Cookies- og Brukervilkår


Elegant gallerihylle

Vil du ha familiebildene eller de små maleriene til å henge ved siden av hverandre, og samtidig ha mulighet for å skifte litt ut en gang iblant, så er denne gallerihyllen tingen. Dessuten er den veldig lett å lage.

Her bruker vi et høvlet stykke 70 x 34 mm furu. Lengden kan du tilpasse etter dine egne ønsker. Plasser treet på arbeidsbordet eller høvelbenken, og sett det godt fast. Nå skal du bruke en håndoverfres og et 16 mm hulkilstål, som du innstiller slik at fresen kjører 2 cm inn på den flate siden av tret.

Husk briller og hørselvern.Fres nå en rille i en langsom, ensartet bevegelse, og sørg hele tiden for å holde fresens anlegg hardt inn til kanten av treet. Slip rillen pen med et fint sandpapir. Demonter anlegget, og skift ut hulkilstålet med et avrundingsstål.

Rund av kantene på den siden av hyllen som vender ut, og på de to endekantene. Kjør også her jevnt og rolig med fresen. Snu hyllen så du får riktig støtte til å frese av den andre siden av den. Denne hyllen skal monteres med 3 skjulte skruer. To skruer skal plasseres 10 cm inn fra hver side, og en skrue skal plasseres i midten. Når det er markert, må du først bruke et 14 mm forsenkerbor. Hullene bores til 5 cm’s dybde.

Når det er gjort, må hullene bores helt gjennom med et 6 mm bor. Skruene som skal holde hyllen er 5 mm tykke. De er 60 mm lange, og det er nok i dette tilfellet. Men det avhenger selvfølgelig litt av hvilket materiale de skal skrus inn i. Når hyllen er satt opp, kan hullene skjules med en trespuns eller en plastpropp, som her.

Relaterte artikler

 • Usynlig hylleoppheng

  Usynlig hylleoppheng

  23/08 VIDEO: Fagmannen vil her vise hvordan du kan sette opp en hylle uten synlig oppheng, og med sikkerhet for at hyllen ikke faller ned. Denne hyllen skal brukes til å plassere bilder på, og til det formålet er et stykke ...

 • Kan jeg lage en flishylle på badet?

  Kan jeg lage en flishylle på badet?

  17/02 Vi vil gjerne ha hyller i dusjhjørnet. De skal være kledd med samme fliser som veggene. Kan det gjøres, uten at noe må rives ned?

 • GALLERI: 6 kreative IKEA-hacks

  GALLERI: 6 kreative IKEA-hacks

  17/10 Det finnes mange gode eksempler på ting fra IKEA som for eksempel er bygget inn i en vegg eller har fått en ny, smart funksjon. Få inspirasjon her!

 • Bedre akustikk på enkelt vis

  Bedre akustikk på enkelt vis

  12/09 PYTT Living har en akustikkdempende løsning, som er en fryd for både øyne og ører. Platene henges bare rett på veggen.

 • Plassér hylleknektene riktig

  Plassér hylleknektene riktig

  23/08 VIDEO: Vil du være sikker på at hyllen henger solid og godt, skal du bruke fagmannens regel om hvordan hylleknektene skal plasseres. Hylleknekten skal som et utgangspunkt dekke minimum ¾ av hyllens dybde, noe disse knektene ...

Få gratis nyhetsbrev

Få tilgang til alle artikler

Få tilgang til alle artikler

For bare 19,- får du tilgang til over 1500 ekspert-guider fra Gjør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Reperasjon av pusset leca

Hei. Jeg ser at jeg har fått en del riss i ...

Fylle betong i forskalingsblokker

Hei. Jeg skal bygge en mur med ...

Terrassevegg av teltduk (13/2016 s.19)

Ang artikkel "Forleng sommer" 13/2016. På ...

Produsere blondelister selv

Tenkte jeg skulle dele hvordan jeg har laget ...

Mest leste i forum

Stendersøker

Er på jakt etter en stendersøker som gjør det ...

Gipsplater på vegg?

God dagen godtfolk!Har nylig kjøpt hus fra ...

Barnesenga svever fritt

Plassen var trang i det felles barnerommet. De ...

Solterrassen ble til et fint lysthus

Det skulle egentlig bare bli en overdekket ...

Gjør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss