Cookies- og Brukervilkår


Nytt gulv på en dag

Du skal ikke fortvile over et nedslitt gulv. På én enkelt dag kan du nemlig legge et helt nytt gulv til en overkommelig pris.


Etter. Det nye gulvet gjør en stor forskjell. Det gir rommet et helt annet inntrykk, og er samtidig også mye enklere å holde rent.

Et flott gulv er virkelig noe som kan løfte inntrykket av boligen. Derfor kan betydningen av tilstanden til gulvene nesten ikke overvurderes. Har du et gammelt tregulv, vil en gulvsliping ofte gjøre underverker, men hvis gulvet er gammelt og har vært slipt ned flere ganger, kan det være på tide å tenke i nye baner. Du kan selvfølgelig bryte opp gulvbordene og legge nye oppå de gamle bjelkene eller tilfarerne. Men det kan bli en stor jobb, særlig hvis det som her dreier seg om et kjøkken, der det i så fall også vil være nødvendig å fjerne alle kjøkkenskapene.

Flytende gulv

I slike situasjoner kommer de såkalte “flytende gulvene” til sin rett – for de legges oppå det eksisterende gulvet. Dermed unngår du det tunge rivingsarbeidet, samt all forsøplingen og bortkjøringen av det gamle gulvet.

Begrepet “flytende” betyr at gulvet skal kunne bevege seg – altså gi seg noen millimeter etter temperatur og fuktighet. Derfor er et ikke et flytende gulv festet noen steder til underlaget, men ligger helt løst oppå. Du skal passe på å holde en avstand til vegger og sokler på cirka 1-1,5 cm. Sprekken dekkes av en list når gulvet er lagt.

Før du legger gulvet

Det går fort å legge gulvet når du først er i gang – én dags tid for dette gulvet, som er cirka 22 m2. Det kan likevel være forberedelser som forlenger prosessen litt. Undergulvet skal være noenlunde jevnt. Hvis det faller eller stiger mer enn 3 mm per meter, skal det sparkles ut, og sparkelmassen skal selvsagt ha tid til å tørke.

Last ned hele artikkelen og se hvordan det gjøres.


Før. Det gamle kjøkkengulvet er nedslitt og trist å se på.

Relaterte artikler

 • De beste gulvene på kjøkkenet

  De beste gulvene på kjøkkenet

  19/02 Et kjøkkengulv skal tåle litt av hvert. Overflaten skal derfor være robust og enkel å vedlikeholde, og det er viktig å velge riktig når du investerer i nytt gulv. Her kan du se fordeler og ulemper ved de forskjellige typene ...

 • Klikk deg til linoleum

  Klikk deg til linoleum

  19/02 Det er en grunn til at linoleum har vært brukt til gulvbelegg i over 100 år. Det klassiske materialet er enkelt å holde rent og behagelig å gå på. Derfor er det opplagt på kjøkkenet.

  Vanskelighetsgrad 2/4
 • Vi banker 4 laminatgulv

  Vi banker 4 laminatgulv

  10/04 Vi slår på dem, vi riper i dem, vi kaster ting ned på dem – og både de billige og de dyre laminatgulvene tar imot julingen på hederlig vis. Men i lengden faller de billige fra.

 • Ingen støy fra gulvet

  Ingen støy fra gulvet

  27/01 Laminatgulv er sterke og enkle å vedlikeholde. Men bekvemmeligheten har sin pris, for gulvene er nemlig ganske harde. De må derfor dempes for at de skal bli bedre å gå på – og ikke minst for at de ikke skal gi lyd når du går ...

 • Rett sokkel på skjevt gulv  

  Rett sokkel på skjevt gulv  

  29/07 VIDEO: Med et såkalt meddrag kan du få lister, sokkeler og lignende til å stå helt rett på f.eks. et skjevt gulv. På denne prøvemonteringen viser vi hvordan du skjærer til et sokkelforstykke slik at det utlikner skjevhetene i ...

Last ned
Klikk på de små bildene for å forstørre.
 • Kjøkkengulv: Nytt og flott kjøkkengulv på én dag
 • Kjøkkengulv: Nytt og flott kjøkkengulv på én dag
 • Kjøkkengulv: Nytt og flott kjøkkengulv på én dag

Vanskelighetsgrad

Vanskelighetsgrad 2/4

Få gratis nyhetsbrev

Få tilgang til alle artikler

Få tilgang til alle artikler

For bare 19,- får du tilgang til over 1500 ekspert-guider fra Gjør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Reperasjon av pusset leca

Hei. Jeg ser at jeg har fått en del riss i ...

Fylle betong i forskalingsblokker

Hei. Jeg skal bygge en mur med ...

Terrassevegg av teltduk (13/2016 s.19)

Ang artikkel "Forleng sommer" 13/2016. På ...

Produsere blondelister selv

Tenkte jeg skulle dele hvordan jeg har laget ...

Mest leste i forum

Stendersøker

Er på jakt etter en stendersøker som gjør det ...

Gipsplater på vegg?

God dagen godtfolk!Har nylig kjøpt hus fra ...

Barnesenga svever fritt

Plassen var trang i det felles barnerommet. De ...

Solterrassen ble til et fint lysthus

Det skulle egentlig bare bli en overdekket ...

Gjør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss