Cookies- og Brukervilkår


Forsegl borehullet

Skal det bores i våtromsoner, har fagmannen et godt knep for å unngå fuktskader.

Det forbores med et 6 mm bor. Her streker fagmannen opp skruens lengde på boret. Da vet han hvor langt det skal bores. Man borer med vanlig borefunksjon til man er forbi flisen. Deretter kan slagboret slås til, hvis veggen er av mur eller betong.

På den måten unngår man at flisen løsner. Plastpluggen slås forsiktig i med en hammer, og til det siste stykket brukes en skrue så den sitter bak flisen. Hullet forsegles med sanitærsilikon.

Deretter skrus rørklammen i, og silikonen sørger for at det ikke kan trenge vann inn gjennom borehullet og på den måten bryte ned veggen med fukt. Skal hullet lages midt i en flis, har fagmannen et lite ekstra tips. Med et lite vater streker han opp boresentrum.

Der hvor de to strekene krysser hverandre, slår han med en syl, som etterlater seg et lite hull i flisens overflate. Ved å bore i det lille hullet er man sikker på at boret ikke sklir på den glatte flisen. Når boret er gjennom flisen, settes det igjen på slagbor til resten av veggen.

Plastpluggen settes inn i hullet. Pluggen skal alltid inn bak flisen, så den ikke presser flisen i stykker når det først kommer en skrue i pluggen. Så fylles hullet igjen med silikon, før rørklammen skrus i. Forsegling av borehull i våtrom er alltid en god idé, hvis man vil minimalisere risikoen for råte og sopp.

Relaterte artikler

 • Vannkran med fotocelle

  19/07 VIDEO: Du bruker flere hundre liter vann i året bare på å vaske hender og pusse tenner. Det meste av vannet går imidlertid til spille, fordi det bare renner før, under og etter selve håndvaskingen og tannpussen.

 • Unngå vannsløsing

  Unngå vannsløsing

  19/07 VIDEO: Utette vannrør eller en kran som renner koster fort noen tusen kroner i året. Det kan du unngå med en automatisk vannstopp, som overvåker vannmåleren din døgnet rundt.

 • VIDEO: Kranen drypper

  VIDEO: Kranen drypper

  15/07 Reservedeler og friske pakninger kan kjøpes til de fleste vannkraner. Men ofte gir det bedre mening å skifte hele armaturet. Se hvordan i denne videoen.

 • Løsne tappekranen

  Løsne tappekranen

  06/06 VIDEO: Brukes en tappekran som denne sjelden, kan pakningen i ventilen sette seg fast. Men den kan lett løsnes med dette knepet.

 • Spar vann med en perlator

  Spar vann med en perlator

  06/06 VIDEO: Vann er en naturressurs som det bør spares på. Derfor anbefaler fagmannen at det på tappekraner monteres en perlator, som reduserer vannmengden og samler vannstrålen bedre. Denne sitter i dag på utløpstuten på alle ...

Les mer om

Få gratis nyhetsbrev

Få tilgang til alle artikler

Få tilgang til alle artikler

For bare 19,- får du tilgang til over 1500 ekspert-guider fra Gjør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Reperasjon av pusset leca

Hei. Jeg ser at jeg har fått en del riss i ...

Fylle betong i forskalingsblokker

Hei. Jeg skal bygge en mur med ...

Terrassevegg av teltduk (13/2016 s.19)

Ang artikkel "Forleng sommer" 13/2016. På ...

Produsere blondelister selv

Tenkte jeg skulle dele hvordan jeg har laget ...

Mest leste i forum

Stendersøker

Er på jakt etter en stendersøker som gjør det ...

Gipsplater på vegg?

God dagen godtfolk!Har nylig kjøpt hus fra ...

Barnesenga svever fritt

Plassen var trang i det felles barnerommet. De ...

Solterrassen ble til et fint lysthus

Det skulle egentlig bare bli en overdekket ...

Gjør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss