Cookies- og Brukervilkår


Genial og gratis oppmåling med Google Earth Pro

Nå kan du raskt og enkelt gjøre en grovoppmåling av den nye terrassen, innkjørselen, takflaten eller hva som helst du vil måle opp på tomten du bor. Google gir nemlig bort den profesjonelle utgaven av det interaktive verdenskartet Earth, og det følger med masser av praktiske måleverktøy i pakken!

Google Earth Pro virker til både Mac og PC, og så snart du har lastet ned og installert programmet, kan du bruke det til å måle opp med. Du skal likevel være klar over at kartet ikke er 100 prosent målfast, men for en rask oversikt, der du bare skal ha et kvalifisert cirkamål, er programmet intet mindre enn genialt!

Det sterkeste måleverktøyet heter Polygon, og mens du klikker opp omrisset av for eksempel tomten din, regner programmet automatisk ut målene. Det beste ved Polygonverktøyet er at du kan legge til så mange linjer og vinkler som du vil. Det er til spesielt stor hjelp når tomten ikke nødvendigvis er helt firkantet, men slår et par svinger her og der.

Last ned Google Earth Pro

Første skritt er å laste ned og installere programmet. Du laster ned Google Earth Pro fra denne siden. Blir du bedt om å aktivere programmet, skal du bare taste inn e-postadressen din og koden GEPFREE.

Kom i gang med Google Earth Pro

1. Lukk Reiseguide:

Når programmet åpnes første gang, kan det lønne seg å lukke den nederste linjen, "Reiseguide". Dette gjør du ved å klikke på de to nedover-pilene til venstre for teksten "Reiseguide".


2. Zoom inn på huset ditt:

Nå skal du zoome inn på huset ditt, enten ved å bruke musen (du flytter rundt på kartutsnittet ved å klikke et sted på kartet med venstre museknapp og holder museknappen nede, mens du zoomer ut og inn med rullehjulet). Alternativt kan du skrive inn adressen din i søkefeltet øverst til venstre i programvinduet.

Når du har funnet frem til huset ditt på kartet, kan du finjustere utsnittet og zoom-graden på knappene ute i høyre side (ved den lille oransje mannen). Her blir du nødt til å prøve deg frem. Når du er fornøyd med utsnittet, skal du klikke på linjalen cirka midt i toppen av vinduet.


3. Velg Polygenverktøyet:

Velg Polygonverktøyet, og klikk med musen på kartet der du vil måle opp. Det kan være litt vanskelig til å begynne med, men du får fort håndlaget. Du kan også alltid begynne forfra ved å klikke på "Fjern".

God fornøyelse med oppmålingen!

Relaterte artikler

 • Mål opp med Google Earth

  Mål opp med Google Earth

  06/07 Med Google Earth kan du lynraskt måle opp ditt neste gjør det selv prosjekt. Du trenger bare å laste ned programmet, og så er du i gang. Smart!

 • Alternativ til tommestokken

  Alternativ til tommestokken

  22/08 VIDEO: Det kan være situasjoner der man ikke greier å måle med tommestokken, f.eks. hvis man skal måle bredden på et trappetrinn og vangene er i veien. Håndverkeren har et tips på hvordan man løser det problemet.

 • TEST: Populære laseravstandsmålere

  TEST: Populære laseravstandsmålere

  26/07 En avstandsmåler er rask, og ofte mer nøyaktig enn målebånd og tommestokk. Vi har testet åtte populære modeller. Se hvilken som ble best i test!

 • Praktisk laseravstandsmåler

  Praktisk laseravstandsmåler

  15/12 Med laseravstandsmåleren fra Bosch, får du et praktisk planleggingsverktøy som snakker med telefonen din. Se hva du kan bruke den til.

 • Vi tester ny sporhund fra Bosch

  Vi tester ny sporhund fra Bosch

  27/10 Bosch D-tect 120 er laget for å avsløre skjulte installasjoner i bygningsdeler. Se om den kan stå distansen ut, når vi tester dens evner som sporhund.

Les mer om

Få gratis nyhetsbrev

Få tilgang til alle artikler

Få tilgang til alle artikler

For bare 19,- får du tilgang til over 1500 ekspert-guider fra Gjør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Hvilken maskin /verktøy for å (skrå)skjære

Hvilken maskin/verktøy egner seg for å ...

Oppbevaring av verktøy

Lurer på om hva man bør tenke på når man ...

Septik tank

Hei jeg skal sette ned en 4m3 (3 kammer) ...

Tak over terrasseplatting

Hei, Jeg skal bygge tak over en ny skifer ...

Mest leste i forum

Stendersøker

Er på jakt etter en stendersøker som gjør det ...

Gipsplater på vegg?

God dagen godtfolk!Har nylig kjøpt hus fra ...

Barnesenga svever fritt

Plassen var trang i det felles barnerommet. De ...

Solterrassen ble til et fint lysthus

Det skulle egentlig bare bli en overdekket ...

Gjør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss