Cookies- og Brukervilkår


Reparer hull i sokkelpussen

Boligens sokkel er ekstremt utsatt for fukt, og er følgelig en bygningsdel man bør holde godt øye med. Begynner pussen å falle av, skal det repareres med det samme, så fukten ikke trekker inn i fundamentet.

Boligens sokkel er ekstremt utsatt for fukt, og er følgelig en bygningsdel man bør holde godt øye med. Begynner pussen å falle av, skal det repareres med det samme, så fukten ikke trekker inn i fundamentet.

Før man kan begynne å pusse opp, skal all løs sokkelpuss forsiktig bankes ned og børstes av. Det lille hullet der pussen er skallet av, kan raskt vise seg å bli noe større når man først har vært i gang med hammeren.

Men hvis reparasjonen skal holde, skal man ha en fast bunn å arbeide videre på.Til denne type reparasjoner bør man lage en grunning, bestående av en skje sement som røres opp med vann til en tynn konsistens.

Med murerkosten forvannes reparasjonen lett, før grunningen smøres på. Det skal bare smøres et ganske tynt lag sementlim på hullet.

Til dette arbeidet bruker mureren igjen murekosten, så limet blir arbeidet godt inn i sokkelen. Mens limet fester seg, blandes reparasjonsmørtelen, som består av 1 del sement og 10 deler sand. Det tilsettes også en del mørtel, for å gi blandingen en bløtere konsistens.

Vil man være sikker på at reparasjonen holder, skal mørtelen kastes på. Start med å kaste på små klatter mørtel. Den overskytende mørtelen skjæres av med murerskjeen, og deretter glattes mørtelen ut. Med et pussebrett glattes mørtelen forsiktig.

På den måten er man sikker på at reparasjonen ikke stikker lengre ut enn den eksisterende sokkelpussen. Sokkelen her er ruglete.

Derfor brukes en fuktig murekost til å stryke over reparasjonen med, så den får samme struktur. I løpet av en ukes tid kan sokkelen males, og dermed vil reparasjonen være så godt som usynlig.

Relaterte artikler

  • Gjør sokkelen tørr og varm

    Gjør sokkelen tørr og varm

    03/07 Sett isolasjon utenpå sokkelen, og avslutt med et armert pusslag. Da får du en flott sokkel, som sparer fyringsutgifter og passer seg selv i mange år.

    Vanskelighetsgrad 3/4

Få gratis nyhetsbrev

Få tilgang til alle artikler

Få tilgang til alle artikler

For bare 19,- får du tilgang til over 1500 ekspert-guider fra Gjør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Reperasjon av pusset leca

Hei. Jeg ser at jeg har fått en del riss i ...

Fylle betong i forskalingsblokker

Hei. Jeg skal bygge en mur med ...

Terrassevegg av teltduk (13/2016 s.19)

Ang artikkel "Forleng sommer" 13/2016. På ...

Produsere blondelister selv

Tenkte jeg skulle dele hvordan jeg har laget ...

Mest leste i forum

Stendersøker

Er på jakt etter en stendersøker som gjør det ...

Gipsplater på vegg?

God dagen godtfolk!Har nylig kjøpt hus fra ...

Barnesenga svever fritt

Plassen var trang i det felles barnerommet. De ...

Solterrassen ble til et fint lysthus

Det skulle egentlig bare bli en overdekket ...

Gjør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss