Cookies- og Brukervilkår


Usynlig hylleoppheng

Fagmannen vil her vise hvordan du kan sette opp en hylle uten synlig oppheng, og med sikkerhet for at hyllen ikke faller ned. Denne hyllen skal brukes til å plassere bilder på, og til det formålet er et stykke trappegelender helt ypperlig.

Dette gelenderet er 45 mm bredt i bunnen.Skjær over gelenderet i den lengde du ønsker hyllen.I dette tilfelle 100 cm. Markér så hvor hullene til opphenget skal plasseres. Er hyllen under 100 cm, kan du nøye deg med to hull. Er den lengre, er tre hull det beste.2 hull 10 centimeter inn fra begge ender. Og et evt. tredje hull plasseres i midten.

Hullene må bores midt i gelenderet.Til opphenging må du bruke tre karmskruer uten hode, som er ca. 150 mm lange. Fagmannen måler hodets diameter, som er 8 mm. Han velger et 8 mm trebor, så skruene vil komme til å passe stramt i hullene. Han borer to tredjedeler ned i treet. Det passer tilfeldigvis med den høyden selve spiralen på boret har.

Har du ikke et bor som passer så nøyaktig, så markér hvor mye du skal bore ned ved å sette et stykke tape på boret i den dybden du ønsker. Men husk regelen om at hullet skal være to tredjedeler av hyllens bredde – og at skruene selvfølgelig skal tilsvare den dybden og ha en lengde som sikrer opphenging.

Det er selvfølgelig litt forskjellig, alt etter hvilket materiale skruene skal inn i, men regn i hvert fall med at skruen skal gå 8-10 cm inn i veggen. Til denne 80 mm brede hyllen har fagmannen valgt at skruene skal gå 10 cm inn i veggen. Mål opp hvor hyllen skal plasseres.Kontrollér og markér deretter at hyllen kommer til å henge helt rett, ved hjelp av vateret.

Markér også hvor hullene skal bores. Karmskruene er 8 mm tykke, men hullet i veggen skal bores med et 6-6,5 mm bor. Karmskruene skjærer seg direkte inn i murstein og betong, og du trenger ikke å bruke plugger. Støvsugeren hjelper ham med å unngå borestøv. Veggen er dessverre litt porøs der hvor skruehullene er markert. Det kunne klart seg med et par plugger, men vi velger å flytte hullene et par cm, hvor det tydelig er murstein bak.

Karmskruene skrus i så de passer i lengden til hullene i hyllen. To skruer er nok fordi hyllen er så kort, så vi unngår hullet i midten. Nå er hyllen klar for å skyves på plass. Og familiebildene kan plasseres.

Relaterte artikler

 • Elegant gallerihylle

  Elegant gallerihylle

  22/08 VIDEO: Vil du ha familiebildene eller de små maleriene til å henge ved siden av hverandre, og samtidig ha mulighet for å skifte litt ut en gang iblant, så er denne gallerihyllen tingen. Dessuten er den veldig lett å lage.

 • Kan jeg lage en flishylle på badet?

  Kan jeg lage en flishylle på badet?

  17/02 Vi vil gjerne ha hyller i dusjhjørnet. De skal være kledd med samme fliser som veggene. Kan det gjøres, uten at noe må rives ned?

 • GALLERI: 6 kreative IKEA-hacks

  GALLERI: 6 kreative IKEA-hacks

  17/10 Det finnes mange gode eksempler på ting fra IKEA som for eksempel er bygget inn i en vegg eller har fått en ny, smart funksjon. Få inspirasjon her!

 • Bedre akustikk på enkelt vis

  Bedre akustikk på enkelt vis

  12/09 PYTT Living har en akustikkdempende løsning, som er en fryd for både øyne og ører. Platene henges bare rett på veggen.

 • Plassér hylleknektene riktig

  Plassér hylleknektene riktig

  23/08 VIDEO: Vil du være sikker på at hyllen henger solid og godt, skal du bruke fagmannens regel om hvordan hylleknektene skal plasseres. Hylleknekten skal som et utgangspunkt dekke minimum ¾ av hyllens dybde, noe disse knektene ...

Få gratis nyhetsbrev

Få tilgang til alle artikler

Få tilgang til alle artikler

For bare 19,- får du tilgang til over 1500 ekspert-guider fra Gjør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Reperasjon av pusset leca

Hei. Jeg ser at jeg har fått en del riss i ...

Fylle betong i forskalingsblokker

Hei. Jeg skal bygge en mur med ...

Terrassevegg av teltduk (13/2016 s.19)

Ang artikkel "Forleng sommer" 13/2016. På ...

Produsere blondelister selv

Tenkte jeg skulle dele hvordan jeg har laget ...

Mest leste i forum

Stendersøker

Er på jakt etter en stendersøker som gjør det ...

Gipsplater på vegg?

God dagen godtfolk!Har nylig kjøpt hus fra ...

Barnesenga svever fritt

Plassen var trang i det felles barnerommet. De ...

Solterrassen ble til et fint lysthus

Det skulle egentlig bare bli en overdekket ...

Gjør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss