Cookies- og Brukervilkår


Intelligente lysinstallasjoner

Philips har gått helt nye veier innen fjernstyring av lys. Hver enkelt pære i ”Hue” har sin egen chip og mottaker og skifter farge og styrke på tegn fra både fjernkontroll og smarttelefoner.


Via et nettbrett eller en telefon, kan du skifte farger og lysstyrke i Philips Hue-systemet. Pærene er det eneste som er skiftet ut for å oppnå de smarte funksjonene.

Du sier “lys”‚ og det blir lys. Kommandoen formidles av en smarttelefon, som sender beskjed videre til tre pærer i stuen, som tenner med et rent, hvitt lys. Men de innebygde chipene i pærene kan mer enn det, og hvis du senere ser en film på en Philips-TV, følger de samme pærene fargene på bildet på samme vis som de innebygde lampene i TV-ens såkalte ”ambilight”-system.

Det høres avansert ut, og mulighetene i Philips Hue er også like endeløse som eventyrlige. Men systemet er helt enkelt å installere i sin grunnleggende form, og du velger selv fritt når du vil investere i mer utstyr.

For 2000 kroner er du i gang med de første pærene, som fjernstyres. Hver ekstra pære koster cirka 250 kroner for en hvit og cirka 600 kroner for en farget, men så holder de også 10-20 år.

Skift en pære, så er du i gang

Du installerer den mest avanserte fjernstyringen av lyset på den enklest tenkelige måten: Ved å skifte pæren. I tillegg skal det henges en liten styreenhet på veggen, en såkalt bro, men også det gjøres enkelt og greit, uten å endre noen faste installasjoner.

     

Så er det bare å leke. Philips Hue tilbyr en lang rekke programmer med hver sine muligheter, som du laster ned til en smarttelefon. Systemet følges opp av andre, slik at det per i dag finnes mer enn 300 forskjellige apper.

Tre system styrer lyset

Systemene, vi ser på i denne artikkelen, bygger alle på de kablene som allerede ligger i veggene. Det er tre strategier:

1. Sett i støpselet og kom i gang: Sett et adapter i stikkontakten, og styr lampen eller apparatet som settes i adapteret med en fjernkontroll eller gjennom en sentral med timermuligheter.

2. Nye trådløse kontakter: Bytt ut kontakter og lampeuttak med nye, smarte enheter. Ved å trykke på en fjernkontroll, kan du skru lyset opp og ned.

3. Lys og farger via mobilen: Bytt ut pærene og bevar installasjonen uendret. Her er det de nye pærene som tenner, slukker eller demper seg selv, mens de gamle lampeuttakene og kontaktene bare leverer strøm som de pleier. Alt styres trådløst.

LAST NED HELE ARTIKKELEN og les alt om de nye systemene.

Relaterte artikler

 • 6 utelamper du kan sette opp selv

  6 utelamper du kan sette opp selv

  07/09 Jeg kan vel ikke montere utelys selv? Jo, nå kan du det! Her får du en rekke tips til flotte og praktiske lamper du kan sette opp selv.

 • Smart utelys uten ledninger

  Smart utelys uten ledninger

  20/06 Mangler du lys i innkjørselen, sykkelboden eller garasjen? GP Batteries har en smart LED-utelampe med bevegelsessensor, som vi liker veldig godt!

 • Hva heter soklene til lyspærene?

  Hva heter soklene til lyspærene?

  15/04 Det virker som det finnes et hav av sokler til lyspærer, og jeg har ikke helt oversikten. Kan dere hjelpe meg?

 • Kan halogenpærer byttes ut med LED?

  Kan halogenpærer byttes ut med LED?

  16/03 Jeg har en del halogenspotter på kjøkkenet og badet som jeg gjerne vil bytte ut med LED-pærer. Finnes det LED-pærer som passer i gamle spotter?

 • Spar penger med LED-lys

  Spar penger med LED-lys

  08/02 Du sparer både strøm og penger ved å skrote gamle glødepærer. Her kan du se hvor mye det er å hente hvis du skifter til LED-pærer eller sparepærer.

Last ned
Klikk på de små bildene for å forstørre.
 • Belysning: Intelligente lysinstallasjoner

Les mer om

Få gratis nyhetsbrev

Få tilgang til alle artikler

Få tilgang til alle artikler

For bare 19,- får du tilgang til over 1500 ekspert-guider fra Gjør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Reperasjon av pusset leca

Hei. Jeg ser at jeg har fått en del riss i ...

Fylle betong i forskalingsblokker

Hei. Jeg skal bygge en mur med ...

Terrassevegg av teltduk (13/2016 s.19)

Ang artikkel "Forleng sommer" 13/2016. På ...

Produsere blondelister selv

Tenkte jeg skulle dele hvordan jeg har laget ...

Mest leste i forum

Stendersøker

Er på jakt etter en stendersøker som gjør det ...

Gipsplater på vegg?

God dagen godtfolk!Har nylig kjøpt hus fra ...

Barnesenga svever fritt

Plassen var trang i det felles barnerommet. De ...

Solterrassen ble til et fint lysthus

Det skulle egentlig bare bli en overdekket ...

Gjør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss