Cookies- og Brukervilkår


Oppbindingsmaterialer

Som du kan se i noen av de øvrige filmene på denne dvd’n, er det iblant en stor fordel å kunne styre veksten på sine frukttrær og bærbusker ved å binde dem opp på forskjellige måter. Til dette formålet finnes det mange oppbindingsmaterialer på markedet, som alle har noen spesielle egenskaper.

Felles for velegnede materialer er at de alltid bør være myke, så de ikke gnager seg inn i grenene. De må også være sterke, så de kan holde grenene på plass der hvor du ønsker det.

Elastiske materialer, eller materialer som nedbrytes naturlig, er også å foretrekke, da de ikke gjør skade på treet mens det vokser. Båndene er mer åpne materialer. De er ikke riktig så elastiske, men den åpne strukturen holder ikke så mye på fukten.

Bånd som dette er fine å bruke hvis du skal binde en stamme til en påle. Begge båndene tåler kraftig press fra vind som tar tak i treet. Jo større tre, desto bredere bånd.Bast er raskt nedbrytelig og godt, f.eks. til å lage et espalier med vinplanter. Men det holder maksimum et års tid.

Den bastbelagte tråden i rullen holder heller ikke så lenge. Tråden er så tynn at den raskt ruster opp. Den er derfor fin hvis den skal holde noe på plass i en periode, og du samtidig vil sikre deg at den ikke lager skader på lengre sikt.

Vanlige klesklyper og lange gummikroker er fine til å forme en gren så den blir mer vannrett – og dermed mer fruktbar. Klypen er best til helt unge grener, mens kroken er mer stabil til litt eldre grener.

De små gummiløkkene kan du bruke til å feste en gren til en påle eller en tråd – uten å måtte binde en knute. De fås i forskjellige størrelser, og kan brukes om igjen.

Relaterte artikler

Les mer om

Få gratis nyhetsbrev

Få tilgang til alle artikler

Få tilgang til alle artikler

For bare 19,- får du tilgang til over 1500 ekspert-guider fra Gjør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Septik tank

Hei jeg skal sette ned en 4m3 (3 kammer) ...

Tak over terrasseplatting

Hei, Jeg skal bygge tak over en ny skifer ...

Hagebilag

Hvordan kan allerede abonnenter laste ned ...

Lydisolere yttervegg

Hei. Jeg bor nært trikken i trondheim og ...

Mest leste i forum

Stendersøker

Er på jakt etter en stendersøker som gjør det ...

Gipsplater på vegg?

God dagen godtfolk!Har nylig kjøpt hus fra ...

Barnesenga svever fritt

Plassen var trang i det felles barnerommet. De ...

Solterrassen ble til et fint lysthus

Det skulle egentlig bare bli en overdekket ...

Gjør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss