Cookies- og Brukervilkår


Guide til betongheller

Mye brukt alene, og sammen med for eksempel granitt og singel. Fast tykkelse og størrelse gjør dem lette å legge, enkle å gå på, og lette å holde rene og fri for snø. Som oftest lysegrå.

betonfliserBetongheller er fine og raske å legge på store belegninger, gjerne i kombinasjon med andre materialer, men de kan også legges enkeltvis. (Foto: Lasse Hansen, Kristian Septimius Krogh, Lars Dalsgaard, Sten-design m.fl)

Egenskaper ved betongheller

Betonghellenes ensartede størrelse, tykkelse og jevne overside, gir en plan og tett belegning, som er lett å holde ren og rydde vekk snø på. Det er viktig å bruke en tett og hard betongkvalitet, som ikke suger vann, for tørre heller får færre alger og har mindre risiko for frostsprenginger.

Bruk av betongheller

Betongheller brukes til alt fra innkjørselen, til enkelte tråkkestein i staudebedet. Til terrasser, stier og tråkkestein, kan du nøye deg med 5 cm tykke heller, men kommer det også biler inn på belegningen, bør hellene være minst 6 cm tykke.

Etablering av betongheller

Enkelt og raskt utlagt på et avrettet underlag. Store heller er meget tunge, og det er et hardt fysisk arbeid – men det går fort. Som regel er forsiden mer plan og sklisikker enn baksiden.

Holdbarhet for betongheller

Betongheller holder veldig lenge. Den største trusselen mot dem er vann. Er hellene av dårlig betong, eller slitte og porøse, risikerer de å sprenges i stykker i frost.

Vedlikehold av betongheller

Fei jevnlig belegningen ren for skitt og løv. Det holder algeveksten nede, og gir hellene muligheten til å tørke. Unngå kraftig spyling med høytrykksspyleren, særlig på eldre betongheller. Strålen kan gjøre overflaten porøs, og dermed sårbar for fukt og enda vanskeligere å holde ren og algefri.

GUIDE: Se hele den store guiden til belegningsstein

Relaterte artikler

 • GUIDE: Alt om betongstein

  GUIDE: Alt om betongstein

  19/07 Stein og heller av betong er geniale til terrasser, innkjørsler og hagestier. Her viser vi typene du kan velge blant – og hvordan de brukes.

 • GUIDE: Velg riktige stein og heller

  GUIDE: Velg riktige stein og heller

  27/06 Det er mange alternativ til grå betongstein. I den store guiden vår, får du hjelp til å velge riktig belegningsstein til terrasse, innkjørsel og hage.

 • Belegning til hagen

  Belegning til hagen

  07/05 Uansett om det er en terrasse, innkjørsel eller en sti gjennom hagen, kan du anlegge den med heller eller stein. Velg hvilken belegning du vil ha.

 • GUIDE: Velg riktig naturstein

  GUIDE: Velg riktig naturstein

  01/08 Naturstein er et perfekt valg for alle som vil ha en flott hagegang eller innkjørsel. Her viser vi forskjellige typer, og hvordan du jobber med dem.

 • GUIDE: singel, dekorstein og grus

  GUIDE: singel, dekorstein og grus

  29/06 Singel, dekorstein og grus er relativt billig, men krever vedlikehold. Bli klokere på det meste om singel, dekorstein og grus her.

Få gratis nyhetsbrev

Få tilgang til alle artikler

Få tilgang til alle artikler

For bare 19,- får du tilgang til over 1500 ekspert-guider fra Gjør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Reperasjon av pusset leca

Hei. Jeg ser at jeg har fått en del riss i ...

Fylle betong i forskalingsblokker

Hei. Jeg skal bygge en mur med ...

Terrassevegg av teltduk (13/2016 s.19)

Ang artikkel "Forleng sommer" 13/2016. På ...

Produsere blondelister selv

Tenkte jeg skulle dele hvordan jeg har laget ...

Mest leste i forum

Stendersøker

Er på jakt etter en stendersøker som gjør det ...

Gipsplater på vegg?

God dagen godtfolk!Har nylig kjøpt hus fra ...

Barnesenga svever fritt

Plassen var trang i det felles barnerommet. De ...

Solterrassen ble til et fint lysthus

Det skulle egentlig bare bli en overdekket ...

Gjør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss