Cookies- og Brukervilkår


Nytt liv i krukker og potter

Er du glad i stauder, behøver du ikke bare å begrense deg til et par av bedene i hagen din. Stauder kan også ha et godt liv i en krukke i hagen eller på altanen.

Staudene må selvfølgelig ha en god pottejord å vokse i. Bland også gjerne pottejorda med litt grus, så røttene får god drenering i krukken. Du klargjør plantene på samme måte som om du skulle plante dem i et bed.

Til den store krukken har Birgit valgt en gressplante som skaper høyde og bakgrunn for en lenge blomstrende storkenebb (Geranium rozanne). Geranium rozanne er forholdsvis ny på markedet, og utmerker seg ved masser av blomster fra juli og helt til oktober.

Den lille, grønne krukken er blitt vert for en hosta med brokede blader, som trives best i skyggen. Birgit setter krukkene der hun gjerne vil ha dem for å pynte opp, før hun runder av med en god omgang vann.

Noen uker senere kommer enda en krukke til for å gi den lille krukkeavdelingen litt mer farge. Denne angen er gresset ledsaget av sommerblomsten gaura (Gaura lindheimeri) med hvit-rosa blomster, som stikker opp av krukken.

I bunnen bukstråblomst (Helichrysum petiolare) med fint, grågrønt og dunlette blader. Bukstråbomst er ikke spesielt hardfør på våre breddegrader, men den er dekorativ i bunnen av beplantingen med sin lange vekst.

Samlingen av krukker kan plasseres der du ønsker det. Du må bare ta hensyn til de enkelte staudenes behov for lys. Husk å vanne krukkene jevnlig i hele vekstsesongen.

Når frosten kommer, setter du krukkene på et litt beskyttet sted – for eksempel under et utspring. Så titter staudene ganske sikkert opp av jorda igjen til neste år.

Relaterte artikler

 • KRUKKER: Opp på veggen

  KRUKKER: Opp på veggen

  06/10 VIDEO: Har du begrenset med plass til krukkene dine – eller vil du bare utnytte en kjedelig vegg – så er det god hjelp å hente her.

 • KRUKKER: Opp på veggen

  KRUKKER: Opp på veggen

  06/10 VIDEO: Har du begrenset med plass til krukkene dine – eller vil du bare utnytte en kjedelig vegg – så er det god hjelp å hente her.

 • KRUKKER: Den lille vannhagen

  KRUKKER: Den lille vannhagen

  06/10 VIDEO: På denne solflekken midt i hagen har Karina tidligere hatt en liten vann-krukkehage. Nå skal den gjenoppstå. Hun har på forhånd gravd ned en stor murerbalje i jorda. Den skal fungere som basseng.

 • KRUKKER: Anlegg

  KRUKKER: Anlegg

  05/10 VIDEO: Når du skal etablere en krukkehage med flere krukker samlet på ett sted, så prøv å se deg rundt der hjemme om du har noen ting du kan bruke til å skape forskjellige nivåer i krukkehagen. Karina har for eksempel denne ...

 • KRUKKER: Planlegging

  KRUKKER: Planlegging

  05/10 VIDEO: Drømmer du om å skape en liten oase med krukker et sted i hagen, er det lett å komme i gang. Du har sikkert allerede en del forskjellige krukker eller andre beholdere stående hjemme, og kanskje står det også en gammel ...

Les mer om

Få gratis nyhetsbrev

Få tilgang til alle artikler

Få tilgang til alle artikler

For bare 19,- får du tilgang til over 1500 ekspert-guider fra Gjør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Septik tank

Hei jeg skal sette ned en 4m3 (3 kammer) ...

Tak over terrasseplatting

Hei, Jeg skal bygge tak over en ny skifer ...

Hagebilag

Hvordan kan allerede abonnenter laste ned ...

Lydisolere yttervegg

Hei. Jeg bor nært trikken i trondheim og ...

Mest leste i forum

Stendersøker

Er på jakt etter en stendersøker som gjør det ...

Gipsplater på vegg?

God dagen godtfolk!Har nylig kjøpt hus fra ...

Barnesenga svever fritt

Plassen var trang i det felles barnerommet. De ...

Solterrassen ble til et fint lysthus

Det skulle egentlig bare bli en overdekket ...

Gjør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss