Cookies- og Brukervilkår


Nedfallsløv

Om høsten, når bladene faller av trærne, er det uunngåelig at en del av dem vil havne i hagedammen din. Også selv om du har plassert den i en fornuftig avstand til løvfellende trær.

Det er en god ide å fjerne bladene, da de med tiden synker til bunns og råtner. I den prosessen frigir de en masse næring, som plantene i dammen kan ha vanskelig for å bryte ned. Det kan resultere i en skjev biologisk balanse, og du risikerer å få problemer med alger. Derfor bør du fjerne bladene fortløpende når de havner i dammen.

Det betyr at du i løvfallsperioden må ut daglig for å fiske opp bladene. Men det finnes en løsning som gjør at du slipper den daglige reingjøringen i denne perioden. Hvis du setter et løvnett over dammen, kan det fange opp bladene, så du unngår at de lander i vannet.

For å ha noe å feste løvnettet på, slår Dan ned noen påler rundt dammen. Deretter skrur han i en krok i toppen av hver påle, og sørger for at den peker vekk fra vannet.

Nå skal løvnettet bare spennes ut over vannet. Dan setter først nettet fast på krokene hele veien langs dammens ene side. Deretter er det bare å trekke nettet ut over vannet og feste det til krokene, til nettet dekker hele vannspeilet.

Nettet må gjerne henge ned over pålene. Da unngår du at blader blåser inn under nettet og ned i vannet. Men nettet må helst ikke ligge i altfor store bunker, for da kan pinnsvin og andre mindre dyr bli fanget i nettet.

Derfor klipper Dan et stykke av nettet på dammens ene side.Takket være krokene er det lett å stramme litt opp, hvis nettet blir for slapt. Når bladene lander på nettet, er det bare å løsne det litt, helle det litt mot den andre siden og riste det et par ganger.

Da lander bladene raskt på motsatt side, og du kan lett samle dem og kaste dem på komposten.

Relaterte artikler

 • Ta livet av mordersneglene

  Ta livet av mordersneglene

  15/02 Vær i forkant med mordersneglene og få mest mulig ut av kjøkkenhagen.

 • VANN I HAGEN 6:Løvnett

  VANN I HAGEN 6:Løvnett

  21/11 VIDEO: Når høsten nærmer seg, er det en god ide å investere i et nett til dammen. Det kan fange opp trærnes blader før de havner i vannet.

 • VANN I HAGEN 5: Ferdige dammer og gummiduk

  VANN I HAGEN 5: Ferdige dammer og gummiduk

  21/11 VIDEO: Når du anlegger en dam i hagen, er det forskjellige måter å gripe an arbeidet på. Vil du lett og raskt anlegge en dam i hagen, kan et formstøpt basseng være løsningen for deg.

 • VANN I HAGEN 4: Vanntester

  VANN I HAGEN 4: Vanntester

  21/11 VIDEO: Det er viktig at du ved hvert sesongskifte tester kvaliteten på vannet i hagedammen din, så du kan være sikker på at både planter og fisk har optimale leveforhold. Det er særlig to tester av vannet det er vesentlig å ...

 • VANN I HAGEN 2: Solid marker, krittusj

  VANN I HAGEN 2: Solid marker, krittusj

  21/11 VIDEO: Når du jobber med folien til hagedammen din, er det av og til nødvendig å lage noen markeringer på den. Her er det en god ide å kjøpe en solid marker. Den finnes både i en tradisjonell papirutgave og en nyere tusj-variant.

Les mer om

Få gratis nyhetsbrev

Få tilgang til alle artikler

Få tilgang til alle artikler

For bare 19,- får du tilgang til over 1500 ekspert-guider fra Gjør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Flislegging med grove steiner rundt peisen

Vi skal legge fliser som er grove og i ulik i ...

Rekkverk på toppen av en trapp

Hei, jeg må lage ett rekkverk på toppen av ...

Bygge anneks/ lydstudio

Vurderer å sette opp et anneks på tomta som ...

Isolering av gammelt hus

Hei, pusser opp et hus fra ca. 1930 og i ...

Mest leste i forum

Stendersøker

Er på jakt etter en stendersøker som gjør det ...

Gipsplater på vegg?

God dagen godtfolk!Har nylig kjøpt hus fra ...

Barnesenga svever fritt

Plassen var trang i det felles barnerommet. De ...

Solterrassen ble til et fint lysthus

Det skulle egentlig bare bli en overdekket ...

Gjør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss