Cookies- og Brukervilkår


Ferdige dammer og gummiduk

Når du anlegger en dam i hagen, er det forskjellige måter å gripe an arbeidet på. Vil du lett og raskt anlegge en dam i hagen, kan et formstøpt basseng være løsningen for deg.

Det skal bare graves ned et sted i hagen og fylles opp med jord og planter. Små dammer som dette 150-liters bassenget egner seg ikke til fisk. Det vil nemlig ganske fort bli altfor varmt på en solrik sommerdag. Men det er masser av muligheter for å plassere forskjellige planter i de innbygde sump-sonene og på bunnen.

Det store 1500-liters bassenget kan likeledes tilplantes i sump-sonene, men her er vannmengden også passe stor til at du kan ha et par gullfisk svømmende rundt. En åpenbar ulempe ved formstøpte basseng er at du ikke selv kan bestemme formen og dybden på det.

Vannhullet vil derfor aldri få det samme personlige preget som du kan oppnå med en dam laget av gummifolie.Damfolie har en levetid på omkring 10-20 år, og er dermed den mest holdbare løsningen, samtidig som du kan forme den nøyaktig etter dine ønsker.

Den fås i forskjellige prisklasser, men Dan anbefaler at man bruker den litt dyrere gummifolien, da det er et mer elastisk materiale og derfor lettere å jobbe med.De billige folietypene er på langt nær så elastiske, og du risikerer å få noen stygge folder, som her.

Det kan vanskeliggjøre reingjøringen av dammen din, og dessuten er det ikke særlig pent å se på!Foliedammer får ofte et penere sluttresultat, da kantene lettere kan skjules og gjøres pene enn på formstøpte utgaver.

Om du sverger til den raske og enkle formstøpte løsningen eller foretrekker folien du selv kan forme, avhenger både av din smak, tiden du har til rådighet – og ikke minst lommeboka di....

Relaterte artikler

 • VANN I HAGEN 6:Løvnett

  VANN I HAGEN 6:Løvnett

  21/11 VIDEO: Når høsten nærmer seg, er det en god ide å investere i et nett til dammen. Det kan fange opp trærnes blader før de havner i vannet.

 • VANN I HAGEN 4: Vanntester

  VANN I HAGEN 4: Vanntester

  21/11 VIDEO: Det er viktig at du ved hvert sesongskifte tester kvaliteten på vannet i hagedammen din, så du kan være sikker på at både planter og fisk har optimale leveforhold. Det er særlig to tester av vannet det er vesentlig å ...

 • VANN I HAGEN 2: Alger

  VANN I HAGEN 2: Alger

  14/11 VIDEO: Alle dameiere vil før eller siden støte på alger i hagedammen sin, enten i form av svevealger, som farger vannet grønt – som her, eller de lange trådalgene.

 • VANN I HAGEN 2: Installer og vedlikehold et filter

  VANN I HAGEN 2: Installer og vedlikehold et filter

  14/11 VIDEO: For mange hagedameiere er et filter til dammen en helt uunnværlig del av det å ha et slikt anlegg i hagen. Filteret sikrer at vannet forblir rent og klart, og det er jo særlig å foretrekke hvis du har fisk i dammen og ...

 • VANN I HAGEN: 2 Installer og vedlikehold et filter

  14/11 VIDEO: For mange bassinejere er et filter til bassinet en fuldstændig uundværlig del af det at have sådan et bassin i haven. Filteret sikrer, at vandet forbliver rent og klart, og det er jo især at foretrække, hvis du har ...

Les mer om

Få gratis nyhetsbrev

Få tilgang til alle artikler

Få tilgang til alle artikler

For bare 19,- får du tilgang til over 1500 ekspert-guider fra Gjør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Septik tank

Hei jeg skal sette ned en 4m3 (3 kammer) ...

Tak over terrasseplatting

Hei, Jeg skal bygge tak over en ny skifer ...

Hagebilag

Hvordan kan allerede abonnenter laste ned ...

Lydisolere yttervegg

Hei. Jeg bor nært trikken i trondheim og ...

Mest leste i forum

Stendersøker

Er på jakt etter en stendersøker som gjør det ...

Gipsplater på vegg?

God dagen godtfolk!Har nylig kjøpt hus fra ...

Barnesenga svever fritt

Plassen var trang i det felles barnerommet. De ...

Solterrassen ble til et fint lysthus

Det skulle egentlig bare bli en overdekket ...

Gjør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss