Cookies- og Brukervilkår


Tett hullet i betongtrappen

Hvis for eksempel trappen foran hoveddøren eller ned til kjelleren har fått sprekker eller hull, lønner det seg å sikre den mot ytterligere avskalling og frostsprenging så fort som mulig.

Først må alt det løse materialet rundt hullet eller sprekken hakkes vekk med en murhammer. Det som ved første øyekast ligner et lite hull, kan raskt vise seg å være en større skade når den nedbrutte betongen bankes av.

Blir ikke alt det løse fjernet, vil skaden fort oppstå igjen. Den løse betongen som bankes av fjernes fortløpende.For å få en så pen reparasjon som mulig, har mureren valgt å skjære tre snitt rundt hullet med vinkelsliperen.

Betongflak fra de tre snittene til hullet fjernes med en meisel. Vær nøye med å fjerne alt støv og sand fra hullene med for eksempel en stålbørste og en kost, så betongen kan feste seg ordentlig.

Rør opp reparasjonsbetong, eller bland den selv av 1 del vann og 3 deler sement, så det blir til en tynn grøt.

Når hullet er penslet med vann, pensles hullet deretter med blandingen. Rør så ut en porsjon grov betong med 1 del sement, 3 deler sand og vann. Blandingen presses helt inn i alle hull. Er det dypere hull, fylles de i flere omganger.

Når hele hullet er fylt opp med den grove betongen, glattes reparasjonen med en reparasjonsskje, så den nye betongen kommer på samme nivå som trappen. Ved dype hull som går ut over trinnet, kan det være nødvendig å glatte etter i flere omganger før betongen tørker.

På den måten er man sikker på å få et rett trinn. Til slutt pensles kanten med en våt pensel, så overgangen mellom reparasjonen og trappen blir så liten som mulig. Hvis reparasjonen utføres i varmt vær eller i sterk sol, vil betongen tørke så raskt at den sprekker.

Da er det en god idé å dekke til reparasjonen med plast. Plasten kan fjernes etter et par dager, og reparasjonen vil være herdet i løpet av en måned.

Relaterte artikler

 • De riktige trappemålet

  De riktige trappemålet

  22/08 VIDEO: En trapp skal ha noen bestemte mål for at den skal være god og trygg å gå i opp og ned. Disse målene er bestemt av menneskets skrittlengde. En normal skrittlengde er cirka 63 cm, men avtar når man beveger seg i høyden. ...

 • Håndlist i kjellernedgang

  Håndlist i kjellernedgang

  22/08 VIDEO: En trapp uten håndlist kan være en sikkerhetsrisiko. Håndverkeren vil derfor sette opp en flott håndlist direkte på muren.

 • Oppsetting av stor trapp

  Oppsetting av stor trapp

  19/08 VIDEO: Trappen ser kanskje elegant og lett ut, men skinnet bedrar: Sørg for å ha nok hjelp til å løfte den på plass, ellers kan det lett gå galt. Og avtal på forhånd hvem som skal dirigere, slik at dere ikke blir uenige underveis.

 • Omramming til ny trapp

  Omramming til ny trapp

  19/08 VIDEO: Før den nye trappen kan monteres, må det settes opp omramming rundt utsparingen til trappen. Håndverkeren går derfor i gang med å måle opp. Siden det skal legges nytt gulv her, legger han et bord av samme type som det ...

 • Monter en loftstrapp

  Monter en loftstrapp

  19/08 VIDEO: Er du lei av problemene med å måtte finne fram stigen hver gang du skal opp på loftet, så er det kanskje en god idé å montere en smart ny loftstrapp med innebygd stige. Start med å måle den gamle trappeåpningen. ...

Les mer om

Få gratis nyhetsbrev

Få tilgang til alle artikler

Få tilgang til alle artikler

For bare 19,- får du tilgang til over 1500 ekspert-guider fra Gjør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Reperasjon av pusset leca

Hei. Jeg ser at jeg har fått en del riss i ...

Fylle betong i forskalingsblokker

Hei. Jeg skal bygge en mur med ...

Terrassevegg av teltduk (13/2016 s.19)

Ang artikkel "Forleng sommer" 13/2016. På ...

Produsere blondelister selv

Tenkte jeg skulle dele hvordan jeg har laget ...

Mest leste i forum

Stendersøker

Er på jakt etter en stendersøker som gjør det ...

Gipsplater på vegg?

God dagen godtfolk!Har nylig kjøpt hus fra ...

Barnesenga svever fritt

Plassen var trang i det felles barnerommet. De ...

Solterrassen ble til et fint lysthus

Det skulle egentlig bare bli en overdekket ...

Gjør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss