Cookies- og Brukervilkår


Skift en termostatventil

Er radiatoren kald selv om det er skrudd opp på full styrke, eller merker man at det ikke er noe gjennomløp, skyldes det som regel at fjæren i termostatventilen har satt seg fast.

Før man begynner å skifte ventilen, kan man prøve å slå forsiktig på ventilen, noen ganger er det alt som skal til. Fagmannen starter med å slå på siden av røret med skaftet av hammeren. Hvis det ikke hjelper, prøver han å slå litt hardere like under termostaten.

I dette tilfellet var det ikke nok å slå på radiatoren, for som fagmannen demonstrerer her, virker ikke fjæren i pakkeboksen lenger, og det er nødvendig å skifte den ut med en ny.

Med en liten skiftnøkkel løsnes den lille pakkeboksen, og det siste skrus av med hånden. Samtidig holdes det en klut under for å ta imot vannet som nesten alltid drypper fra ventilen. Med en skrutrekker renser fagmannen hullet for skitt, før han sprøyter litt olje inn i hullet.

Den nye pakkeboksen settes i og strammes med en skiftnøkkel. Så tester han at den nye ventilen fungerer, noe den gjør. Nå skal termostaten bare settes på med et klikk, og man vil med det samme merke at varmen begynner å bre seg i radiatoren igjen.

Relaterte artikler

 • Vannkran med fotocelle

  19/07 VIDEO: Du bruker flere hundre liter vann i året bare på å vaske hender og pusse tenner. Det meste av vannet går imidlertid til spille, fordi det bare renner før, under og etter selve håndvaskingen og tannpussen.

 • Unngå vannsløsing

  Unngå vannsløsing

  19/07 VIDEO: Utette vannrør eller en kran som renner koster fort noen tusen kroner i året. Det kan du unngå med en automatisk vannstopp, som overvåker vannmåleren din døgnet rundt.

 • VIDEO: Kranen drypper

  VIDEO: Kranen drypper

  15/07 Reservedeler og friske pakninger kan kjøpes til de fleste vannkraner. Men ofte gir det bedre mening å skifte hele armaturet. Se hvordan i denne videoen.

 • Løsne tappekranen

  Løsne tappekranen

  06/06 VIDEO: Brukes en tappekran som denne sjelden, kan pakningen i ventilen sette seg fast. Men den kan lett løsnes med dette knepet.

 • Spar vann med en perlator

  Spar vann med en perlator

  06/06 VIDEO: Vann er en naturressurs som det bør spares på. Derfor anbefaler fagmannen at det på tappekraner monteres en perlator, som reduserer vannmengden og samler vannstrålen bedre. Denne sitter i dag på utløpstuten på alle ...

Få gratis nyhetsbrev

Få tilgang til alle artikler

Få tilgang til alle artikler

For bare 19,- får du tilgang til over 1500 ekspert-guider fra Gjør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Reperasjon av pusset leca

Hei. Jeg ser at jeg har fått en del riss i ...

Fylle betong i forskalingsblokker

Hei. Jeg skal bygge en mur med ...

Terrassevegg av teltduk (13/2016 s.19)

Ang artikkel "Forleng sommer" 13/2016. På ...

Produsere blondelister selv

Tenkte jeg skulle dele hvordan jeg har laget ...

Mest leste i forum

Stendersøker

Er på jakt etter en stendersøker som gjør det ...

Gipsplater på vegg?

God dagen godtfolk!Har nylig kjøpt hus fra ...

Barnesenga svever fritt

Plassen var trang i det felles barnerommet. De ...

Solterrassen ble til et fint lysthus

Det skulle egentlig bare bli en overdekket ...

Gjør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss