Cookies- og Brukervilkår


9 magiske produkter

Noen materialer gjør livet mye enklere. Enten fordi de kan noe andre materialer ikke kan. Eller fordi de kan det samme – bare mye raskere. Her får du våre tips til 9 unike produkter, som kort og godt gjør livet enklere.


1. FISCHERS UX-PLUGG

Hva er veggen laget av? Det trenger du overhodet ikke bekymre deg om, hvis du bruger Fischers universalplugg UX.

Den kan brukes i alle typer vegger. I murstein og betong utvider den seg på én måte. I porebetong eller koks utvider den seg på en annen måte. Er det hulrom bak veggen, krøller den seg sammen som en gipsplugg. Det er ren ingeniørkunst!2. KJEMISK METALL OG TRE

I tuben eller spannet er det mykt som modelleire. Når det er smurt på, blir det hardt som stål eller stein. Og det går fort.

Derfor bør du alltid ha kjemisk tre og kjemisk metall klart til bruk. Da kan du enkelt lappe et hull, og raskt komme videre.

Kjemisk tre brukes primært på tre. Etter bare 15 minutter kan du slipe og skru i overflaten. Kjemisk metall hefter på mange materialer – for eksempel også et betonggulv. Etter en time er det hardt som stål.

3. VULKANISERENDE TEIP


Det er ren hokus pokus. En teip uten lim. Men når den strekkeslangt nok ut, starter vulkaniseringen – teipen trekker seg sammen og nærmest smelter sammen.

Det kan du få bruk for hvis det plutselig er hull på hageslangen. Eller enda verre: Hvis det blir en liten lekkasje på et av vannrørene. Da kan vulkaniserende teip bremse lekkasjen til rørleggeren har tid til å kikke innom.


4. KOBBERFETT


Kobberfett smører og motvirker rust. Men den viktigste egenskapen er at det kan tåle høy varme uten å smelte.

Derfor er kobberfett det eneste riktige når du skal smøre bremsene på bilen – eller på andre kjøretøy. Andre typer fett vil smelte når bremsene blir varme, og kanskje renne ut på de stedene du absolutt ikke vil ha smurt. For eksempel på bremseklossene.5. FUGESKUM


En tømrer vil få nervøse rykninger hvis han ikke har minst en boks fugeskum igjen i firmabilen.

Fugeskum brukes til raskt og enkelt å tette hull og sprekker, som ellers ville krevd sinnrike konstruksjoner – for eksempel en lang sprekk mellom et gulv og veggen. Når skummet forlater boksen, utvider det seg og størkner i løpet av kort tid. Deretter er skjøten tett.

Et problem med fugeskum, er at det brytes ned av sollys. Du må derfor huske å dekke overflaten med maling, hvis du bruker det på et lyst sted.6. MALINGSFJERNER

Skal du fjerne lakk eller maling, kan du bruke malingsfjerner. Den får lakken eller malingen til å boble opp, slik at den blir mye enklere å fjerne.

Alle malingsfjernere kan brukes på oljebaserte malinger, noen kan også brukes på vannfortynnbare produkter. Når malingsfjerneren er smurt på, er det best å dekke til med plast i inntil et døgn, før du fortsetter. Da vil det virke optimalt.

7. METALLMALING

Skal du male på metall, er Hammerite kongen. Du trenger ikke grunne, du kan bare male – også på en rusten overflate.

Rusten skal bare ha noen strøk fra stålbørsten, så du får fjernet det verste. Deretter er du klar til å male. Tidligere måtte Hammerite pensles på. Nå fås den også som spray. Enklere blir det nesten ikke.8. AKRYLFUGEMASSE

Sitter ikke listene helt tett mot veggen? Gaper skjøten mellom to lister litt for mye? Da griper du bare fugepistolen og bruker enhver malers beste venn: Akrylfugemasse.

Den kan skjule de fleste små skjevheter. Når akrylfugemassen har tørket, kan du male over den. Selv om fugen er elastisk, blir malingen sittende.
9. BLÅ LIP FLISLIM

Blå LIP er mørtelens svar på lynlim. Det binder på stort sett alt, den kan brukes ute og inne, og det tørker lynraskt – så raskt at du må huske å rense verktøyet ditt fortløpende.

Blå LIP kan også brukes til annet enn å sette fast fliser. Du kan f.eks. lime kantstein av betong med den. Den er også god hvis du raskt skal tette et hull i en murvegg, og lignende.

Når flislimet har tørket, blir det hardt som granitt. Så hvis du gjør noe galt, er det vanskelig å fjerne.

Relaterte artikler

 • 3 TIPS: Om plugger og skruer

  3 TIPS: Om plugger og skruer

  21/09 Må pluggen være lenger enn skruen? Hvor stort skal hullet være – og kan en plugg holde i en gipsvegg? Vi svarer på spørsmål om plugger og skruer.

 • GENIALT materiale holder på alt!

  GENIALT materiale holder på alt!

  19/08 Nye mørteltyper og tynne armeringsnett gjør det mulig å pusse murverk som tidligere ville gitt selv de dyktigste murmesterne grå hår!

 • Bord som ALDRI råtner

  Bord som ALDRI råtner

  18/08 Bytter du ut vindskiene av tre med fibersement, så slipper du maling og vedlikehold. Bord av fibersement ser ut som tre, men de råtner aldri.

 • GUIDE: Slik bruker du komposittbord

  GUIDE: Slik bruker du komposittbord

  15/08 Fordelen med komposittbord, er at de ikke skal males eller oljes, og vedlikeholdet er minimalt. Her viser vi hvordan du bruker de smarte bordene.

 • Er kompositt det beste til terrassen?

  Er kompositt det beste til terrassen?

  03/08 Jeg vurderer komposittbord på terrassegulvet. Det høres ut som en perfekt løsning, men jeg er likevel skeptisk. Er det ingen problemer med kompositt?

Les mer om

Få gratis nyhetsbrev

Få tilgang til alle artikler

Få tilgang til alle artikler

For bare 19,- får du tilgang til over 1500 ekspert-guider fra Gjør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Reperasjon av pusset leca

Hei. Jeg ser at jeg har fått en del riss i ...

Fylle betong i forskalingsblokker

Hei. Jeg skal bygge en mur med ...

Terrassevegg av teltduk (13/2016 s.19)

Ang artikkel "Forleng sommer" 13/2016. På ...

Produsere blondelister selv

Tenkte jeg skulle dele hvordan jeg har laget ...

Mest leste i forum

Stendersøker

Er på jakt etter en stendersøker som gjør det ...

Gipsplater på vegg?

God dagen godtfolk!Har nylig kjøpt hus fra ...

Barnesenga svever fritt

Plassen var trang i det felles barnerommet. De ...

Solterrassen ble til et fint lysthus

Det skulle egentlig bare bli en overdekket ...

Gjør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss