Cookies- og Brukervilkår


Skru bordene riktig på

Håndverkeren vil her gi deg et par gode tips om hvordan du skrur bord riktig på. Et av de største problemene er når man skal skru tett på endeveden. Risikoen for at bordet sprekker er ganske stor.

Treet holder rett og slett ikke til det presset skruen gir, og resultatet er at bordet sprekker. Det kan man unngå ved å forbore, men skal man sette opp mange bord, gir det en masse ekstraarbeid.

Bruker du derimot en moderne skrue med fibercut, er du nesten sikker på et godt resultat, selv tett på endeveden. Skruens spiss har en langsgående rille, som nærmest borer seg gjennom treet og dermed skaper et hull i treet som minsker presset en vanlig skrue utsetter treet for.

Skruen med fibercut er samtidig mye lettere å skru i. Men hvor dypt skal skuene egentlig skrus i? Her har håndverkeren skrudd fire skruer i et furubord. Hvis skruene skal skrus i utendørs treverk, er det viktig at de sitter korrekt, da vann og fukt ellers får altfor gode vilkår.

Den første skruen er skrudd altfor dypt. Regnvann kan stå som en dam i skruehullet. Den neste er skrudd for lite i, noe som både er stygt og gir lett adgang for regn og fukt. På den tredje skruen flukter toppen av det buede skruehodet med treets overflate – og det er perfekt. Den fjerde skruen er også kommet litt for langt ned, og dessuten satt så langt ut at treet er sprukket.

Relaterte artikler

 • Hvordan sager jeg HELT loddrett?

  Hvordan sager jeg HELT loddrett?

  12/10 Jeg synes det er vanskelig å sage helt loddrett gjennom en tykk stolpe. Har dere et tips til hvordan jeg gjør det med en håndsag?

 • TIPS: 1 Sag deg til en helt tett skjøt

  TIPS: 1 Sag deg til en helt tett skjøt

  15/09 VIDEO: Det kan være vanskelig å skjære to trebiter så skjøten blir helt tett. Men håndverkeren vil her vise deg et lite knep som løser problemet. Det eneste du trenger å bruke er en håndsag, og så må emnene selvfølgelig sitte ...

 • TØMRER-TIP: Rett de skjeve trematerialene

  TØMRER-TIP: Rett de skjeve trematerialene

  13/09 VIDEO: Det blir dessverre mer og mer vanlig at materialene man kjøper har slått seg. I tømrerkretser heter det at de er vindskjeve, og de kan være vanskelige å bruke. Men har det bare slått seg litt, kan det rettes opp. Du må ...

 • Sterk forbindelse med forsats

  Sterk forbindelse med forsats

  08/09 VIDEO: Vil du unngå beslag i byggverket, er det her et par flotte tømrerforbindelser du kan lage.Til den første har vi ganske enkelt skåret skråbåndet i 45 graders vinkel i endene.

 • 5 TIPS: Slip treet helt perfekt

  5 TIPS: Slip treet helt perfekt

  07/09 "Jeg hater å slipe tre", tenker du kanskje. Men med et par enkle hjelpemidler kan håndslipingen utføres både raskere og penere enn med slipemaskiner.

Få gratis nyhetsbrev

Få tilgang til alle artikler

Få tilgang til alle artikler

For bare 19,- får du tilgang til over 1500 ekspert-guider fra Gjør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Reperasjon av pusset leca

Hei. Jeg ser at jeg har fått en del riss i ...

Fylle betong i forskalingsblokker

Hei. Jeg skal bygge en mur med ...

Terrassevegg av teltduk (13/2016 s.19)

Ang artikkel "Forleng sommer" 13/2016. På ...

Produsere blondelister selv

Tenkte jeg skulle dele hvordan jeg har laget ...

Mest leste i forum

Stendersøker

Er på jakt etter en stendersøker som gjør det ...

Gipsplater på vegg?

God dagen godtfolk!Har nylig kjøpt hus fra ...

Barnesenga svever fritt

Plassen var trang i det felles barnerommet. De ...

Solterrassen ble til et fint lysthus

Det skulle egentlig bare bli en overdekket ...

Gjør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss