Cookies- og Brukervilkår


Uttrekksplate i det lille vaskerommet

Det kniper med plassen i det lille vaskerommet. Ikke minst benkeplassen, som det ikke er særlig mye av. Men mellom vaskemaskinen og benkeplaten er det en liten utvidelsesmulighet. Her er det akkurat plass til en 26 mm benkeplate, som kan monteres på uttrekksbeslag.

Da det ikke er noen skapvegg på den ene siden, må håndverkeren feste den ene skinnen til to vinkelbeslag. De monteres på skinnen ved hjelp av to små bolter og muttere.

Det må måles nøyaktig, så det er plass til både skinner og den 58 cm brede benkeplaten. Derfor måles det opp til en avstand på 60 cm.Vinkelbeslagene skrus i med skruer, som går 2/3 opp i benkeplaten.

Håndverkeren kontrollerer at målet passer før det bakerste vinkelbeslaget skrus fast.Han kontrollerer også at uttrekksskinnen kan kjøre fritt i mottakerbeslaget. Mottakerbeslagene skal sitte i nøyaktig samme høyde på begge sider.

Derfor fester håndverkeren dem bare løst, og benytter seg bare av skinnenes ovale hull. Med skruene i de ovale hullene har han nemlig mulighet for å justere skinnens høyde litt, slik at den vil komme til å sitte helt rett.

Han kontrollerer videre at den andre uttrekksskinnen også går uten problemer. Når begge skinner er på plass, sikrer han seg at det er plass til den 58 cm brede benkeplaten mellom skinnene.

Det er det, så nå kan platen legges på beslagene. Platen går fint fram og tilbake, og festes derfor med to 25 mm lange skruer på hver side.

Vaskemaskinen kan til slutt skyves på plass, og det lille vaskerommet har fått utvidet benkeplassen med 30 prosent på mindre enn en halv time.

Relaterte artikler

 • VASKEROM:6 Benkeplate over vaskemaskinen

  VASKEROM:6 Benkeplate over vaskemaskinen

  15/09 VIDEO: Plassen over vaskemaskiner og tørketromler kan utnyttes mye bedre med en benkeplate. Her viser vi hvordan du lager en elegant ”svevende” benkeplate, som samtidig sitter solid fast. Det eneste beslaget som skal brukes ...

 • Lag en flott og praktisk vaskeplass

  Lag en flott og praktisk vaskeplass

  28/02 Ved å bygge et åpent skap av tre og MDF-plater rundt vaskemaskinen og tørketrommelen, skaper vi en elegant vaskeplass, der vi også får kontroll på skittentøy og vaskemidler.

  Vanskelighetsgrad 3/4

Få gratis nyhetsbrev

Få tilgang til alle artikler

Få tilgang til alle artikler

For bare 19,- får du tilgang til over 1500 ekspert-guider fra Gjør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Septik tank

Hei jeg skal sette ned en 4m3 (3 kammer) ...

Tak over terrasseplatting

Hei, Jeg skal bygge tak over en ny skifer ...

Hagebilag

Hvordan kan allerede abonnenter laste ned ...

Lydisolere yttervegg

Hei. Jeg bor nært trikken i trondheim og ...

Mest leste i forum

Stendersøker

Er på jakt etter en stendersøker som gjør det ...

Gipsplater på vegg?

God dagen godtfolk!Har nylig kjøpt hus fra ...

Barnesenga svever fritt

Plassen var trang i det felles barnerommet. De ...

Solterrassen ble til et fint lysthus

Det skulle egentlig bare bli en overdekket ...

Gjør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss