Cookies- og Brukervilkår


Mønster på stolpene

I de fleste tilfeller kan man først kutte til stolpen når den er gravd ned men med en støtte som denne blir jobben mye lettere.

Støtten – eller anlegget, som den kalles – er helt enkelt laget av to trebiter, som er satt sammen og skåret på en slik måte at de kan støtte stikksagen på mange forskjellige måter. For eksempel som her, hvis du skal skjære et «tak» på stolpetoppen, slik at regnvannet kan renne av.

Det skrå bordet bakerst støtter stikksagen i en 45 graders vinkel, så det nærmest er umulig å sage skjevt. Flytt anlegget over på den andre siden, og fest det med skrutvinger. Nå kan du sage sikkert og helt rett fra denne siden.

Anlegget er også velegnet hvis du skal lage mønster på stolpene. Her vil fagmannen vise hvordan du lager det klassiske stolpemønsteret med en stikksag og støtte av et anlegg. Markér først hvor utskjæringen skal sitte. Her setter vi den 5 cm nede.Og ytterligere en markering halvannen centimeter lengre ned, noe som skal være bredden på utskjæringen.

Bruk vinkelen, og strek opp hele veien rundt stolpen. Plassér anlegget så den øverste kanten flukter med den øverste streken, og fest det med en tvinge. Nå kan du med sikker hånd sage 45 grader inn i stolpen i den dybden du ønsker. Og fortsette på samme måte hele veien rundt stolpen.

Når alle fire sidene er skåret øverst, er det bare å plassere anlegget ved den nederste streken, og sage 45 grader derfra. På kort tid har du fått skåret til både stolpetopp og utsmykning – og utskjæringen er garantert både flott og rett.

Relaterte artikler

 • ALDRI MER skjeve stolper!

  ALDRI MER skjeve stolper!

  06/07 Er du lei av skjeve gjerder og vaklevorne uthus? Da kan du se på disse sju metodene for å plassere stolper. Velg riktig, og få stolper som holder!

 • BLOMSTER: Lett forspiring av erteblomst

  BLOMSTER: Lett forspiring av erteblomst

  27/10 VIDEO: De er så skjønne, de klatrende og duftende erteblomstene. Det er ikke så merkelig at de er blitt et ”must” blant sommerblomstene for mange hagefolk. Men de kan dessverre være ganske vanskelige å få til å spire, blant ...

 • INNRED HAGEN: Lag en sirkel med kulestein

  INNRED HAGEN: Lag en sirkel med kulestein

  26/10 VIDEO: Her på dette grusstykket vil anleggsgartner Jesper etablere en liten sirkelformet bålplass i naturstein. Den skal være 80 cm i diameter.

 • INNRED HAGEN: Legg brostein med smale og brede fuger

  INNRED HAGEN: Legg brostein med smale og brede fuger

  26/10 VIDEO: Brostein i granitt er alltid et godt valg til hagens belegninger. Steinene kan du legge i mange forskjellige mønstre, og du kan også variere fugenes størrelse. Lager du fugen passe bred, kan du så forskjellige ...

 • SJEKKLISTE: Gjør hagen vinterklar

  SJEKKLISTE: Gjør hagen vinterklar

  14/10 Hvis du "stenger hagen" før vinteren, sparer du deg selv for mye arbeid til våren. Gresset vil kreve mindre pleie, og ugresset får aldri en sjanse!

Få gratis nyhetsbrev

Få tilgang til alle artikler

Få tilgang til alle artikler

For bare 19,- får du tilgang til over 1500 ekspert-guider fra Gjør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Reperasjon av pusset leca

Hei. Jeg ser at jeg har fått en del riss i ...

Fylle betong i forskalingsblokker

Hei. Jeg skal bygge en mur med ...

Terrassevegg av teltduk (13/2016 s.19)

Ang artikkel "Forleng sommer" 13/2016. På ...

Produsere blondelister selv

Tenkte jeg skulle dele hvordan jeg har laget ...

Mest leste i forum

Stendersøker

Er på jakt etter en stendersøker som gjør det ...

Gipsplater på vegg?

God dagen godtfolk!Har nylig kjøpt hus fra ...

Barnesenga svever fritt

Plassen var trang i det felles barnerommet. De ...

Solterrassen ble til et fint lysthus

Det skulle egentlig bare bli en overdekket ...

Gjør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss