Cookies- og Brukervilkår


Støtt opp staudene

Enkelte stauder kan ikke klare seg gjennom en hel sesong uten litt hjelp fra din side. Det gjelder for eksempel riddersporer (Delphinium).

De pene, staselige staudene har en tendens til å velte hvis det kommer et kraftig regnskyll. Derfor må du la riddersporerene dine få en pinne å støtte seg til. Og det bør du selvsagt gjøre før det første tunge sommerregnet kommer. Også blodtoppen er utsatt.

Denne har lagt seg etter regn og vind, men med én enkelt bambuspinne får den hjelp til å rette seg opp. Andre stauder klarer seg på forskjellig vis. Her på en ganske selvstendig måte, hvor pionene får god støtte av gressplantene som vokser ved siden av.

En fin og meget naturlig støttepedagog når de tunge blomsterhodene tynger planten. Du kan også gi pionene en hjelpende hånd med forskjellige kjøpte eller håndlagde støttearrangementer.

Pionene har her fått sin egen enkle inngjerding av hasselkvister. Det ser pent ut – og med tunge blomster i toppen er det godt å ha noe å lene seg til. Mer massivt er forskjellige vinklede jernstykker fra byggmarkedet.

Jern har den fordel at fargen raskt går i ett med plantene og jorda.Jern råtner heller ikke, som for eksempel bambuspinner. Så når du først har skaffet deg noen slike, har du støtte til mange år framover.

Med litt øvelse og kreativitet kan du stikke endene i jorda, heve det som heves bør – og ganske fikst skjule jernet helt.

Relaterte artikler

 • 12 TIPS: Plant med suksess!

  12 TIPS: Plant med suksess!

  29/03 Våren og plantetiden nærmer seg. Men vet du hvilke feller du SKAL unngå når du planter trær og busker i hagen? Følg disse 12 tipsene fra vår hageekspert.

 • VANN I HAGEN 3: Planteposer, jord og gjødsel

  VANN I HAGEN 3: Planteposer, jord og gjødsel

  21/11 VIDEO: Når du skal finne planter som skal ned i selve hagedammen, er det flere ting på markedet å velge mellom. Nettpotter som disse er mye brukt i de fleste hagedammer.

 • VANN I HAGEN 6: Del og forny dammens planter

  VANN I HAGEN 6: Del og forny dammens planter

  21/11 VIDEO: Som mange andre planter i hagen har også damplanter godt av å bli delt og fornyet av og til.Her er det en mini-sivplante (Juncus ensifolius), som har fått lov å vokse litt vel mye i bakken. Den er en lavtvoksende ...

 • VANN I HAGEN 1: Varme

  VANN I HAGEN 1: Varme

  14/11 VIDEO: Hvis fisken og plantene skal trives godt i hagedammen din, er det viktig at vannet ikke blir for varmt. For høye temperaturer kan nemlig fremme algeveksten og ødelegge biobalansen i dammen.

 • VANN I HAGEN 5: Vinterforberedelse av sumpbed

  VANN I HAGEN 5: Vinterforberedelse av sumpbed

  14/11 VIDEO: Noen av plantene rundt dammen skal gjøres klar til vinteren. Det dreier seg primært om de plantene som har mykt løv.

Les mer om

Få gratis nyhetsbrev

Få tilgang til alle artikler

Få tilgang til alle artikler

For bare 19,- får du tilgang til over 1500 ekspert-guider fra Gjør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Septik tank

Hei jeg skal sette ned en 4m3 (3 kammer) ...

Tak over terrasseplatting

Hei, Jeg skal bygge tak over en ny skifer ...

Hagebilag

Hvordan kan allerede abonnenter laste ned ...

Lydisolere yttervegg

Hei. Jeg bor nært trikken i trondheim og ...

Mest leste i forum

Stendersøker

Er på jakt etter en stendersøker som gjør det ...

Gipsplater på vegg?

God dagen godtfolk!Har nylig kjøpt hus fra ...

Barnesenga svever fritt

Plassen var trang i det felles barnerommet. De ...

Solterrassen ble til et fint lysthus

Det skulle egentlig bare bli en overdekket ...

Gjør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss