Cookies- og Brukervilkår


Kapp-/gjærsag til STORE oppgaver

Metabo KGS 305 M er en kraftig kapp-/gjærsag, med langt uttrekk. Det er en sag du trygt kan investere i hvis du skal bygge STORT.


Metabos sag er flott til både små og store materialdimensjoner.

Kapp-/gjærsagen kan ikke unnværes på “byggeplassen”. Den kapper bjelker i ønsket lengde, og den justeres raskt til kapping av helt nøyaktige skråsnitt og vinkelkappinger.

Kraftig og robust kapp-/gjærsag

Metabo KGS 305 M er en 2000 watts kraftmaskin med stor kapasitet. Tallet 305 står for bladdiameteren, og kapasiteten er 105 mm tykke materialer i 90 graders snitt, mens uttrekket gir deg en skjærebredde på helt opp til 305 mm.

Kapasiteten reduseres selvsagt når bladet vinkles, og ved en dobbeltgjæring på 45/45 grader, kan du “bare” sage 67 x 205 mm. Sagen leveres med et blad med 56 tenner. Det gir helt perfekte, rene snitt.

Sagens forskjellige deler

Alle delene på sagen virker robuste, og den glir stabilt og nøyaktig på teleskoprørene. Betjeningsgrepet ligger vannrett og er godt plassert. Låsen til bladløftet sitter bekvemt plassert, men det er kanskje litt spinkelt.

Sagen har laserlinje, og det er god belysning på sageområdet. Dreiebordet, som er utstyrt med fin gradskala, har et skjæreområde på 0-47 grader til begge sider, og er utstyrt med faste “klikkinnstillinger” i de mest vanlige skjærevinklene.

Når det gjelder sideveis tilting, kan sagen justeres 47 grader mot venstre og 2 grader mot høyre. Innstillingen er trinnløs, og skalaen er en strimmel sølvteip med dårlig presisjon, så her er det nødvendig med prøveskjæringer.

Kapp-/gjærsagens fine detaljer

Sagen har flere fine detaljer, for eksempel integrerte bordutvidelser med emnestopp, en glimrende dybdestoppskrue med anlegg, samt spindellås til bladskift. Sagen veier 20 kg, så den er tung å flytte, men et godt plassert bæregrep er til god hjelp.

Vi har sett Metabo KGS 305 M til 4990 kroner. Den er storebror til to mindre sager, KGS 216 M og KGS 264 M, som også kan anbefales hvis behovene for skjærekapasitet er mer beskjedne.

METABO KGS 305 M KAPP-/GJÆRSAG

5/5

Til tross for et par små kritikkpunkter, er Metabo KGS 305 M en stabil, presis og kraftig sag med fine detaljer. Prisen er fornuftig, og vi velger å gi fem stjerner og full pott.

Pris: cirka 4990 kroner.

+

Kraftig og robust sag med fine detaljer. Stabil og presis i uttrekket. Arbeidslys og laser. Kraftig bærehåndtak.

÷

Enkelte funksjoner er spinkle – for eksempel låsegrepet som frigjør sikkerhetsskjermen. Gradskalaen til tilting er bare en bit påklistret sølvteip.

Relaterte artikler

 • GUIDE: Slik bruker du kapp-/gjærsagen

  GUIDE: Slik bruker du kapp-/gjærsagen

  03/10 Kapp-/gjærsagen er til stor hjelp i mange situasjoner. Her viser vi deg hvordan du justerer og bruker den geniale kapp-/gjærsagen.

 • Derfor SKAL du ha en kappsag

  Derfor SKAL du ha en kappsag

  06/09 Har du først brukt en kapp-/gjærsag, vil du nødig unnvære den senere. Her hjelper vi deg med å finne en modell som passer til dine behov.

 • Batteridrevet supersag fra Dewalt

  Batteridrevet supersag fra Dewalt

  18/07 Til alle som vil jobbe uten ledning, og som har behov for å flytte sagen ofte, har Dewalt denne lekre 18 volts kapp-/gjærsagen. Les mer om den her!

 • KÅRING: Årets 7 beste sager

  KÅRING: Årets 7 beste sager

  02/12 Vi har funnet sage-/skjæreverktøyet som har skilt seg mest ut i 2015, og fortjener plassen blant årets beste batteriverktøy. Her ser du utvalget.

 • Effektiv kapp-/gjærsag

  Effektiv kapp-/gjærsag

  24/07 Vi har testet den batteridrevne kapp-/gjærsagen M18 SMS 216 fra Milwaukee. Og den er en oppvisning i gjennomtenkt luksus. Les mer om sagen her.

Få gratis nyhetsbrev

Få tilgang til alle artikler

Få tilgang til alle artikler

For bare 19,- får du tilgang til over 1500 ekspert-guider fra Gjør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Reperasjon av pusset leca

Hei. Jeg ser at jeg har fått en del riss i ...

Fylle betong i forskalingsblokker

Hei. Jeg skal bygge en mur med ...

Terrassevegg av teltduk (13/2016 s.19)

Ang artikkel "Forleng sommer" 13/2016. På ...

Produsere blondelister selv

Tenkte jeg skulle dele hvordan jeg har laget ...

Mest leste i forum

Stendersøker

Er på jakt etter en stendersøker som gjør det ...

Gipsplater på vegg?

God dagen godtfolk!Har nylig kjøpt hus fra ...

Barnesenga svever fritt

Plassen var trang i det felles barnerommet. De ...

Solterrassen ble til et fint lysthus

Det skulle egentlig bare bli en overdekket ...

Gjør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss