Cookies- og Brukervilkår


Få bukt med rot-ugress

Noe ugress er så gjenstridig at det nærmest er umulig å bli kvitt det, selv om du luker, luker og atter luker. Det er ugress som formerer seg via rotskudd. Eller som er i stand til å skyte fra bare små stykker av røtter, som man uforvarende kan komme til å etterlate seg når man ellers har anstrengt seg for å holde bedet rent.

I det lange løp kan man få nok av den slags. Deres røtter kan stikke flere meter dypt. Forsøker du å dra ugresset opp med roten, vil du ofte komme til å rykke over den sprøe roten.

Da vil det nok fort vite å skyte igjen. Og det kanskje med enda flere sideskudd enn før. Det finnes en utvei. Men den involverer kjemi. Det kjemiske stoffet heter glyphosat, og selges blant annet under produktnavnet Roundup.

Stoffet glyphosat trenger inn i planten gjennom de grønne delene. Derfra transporteres stoffet rundt i hele planten og ned i røttene. Du må være veldig forsiktig når du bruker Roundup.

Gjør for eksempel som Birgit. Hun bruker en liten pensel til å forsiktig smøre stoffet på ugressbladene. Stoffet forhindrer planten i å danne viktige aminosyrer, som er nødvendig for å vokse og overleve.

Planten vil derfor dø i løpet av ei uke eller to.Roundup bør bare brukes i stille og tørt vær. Temperaturen skal være over 10 grader – og midlet må aldri overdoseres!

Les for all del etiketten før bruk. Det kan være nødvendig å gjenta behandlingen etter et par uker for å bli helt kvitt det mest gjenstridige rot-ugresset.

Relaterte artikler

 • ØKOLOGISK HAGE: Forebygg ugress i hagen

  ØKOLOGISK HAGE: Forebygg ugress i hagen

  04/10 VIDEO: Det er mange måter å bekjempe ugresset på. Også i en økologisk hage, hvor kjemiske sprøytemidler ikke har adgang. Her er fire råd om forskjellige former for forebyggende ugressbekjempelse. Ugressbekjempelsen bør du ...

 • KJØKKENHAGE:Ugress

  KJØKKENHAGE:Ugress

  22/09 VIDEO: I kjøkkenhagen er det viktig at det vi har valgt å dyrke får best mulig vekstbetingelser. Men mange andre frø lander alltid rundt omkring på den nakne jorda – og oftest er plantene som spirer fra disse frøene i ...

 • STAUDER: Bekjemp frø-ugress

  STAUDER: Bekjemp frø-ugress

  21/09 VIDEO: Det nyplantede staudebedet er en fornøyelse å følge mens det vokser til. Og som enhver hageeier vet, så krever det litt egeninnsats underveis.

 • STAUDER: Til kamp mot ugress

  STAUDER: Til kamp mot ugress

  21/09 VIDEO: Allerede tidlig om våren kan du gjøre deg selv en tjeneste ved å forebygge spirende ugressplanter i staudebedet. For der det er naken jord, vil ugress som kjent spire.

 • Få has på ugresset

  Få has på ugresset

  08/07 VIDEO: Ugress vokser og trives i de fleste hager, men hvis du gjør som anleggsgartneren, kan du holde det nede på et absolutt minimum.

Les mer om

Få gratis nyhetsbrev

Få tilgang til alle artikler

Få tilgang til alle artikler

For bare 19,- får du tilgang til over 1500 ekspert-guider fra Gjør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Reperasjon av pusset leca

Hei. Jeg ser at jeg har fått en del riss i ...

Fylle betong i forskalingsblokker

Hei. Jeg skal bygge en mur med ...

Terrassevegg av teltduk (13/2016 s.19)

Ang artikkel "Forleng sommer" 13/2016. På ...

Produsere blondelister selv

Tenkte jeg skulle dele hvordan jeg har laget ...

Mest leste i forum

Stendersøker

Er på jakt etter en stendersøker som gjør det ...

Gipsplater på vegg?

God dagen godtfolk!Har nylig kjøpt hus fra ...

Barnesenga svever fritt

Plassen var trang i det felles barnerommet. De ...

Solterrassen ble til et fint lysthus

Det skulle egentlig bare bli en overdekket ...

Gjør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss