Cookies- og Brukervilkår


Legg flisegulv

Gulvet i hagestuen er klart til flislegging. Det skal legges sort-hvite fliser, og til det brukes et fliselim som er rørt ut slik at det nærmest har konsistens som kakekrem.


Legg limet ut på et lite stykke om gangen, og fordel det jevnt med et pussebrett som har tannsparkel på den ene siden.Jevn så ut med tannsparkelen. Det er viktig at tannsparkelens tenner har riktig høyde.

Det kan du teste ved å trykke flisen ned i limet når du har brukt tannsparkelen. Ta flisen opp igjen og se om 80 prosent av baksiden er dekket med lim.

Er den ikke det, er sparkelens tenner for små. Når man, som her, ønsker flisene lagt diagonalt, er det noe mer tilpasningsarbeid som må til enn hvis flisene skulle ligget rektangulært.

Det må måles meget nøyaktig og skjæres mange fliser. En god fliskutter, som denne, har en påsatt innstillbar vinkel, så man er helt sikker på å få skåret riktig – hver gang. Til små, fine utskjæringer er det en fordel å ha en elektrisk fliseskjærer.

Nå er flisene lagt, og etter et døgns tørking er de klare til fuging. Fugemassen blandes med vann, så den er ganske tynn.

Her har man valgt en sort fugemasse, som jevnes ut med et fugebrett. Brettet reingjøres jevnlig med vann, og gulvet reingjøres. Bruk gjerne et brett med svamp under. Når alt er fuget, reingjøres det igjen, og jobben avsluttes med at gulvet vaskes av så alle rester av fugemasse er helt borte.

Relaterte artikler

 • 10 gode råd når du skal velge fliser

  19/09 Flisene på badet skal være pene, men det er langt fra det eneste du skal ta hensyn til når du velger fliser. Her er 10 ting du SKAL ha på plass.

 • SLIK: Metrofliser i dusjen

  SLIK: Metrofliser i dusjen

  15/09 Den historiske metroflisen har for alvor funnet frem til moderne kjøkken og bad. Her viser vi deg hvordan du setter opp de unike flisene.

  Vanskelighetsgrad 3/4
 • GALLERI: Sekskantede fliser

  GALLERI: Sekskantede fliser

  12/09 Synes du firkantede fliser er kjedelige? Prøv da sekskantede i stedet. De finnes i mange flotte farger og forskjellige størrelser. Se bare her!

 • Sekskantede fliser – slik gjør du!

  Sekskantede fliser – slik gjør du!

  08/09 Hvis du aldri har lagt sekskantede fliser, så følg med her! Teknikken er nemlig litt annerledes enn med tradisjonelle, firkantede fliser.

 • Stein i forband – hva er det?

  Stein i forband – hva er det?

  06/09 Jeg skal legge ny steinbelegning på terrassen, og naboen min anbefalte meg å legge steinene i "forband". Hva betyr det?

Få gratis nyhetsbrev

Få tilgang til alle artikler

Få tilgang til alle artikler

For bare 19,- får du tilgang til over 1500 ekspert-guider fra Gjør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Reperasjon av pusset leca

Hei. Jeg ser at jeg har fått en del riss i ...

Fylle betong i forskalingsblokker

Hei. Jeg skal bygge en mur med ...

Terrassevegg av teltduk (13/2016 s.19)

Ang artikkel "Forleng sommer" 13/2016. På ...

Produsere blondelister selv

Tenkte jeg skulle dele hvordan jeg har laget ...

Mest leste i forum

Stendersøker

Er på jakt etter en stendersøker som gjør det ...

Gipsplater på vegg?

God dagen godtfolk!Har nylig kjøpt hus fra ...

Barnesenga svever fritt

Plassen var trang i det felles barnerommet. De ...

Solterrassen ble til et fint lysthus

Det skulle egentlig bare bli en overdekket ...

Gjør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss