.

 • VANN I HAGEN 6: Del og forny dammens planter

  VANN I HAGEN 6: Del og forny dammens planter

  21/11 VIDEO: Som mange andre planter i hagen har også damplanter godt av å bli delt og fornyet av og til.Her er det en mini-sivplante (Juncus ensifolius), som har fått lov å vokse litt vel mye i bakken. Den er en lavtvoksende ...

 • VANN I HAGEN 1: Varme

  VANN I HAGEN 1: Varme

  14/11 VIDEO: Hvis fisken og plantene skal trives godt i hagedammen din, er det viktig at vannet ikke blir for varmt. For høye temperaturer kan nemlig fremme algeveksten og ødelegge biobalansen i dammen.

 • VANN I HAGEN 5: Vinterforberedelse av sumpbed

  VANN I HAGEN 5: Vinterforberedelse av sumpbed

  14/11 VIDEO: Noen av plantene rundt dammen skal gjøres klar til vinteren. Det dreier seg primært om de plantene som har mykt løv.

Les mer om

Få gratis nyhetsbrev

Få tilgang til alle artikler

Få tilgang til alle artikler

For bare 19,- får du tilgang til over 1500 ekspert-guider fra Gjør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Oppbevaring av verktøy

Lurer på om hva man bør tenke på når man ...

Septik tank

Hei jeg skal sette ned en 4m3 (3 kammer) ...

Tak over terrasseplatting

Hei, Jeg skal bygge tak over en ny skifer ...

Hagebilag

Hvordan kan allerede abonnenter laste ned ...

Mest leste i forum

Stendersøker

Er på jakt etter en stendersøker som gjør det ...

Gipsplater på vegg?

God dagen godtfolk!Har nylig kjøpt hus fra ...

Barnesenga svever fritt

Plassen var trang i det felles barnerommet. De ...

Solterrassen ble til et fint lysthus

Det skulle egentlig bare bli en overdekket ...

Gjør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss