Cookies- og Brukervilkår


Lesernes beste: 5 tips til smart oppbevaring

Gjør Det Selvs lesere er fulle av gode ideer og kreative løsninger til hverdagens små og store utfordringer. Vi har samlet fem tips til smarte skap, som gir mye mer plass til oppbevaring.

1. Skap designet for avfallssortering

"Vi er en stor familie, så vi har mye avfall. Tidligere sorterte vi det i plastposer, men det tar stor plass, og er stygt å se på. Nå har jeg satt avfallssorteringen i system, ved å lage to skap under trappen som bare er beregnet til det.

Skapene har hull i frontdøren, som avfallet puttes inn i. På baksiden er det hyller med kurver, som avfallet havner i. Systemet er enkelt å finne ut av for alle i familien – når det gjelder både sortering og tømming av avfallet. R.J."


Skapene under trappen er spesiallaget for avfallssortering, slik at det ikke er nødvendig å gå ut med søpla til stadighet.

2. Standardskap ga plass i kneloftet

"Skapplass var et problem hjemme hos oss, så da loftsetasjen skulle renoveres, satte jeg opp skap under skråtaket, slik at vi kunne utnytte plassen mer optimalt. Jeg har brukt standard kjøkkenskap fra Ikea til prosjektet.

Jeg regnet ut at hvis jeg hevet skapene litt, kunne jeg få plass til to uttrekksskuffer i hvert – en dyp nederst og en kortere øverst. Det krevde at jeg lagde en sokkel til skapene. Sokkelen måtte også skråskjæres bakerst, slik at den kunne passe mot skråtaket. Mellom de to skrå sidene i skapveggene har jeg satt opp tverrstivere, så skapene står stabilt og passer nøyaktig til uttreksskuffene, som monteres på skinner. Det var en stor jobb, men det har gitt mye oppbevaringsplass, som vi allerede har fylt opp. K.N."


Det var mangel oppbevaringsplass på dette loftet. Det ble løst med masser av uttreksskuffer under skråtaket.

3. Skapvegg med strykestasjon

"Da vi bygde en ny skapvegg, ble det et smalt mellomrom “til overs”. Jeg bygde en kasse som passet i hullet, og satte hjul under, slik at den kan trekkes ut. Jeg har montert et strykebrett på hengsler i kassen. Da kan det slås opp og ned, og strykebrettet er lett tilgjengelig.F.C."


Skapet triller på møbelhjul, så det kan trekkes ut. Trekk ut skapet, slå opp brettet og slå på strykejernet – og du er klar til å stryke.

4. Flott karnapp med IKEA-skap

"Vi hadde en karnapp på kjøkkenet, som ikke ble utnyttet optimalt. Derfor kjøpte jeg noen kjøkkenskap på IKEA. De ble tilpasset, slik at de passet under vinduskarmen. Her har vi nå fått ekstra oppbevaringsplass. Oppå kjøkkenmodulene satte jeg en svart MDF-plate, som fungerer som en ekstra vinduskarm, og gir en pen avslutning. Hele jobben tok bare et par timer. A.B."


I løpet av kort tid fikk vi mer plass oppbevaring i karnappen.

5. Skilleveggen har innebygget skap

"Da vi pusset opp badet vårt, skulle vi lage en vegg mellom badekaret og dusjhjørnet. Vi bestemte oss for å lage den ekstra bred, 25 cm, slik at det kunne bli plass til uttrekksskap i selve veggen. De mest egnede skapene på markedet, viste seg å være noen kjøkkenskap som egentlig er beregnet til krydder.

De passer helt perfekt til små flasker og krukker, som det også er mange av på et bad. Skapene er montert slik at de trekkes ut forfra, og vi har tilgang til tingene i dem fra sidene. Z.R."


I veggen mellom badekar og dusj er det montert uttrekksskuffer.

Relaterte artikler

 • Slik får du styr på alle skoene

  Slik får du styr på alle skoene

  18/08 Ligner entreen din også en skobutikk med opphørssalg? Sjekk i så fall disse smarte løsningene til oppbevaring, som våre kvikke lesere har funnet på.

 • TIPS: Bruk døren til oppbevaring

  TIPS: Bruk døren til oppbevaring

  05/07 Når plassen er trang, for eksempel i verkstedet, er det deilig å oppdage alternative muligheter. Hos Elfa er de gode til slikt – se bare her!

 • SLIK: Utnytt plassen under sengen

  SLIK: Utnytt plassen under sengen

  29/06 Mangler du ekstra oppbevaringsplass? Ta da en titt under sengen. Der kan du få plass til mye mer enn støv og hybelkaniner. Se bare her!

  Vanskelighetsgrad 2/4
 • Vinduskarm i granitt

  Vinduskarm i granitt

  14/06 VIDEO: Det er ikke mye plass i en murt vinduskarm, så derfor viser mureren her hvordan du lager en vindusplate av granitt.

 • 3 TIPS: Skjul rotet

  3 TIPS: Skjul rotet

  04/03 Er du lei av å se på rot? Få inspirasjon fra Gjør Det Selvs lesere til å skjule tingene elegant og praktisk – samtidig får du mer plass.

Få gratis nyhetsbrev

Få tilgang til alle artikler

Få tilgang til alle artikler

For bare 19,- får du tilgang til over 1500 ekspert-guider fra Gjør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Reperasjon av pusset leca

Hei. Jeg ser at jeg har fått en del riss i ...

Fylle betong i forskalingsblokker

Hei. Jeg skal bygge en mur med ...

Terrassevegg av teltduk (13/2016 s.19)

Ang artikkel "Forleng sommer" 13/2016. På ...

Produsere blondelister selv

Tenkte jeg skulle dele hvordan jeg har laget ...

Mest leste i forum

Stendersøker

Er på jakt etter en stendersøker som gjør det ...

Gipsplater på vegg?

God dagen godtfolk!Har nylig kjøpt hus fra ...

Barnesenga svever fritt

Plassen var trang i det felles barnerommet. De ...

Solterrassen ble til et fint lysthus

Det skulle egentlig bare bli en overdekket ...

Gjør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss