Cookies- og Brukervilkår


Støtt opp staudene

Enkelte stauder kan ikke klare seg gjennom en hel sesong uten litt hjelp fra din side. Det gjelder for eksempel riddersporer (Delphinium).

De pene, staselige staudene har en tendens til å velte hvis det kommer et kraftig regnskyll. Derfor må du la riddersporerene dine få en pinne å støtte seg til. Og det bør du selvsagt gjøre før det første tunge sommerregnet kommer. Også blodtoppen er utsatt.

Denne har lagt seg etter regn og vind, men med én enkelt bambuspinne får den hjelp til å rette seg opp. Andre stauder klarer seg på forskjellig vis. Her på en ganske selvstendig måte, hvor pionene får god støtte av gressplantene som vokser ved siden av.

En fin og meget naturlig støttepedagog når de tunge blomsterhodene tynger planten. Du kan også gi pionene en hjelpende hånd med forskjellige kjøpte eller håndlagde støttearrangementer.

Pionene har her fått sin egen enkle inngjerding av hasselkvister. Det ser pent ut – og med tunge blomster i toppen er det godt å ha noe å lene seg til. Mer massivt er forskjellige vinklede jernstykker fra byggmarkedet.

Jern har den fordel at fargen raskt går i ett med plantene og jorda.Jern råtner heller ikke, som for eksempel bambuspinner. Så når du først har skaffet deg noen slike, har du støtte til mange år framover.

Med litt øvelse og kreativitet kan du stikke endene i jorda, heve det som heves bør – og ganske fikst skjule jernet helt.

Relaterte artikler

 • INNRED HAGEN: Beplantning

  INNRED HAGEN: Beplantning

  06/10 VIDEO: Heller og stein er på plass, og Jane har kommet for å forklare Jesper hvordan hun har forestilt seg at beplantningen skal være. De går gjennom Janes beplantningsplan, så de er enige om hvordan plantene skal plasseres i ...

 • INNRED HAGEN: Valg av planter

  INNRED HAGEN: Valg av planter

  06/10 VIDEO: Når du skal velge beplantning, anbefaler hagearkitekten at du støtter deg til oppslagsverk, enten i form av bøker, internett eller begge deler.

 • KRUKKER: Selvvanningssystem til krukke

  KRUKKER: Selvvanningssystem til krukke

  06/10 VIDEO: Skal du plante i en ny krukke, kan du på forhånd lette den framtidige vanningen med en vanningstank. Denne modellen virker ved såkalt selvvanning.

 • KRUKKER: Jord

  KRUKKER: Jord

  06/10 VIDEO: Når du skal plante til krukkene dine, må du være oppmerksom på at det er stor forskjell på hvordan plantene vil trives i de forskjellige jordtyper som er i handelen. Det meste av pottejorda du kan få kjøpt er utmerket ...

 • KRUKKER: Krukker og potter

  KRUKKER: Krukker og potter

  06/10 VIDEO: En krukkehage kan du etablere av en nesten hvilken som helst beholder som kan romme jord, tåle vann og som har drenering, så planten ikke drukner og jorda ikke blir sur. Både byggemarkeder, hagesentre og supermarkeder ...

Få gratis nyhetsbrev

Få tilgang til alle artikler

Få tilgang til alle artikler

For bare 19,- får du tilgang til over 1500 ekspert-guider fra Gjør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Reperasjon av pusset leca

Hei. Jeg ser at jeg har fått en del riss i ...

Fylle betong i forskalingsblokker

Hei. Jeg skal bygge en mur med ...

Terrassevegg av teltduk (13/2016 s.19)

Ang artikkel "Forleng sommer" 13/2016. På ...

Produsere blondelister selv

Tenkte jeg skulle dele hvordan jeg har laget ...

Mest leste i forum

Stendersøker

Er på jakt etter en stendersøker som gjør det ...

Gipsplater på vegg?

God dagen godtfolk!Har nylig kjøpt hus fra ...

Barnesenga svever fritt

Plassen var trang i det felles barnerommet. De ...

Solterrassen ble til et fint lysthus

Det skulle egentlig bare bli en overdekket ...

Gjør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss