Cookies- og Brukervilkår


Buskrydder vs. gresstrimmer – slik velger du riktig!

Buskrydderen er det riktige våpenet til den evige kampen mot viltvoksende og seigt ugress. Men kan du se forskjell på en buskrydder og en gresstrimmer? Vi gjør deg forberedt til å fatte et riktig valg!


Buskrydder

Buskrydder eller gresstrimmer, de to populære hagemaskinene er til forveksling like, men når de fleste små og spinkle gresstrimmerne blir markedsført som buskryddere, gjelder det å være våken. Ellers kan du fort kjøpe feil, for det er til dels store forskjeller på maskinene.

Buskrydder

Buskrydderen er et relativt stort og tungt verktøy. Den har to håndtak, og bæres med en bæresele. På de fleste buskryddere kan du skifte mellom en grov nylontråd og en fast kniv til de hardeste motstanderne. De største kan også brukes som ryddesager, med et eget sagblad påmontert.

Prisnivået på buskryddere
Buskryddere finnes i flere prisklasser, og du kan få en bensindreven utgave til under 1000 kroner. Vil du ha en buskrydder på batteri, ender prisen fort opp i det dobbelte, og mer – her skal du være oppmerksom på at de billigste batteribuskrydderne selges uten batteri og lader. Har du ikke det fra før, kommer disse utgiftene i tillegg.

Gresstrimmer – buskrydderens lillebror

En gresstrimmer, eller kantklipper som den også kalles, er det perfekte redskapet til å lage flotte kanter rundt gressplener. Den er mye lettere enn buskrydderen, og kan ofte betjenes med én enkelt hånd. Størstedelen av gresstrimmerne klipper gress med en nylonsnor, men det finnes også andre system, som klipper ved hjelp av små plastkniver.


Gresstrimmer

Prisnivået på gresstrimmere
Akkurat som med buskryddere, finnes gresstrimmerne i alle prisklasser, de er dog markant billigere. I mange byggvarehus kan du finne en gresstrimmer som får strøm via en ledning, til et par-tre hundrelapper. De billigste batteridrevne koster et par-tre hundrelapper ekstra, og oppover.

Relaterte artikler

 • Løvblåser med EKSTRA blås

  Løvblåser med EKSTRA blås

  28/09 Har du bruk for litt hjelp til høstoppryddingen i hagen? Black+Decker har lansert en ny, kraftig løvblåser. Sjekk den ut her!

 • Ugressbrenner – uten flammer!

  Ugressbrenner – uten flammer!

  03/08 Hozelock har laget en miljøvennlig ugressfjerner, som i stedet for flammer blåser en 600° varm luftstrøm over ugresset. Vi har testet den – se resultatet her!

 • Ugressbrenneren er brannfarlig

  Ugressbrenneren er brannfarlig

  25/07 Uforsiktig bruk av ugressbrenneren kan starte kjedelige hagebranner. Her kan du se hvordan du unngår å sette fyr på nabolaget.

 • Forskjell på løvsuger og -blåser?

  Forskjell på løvsuger og -blåser?

  22/07 Jeg er i tvil om det er en løvsuger eller en løvblåser jeg skal kjøpe. Hva er forskjellen, og hva vil dere anbefale at jeg kjøper?

 • VIDEO: Slik sliper du kjedet

  VIDEO: Slik sliper du kjedet

  11/07 Hold kjedet på motorsagen i toppform. Vi lærer deg å slipe kjeden korrekt, slik at motorsagen klarer seg gjennom alle oppgaver.

Les mer om

Få gratis nyhetsbrev

Få tilgang til alle artikler

Få tilgang til alle artikler

For bare 19,- får du tilgang til over 1500 ekspert-guider fra Gjør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Hagebilag

Hvordan kan allerede abonnenter laste ned ...

Lydisolere yttervegg

Hei. Jeg bor nært trikken i trondheim og ...

Pergola - byggesak ?

Hei, Vi skal sette opp en åpen pergola, uten ...

Putekasse på brygga.

Jeg skal lage en stor putekasse som skal ...

Mest leste i forum

Stendersøker

Er på jakt etter en stendersøker som gjør det ...

Gipsplater på vegg?

God dagen godtfolk!Har nylig kjøpt hus fra ...

Barnesenga svever fritt

Plassen var trang i det felles barnerommet. De ...

Solterrassen ble til et fint lysthus

Det skulle egentlig bare bli en overdekket ...

Gjør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss