Cookies- og Brukervilkår


Velg rette planter

Alle Birgits planter tåler å stå i et frittliggende bed uten særlige leforhold. Og alle plantene er sunne og robuste sorter, som trives godt i full sol.

Alle Birgits planter tåler å stå i et frittliggende bed uten særlige leforhold. Og alle plantene er sunne og robuste sorter, som trives godt i full sol. For å kunne se bedre hvordan plantene i bedet utvikler seg gjennom sesongen, hopper vi her i filmen fram til blomstringstiden.

Birgit har valgt planter som gjør bedet levende hele veien rundt. Det skal være noe som øyet kan gå på oppdagelsesferd i. I bunnen såvel som i høyden. Et storblomstrende blikkfang, fargeklatter i lufta og et fint streif av naturlighet i form av gress.

De storblomstrende plantene i bedet er pioner (Paeonia), dagliljer (Hemerocallis) og forskjellige slags purpursolhatt (Echinacea). Som høytvoksende sorter har hun valgt hønsegress (Persicaria), blodtopp (Sanguisorba) og kransveronika (Veronicastrum virginicum).

To grupper av solbrud (Helenium) gir fylde og vokser villig opp, i likhet med de sent blomstrende asters (Aster). Forskjellige typer floks forlenger blomstringssesongen, og gir sammen med de naturlige gresstypene og asters med årene god støtte til pionene når de blir tunge av de overdådige blomstene i juni.

Salvien ”Mai Nacht” utgjør kantene i bedet, sammen med forskjellige putevoksende storkenebb (geranium Rosemoor + Rebecca Moss), som er fine bunndekkere.

Bedet har to høydepunkter med blomstring. I juni, hvor pioner, salvie og storkenebb pynter bedet, og igjen i august/september, hvor gress, blodtopp og solbrud preger bildet. Det er også blomster på andre tidspunkter, men bare ikke fullt så markant.

Relaterte artikler

 • DRIVHUS: Beskjæring og knibning

  DRIVHUS: Beskjæring og knibning

  27/10 VIDEO: Plantene i drivhuset må passes godt for å gi deg optimalt utbytte. Særlig bør du være nøye med både å beskjære og knipe de forskjellige plantene. Her er det to sitronbasilikum. Den ene er overhodet ikke blitt knepet, og ...

 • DRIVHUS: Oppbinding

  DRIVHUS: Oppbinding

  27/10 VIDEO: Allerede når du planter til drivhuset ditt, må du ta høyde for at mange av plantene må bindes opp. Det er en løpende prosess, som begynner tidlig og fortsetter gjennom det meste av vekstsesongen. Kanskje har plantene ...

 • DRIVHUS: Anlegg drivhuset

  DRIVHUS: Anlegg drivhuset

  27/10 VIDEO: De aller første plantene Annika skal ha i jorda i drivhuset, er tomater. De skal plantes i selvvanningskassen. Før hun planter, napper hun alle sideskudd av planten.

 • DRIVHUS: Plantevalg

  DRIVHUS: Plantevalg

  27/10 VIDEO: Det er selvfølgelig en smakssak hva du ønsker av planter i drivhuset ditt. Men det er en god idé å utnytte plassen optimalt gjennom sesongen.

 • BLOMSTER: Rotstimulerende midler

  BLOMSTER: Rotstimulerende midler

  27/10 VIDEO: Plantehormoner kan være en god hjelp når du skal lage stiklinger på et uhensiktsmessig tidspunkt av året, eller hvis du jobber med stiklinger fra planter med treaktige røtter, som generelt har vondt for å danne nye ...

Les mer om

Få gratis nyhetsbrev

Få tilgang til alle artikler

Få tilgang til alle artikler

For bare 19,- får du tilgang til over 1500 ekspert-guider fra Gjør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Reperasjon av pusset leca

Hei. Jeg ser at jeg har fått en del riss i ...

Fylle betong i forskalingsblokker

Hei. Jeg skal bygge en mur med ...

Terrassevegg av teltduk (13/2016 s.19)

Ang artikkel "Forleng sommer" 13/2016. På ...

Produsere blondelister selv

Tenkte jeg skulle dele hvordan jeg har laget ...

Mest leste i forum

Stendersøker

Er på jakt etter en stendersøker som gjør det ...

Gipsplater på vegg?

God dagen godtfolk!Har nylig kjøpt hus fra ...

Barnesenga svever fritt

Plassen var trang i det felles barnerommet. De ...

Solterrassen ble til et fint lysthus

Det skulle egentlig bare bli en overdekket ...

Gjør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss