Cookies- og Brukervilkår


Skift til aluminiumsbeslag

Selv om det er enklere å benytte tre til å avslutte vindskien, bør du overveie å skifte ut dekkbordet med aluminiumsbeslag.


Aluminiumsbeslagene kjøpes ferdige, og skal bare tilpasses i lengden. Til det nederste stykket har fagmannen klippet to snitt, så beslaget kan bøyes ned over kanten på vindskien.

Når du skal sette på beslagene, må du starte med å lage et hull i bunnen med en syl. Deretter festes beslaget i starten med en spesiell spiker, hvor det er en liten gummipakning. Her må du altså ikke bruke pappspiker, da de vil ”jobbe” seg opp.

Disse beslagene, som er beregnet til tak, er tilpasset i den ene enden, noe som gjør det ganske enkelt å skjøte dem. Før de to beslagene skjøtes, må det første festes.

Det må alltid spikres fordekt, slik at spikeren blir skjult av neste beslag. Du bør alltid lage et lite hull med en syl, så beslaget ikke deformeres når spikeren slås i.

Samtidig bør du bare bruke galvaniserte eller rustfrie spiker. Skyv neste aluminiumsbeslag helt sammen med det som nettopp er festet, og trekk så det nye et par mm tilbake. Nå er det plass til at det kan ”jobbe” litt.

Som avslutning har fagmannen klippet til noen hjørnestykker. De skal spikres med spesialspiker på samme måte som det ble gjort i starten. Du bør alltid snu beslagene så den avklipte kanten vender opp.

Dermed vil ikke vannet renne inn under aluminiumslisten og bryte ned vindskien. Et dekkbord av tre holder i rundt 10 år, mens du kan regne med minst den dobbelte levetid hvis du lager et aluminiumsbeslag.

Relaterte artikler

 • TØMRER-TIP: Vindskie som holder

  TØMRER-TIP: Vindskie som holder

  13/09 VIDEO: Tømreren vil her vise hvordan du tilpasser og monterer nye vindskier. Vi har plukket av de to ytterste radene med takstein, så det er god plass til å arbeide på. Samtidig kan lektene tilpasses slik at vindskien vil ...

 • TØMRER-TIP: Vindskie som holder

  TØMRER-TIP: Vindskie som holder

  13/09 VIDEO: Tømreren vil her vise hvordan du tilpasser og monterer nye vindskier. Vi har plukket av de to ytterste radene med takstein, så det er god plass til å arbeide på. Samtidig kan lektene tilpasses slik at vindskien vil ...

 • Skift vindskien

  Skift vindskien

  19/08 VIDEO: Den gamle vindskien må skiftes. Den er råtnet, fordi den ikke er montert riktig, og fordi den ikke har noe dekkbord.

 • Pas godt på vindskiene

  Pas godt på vindskiene

  04/06 Vindskiene på huset er ikke bare til pynt. De beskytter taket mot regn og snø – se hvordan du sikrer dem best mulig.

  Vanskelighetsgrad 3/4
 • Derfor skal du passe godt på vindskiene

  Derfor skal du passe godt på vindskiene

  16/09 Vindskiene på huset er ikke bare til pynt. De beskytter taket mot regn og snø – se hvordan du sikrer dem best mulig.

  Vanskelighetsgrad 3/4

Få gratis nyhetsbrev

Få tilgang til alle artikler

Få tilgang til alle artikler

For bare 19,- får du tilgang til over 1500 ekspert-guider fra Gjør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Reperasjon av pusset leca

Hei. Jeg ser at jeg har fått en del riss i ...

Fylle betong i forskalingsblokker

Hei. Jeg skal bygge en mur med ...

Terrassevegg av teltduk (13/2016 s.19)

Ang artikkel "Forleng sommer" 13/2016. På ...

Produsere blondelister selv

Tenkte jeg skulle dele hvordan jeg har laget ...

Mest leste i forum

Stendersøker

Er på jakt etter en stendersøker som gjør det ...

Gipsplater på vegg?

God dagen godtfolk!Har nylig kjøpt hus fra ...

Barnesenga svever fritt

Plassen var trang i det felles barnerommet. De ...

Solterrassen ble til et fint lysthus

Det skulle egentlig bare bli en overdekket ...

Gjør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss