Cookies- og Brukervilkår


Bruk sele – når du klatrer opp

Husker du alltid sikkerhetsselen når du kjører bil? Det gjør de aller fleste, og vi vet at den redder liv. Men det er ikke bare i en bil at en sele kan hindre alvorlige skader. Det gjelder også når du klatrer i en stige. Løsningen er heldigvis enkel: Kjøp en fallsikringssele som koster omtrent det samme som en skyvestige: 1200–1500 kroner. Det er en billig livsforsikring.

Slik bruker du fallsikringen

Det viktigste er å finne noe virkelig solid å feste lina til. Selve selen er lett å ta på. Selen skal justeres slik at den sitter tett, men behagelig uten å sjenere. Lina skal festes til et punkt som kan bære cirka 1000 kg. Og den skal være plassert over
hodehøyde på arbeidsstedet. Om mulig bør du først feste lina innenfra, fire den ut av vinduet, og gå så ned og hekt den fast i selen. Alternativt må du klatre opp og feste den. Det skjer da uten at du er sikret, men så lenge du bare klatrer, går det nok. Det er under arbeidet uhellene normalt skjer. Sørg ellers for ikke å bevege deg mer enn 45 grader ut til siden i forhold til punktet der lina er festet. Sørg også for at avstanden til bakken er lengre enn lina du har trukket ut. Ellers treffer du bakken hvis du faller av stigen. Men hold fortsatt godt tak i stigen og vær forsiktig – faller du ned, slår du deg selvsagt – også om du har på deg selen.

Relaterte artikler

 • Hvordan lager jeg en barnegrind?

  Hvordan lager jeg en barnegrind?

  03/07 Vi har en trapp i entreen, som vi ikke vil ha barnebarna til å krabbe opp i. Hvordan lager jeg et enkelt tregitter?

 • "Golfball" holder øye med ALT

  "Golfball" holder øye med ALT

  15/04 Denne ”golfballen” holder passer huset både når du er hjemme og når du er bortreist. Den registrerer bevegelser, temperaturer og styrer nesten hva du vil.

 • Unngå innbrudd i hjemmet

  Unngå innbrudd i hjemmet

  03/02 Du kan gjøre mye selv for å sikre hjemmet ditt mot innbrudd – uten at det blir verken vanskelig eller dyrt. Gjør Det Selv gir deg enkle og effektive tips og råd for innbruddssikring av hus og leiligheter.

 • Brukernes favoritter i 2014

  Brukernes favoritter i 2014

  06/01 2014 ble et aktivt og spennende gjør det selv-år, der vi i redaksjonen har gledet oss over å kunne bidra til alle de kreative og funksjonelle prosjektene hjemme hos dere. Vi har samlet de ti artiklene som har vært mest ...

 • Røykvarsler redder liv

  Røykvarsler redder liv

  15/12 Mange dødsbranner kan unngås med riktig oppsatte røykvarslere. Hvis du ikke allerede har dette i boligen din, er det på høy tid å skaffe deg det. Vi har samlet noen råd om plasseringen til røykvarseleren.

Last ned
Klikk på de små bildene for å forstørre.
 • Bruk sele – når du klatrer opp

Få gratis nyhetsbrev

Få tilgang til alle artikler

Få tilgang til alle artikler

For bare 19,- får du tilgang til over 1500 ekspert-guider fra Gjør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Reperasjon av pusset leca

Hei. Jeg ser at jeg har fått en del riss i ...

Fylle betong i forskalingsblokker

Hei. Jeg skal bygge en mur med ...

Terrassevegg av teltduk (13/2016 s.19)

Ang artikkel "Forleng sommer" 13/2016. På ...

Produsere blondelister selv

Tenkte jeg skulle dele hvordan jeg har laget ...

Mest leste i forum

Stendersøker

Er på jakt etter en stendersøker som gjør det ...

Gipsplater på vegg?

God dagen godtfolk!Har nylig kjøpt hus fra ...

Barnesenga svever fritt

Plassen var trang i det felles barnerommet. De ...

Solterrassen ble til et fint lysthus

Det skulle egentlig bare bli en overdekket ...

Gjør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss