Cookies- og Brukervilkår


Reparer sprekken i takpappen

Har du et takpapptak, kan det være lurt å jevnlig sjekke om det har oppstått sprekker.


Har du et takpapptak, kan det være lurt å jevnlig sjekke om det har oppstått sprekker.På dette taket er det en sprekk i en av skjøtene. Fagmannen starter med å varme opp den eksisterende takpappen med en gassbrenner. Dermed fordamper det vann som er i sprekken.

Overflaten må være helt tørr og fri for smuss før du tetter sprekken. Det legges så et stykke overlagspapp oppå sprekken, og det skjæres til så pappen dekker minst 10 cm ut til alle sider fra sprekken. Øverst skjærer taktekkeren av hjørnene for å få et kileformet stykke papp.

På den måten unngår man at vannet samles på overkanten av reparasjonen. Nå løfter fagmannen den ene siden av lappen og varmer opp både den eksisterende takpappen og den nye lappen ved å rolig bevege flammen opp og ned langs reparasjonen.

Deretter gjentas det samme på den andre siden. Når pappen trykkes ned til taket, skal den være så varm at det klemmes ut litt varm asfalt. Det siste stykket som sveises kan med fordel holdes oppe med en hobbykniv eller en annen gjenstand.

Slik kan man varme pappen på hele dens overflate. Når det sveises, må det gjøres skiftevis på små områder. Det er aldri noen fordel å varme opp hele lappen og sette den på med det samme. Så er sprekken blitt tettet, og taket er tett igjen.

Relaterte artikler

 • GUIDE: Velg riktig takbelegg

  GUIDE: Velg riktig takbelegg

  26/09 Takbelegg er populært som taktekking på både hus, boder og carporter. Her viser vi hvordan du velger riktig takbelegg til taket ditt.

 • Legg takpapp

  Legg takpapp

  24/08 VIDEO: Takpapp er noe av det letteste å legge, og du behøver ikke lenger tenke på gassbrenner og tjære når du skal legge den. I dag fås takpapp med selvklebende overlapp, så nå kan du selv enkelt legge pappen og samtidig være ...

 • Lim på takpappen

  Lim på takpappen

  14/07 VIDEO: Vil du unngå å bruke en gassbrenner, kan du bruke en spesiell takpapp, også kalt topsafe, hvor skjøtene bare trykkes sammen.

 • Legg pappshingel

  Legg pappshingel

  13/07 VIDEO: Vil du lage et spennende og flott takpapp-tak, kan du gjøre det med pappshingel. Fagmannen viser på oppstillingen her hvordan jobben utføres.

 • Legg nytt takpapptak

  Legg nytt takpapptak

  13/07 VIDEO: I dette prosjektet skal det gamle taket på carporten skiftes ut med et nytt. Du vil lære hvordan du lettest fjerner den gamle takpapp-belegningen og klargjør taket til ny takpapp.

Få gratis nyhetsbrev

Få tilgang til alle artikler

Få tilgang til alle artikler

For bare 19,- får du tilgang til over 1500 ekspert-guider fra Gjør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Reperasjon av pusset leca

Hei. Jeg ser at jeg har fått en del riss i ...

Fylle betong i forskalingsblokker

Hei. Jeg skal bygge en mur med ...

Terrassevegg av teltduk (13/2016 s.19)

Ang artikkel "Forleng sommer" 13/2016. På ...

Produsere blondelister selv

Tenkte jeg skulle dele hvordan jeg har laget ...

Mest leste i forum

Stendersøker

Er på jakt etter en stendersøker som gjør det ...

Gipsplater på vegg?

God dagen godtfolk!Har nylig kjøpt hus fra ...

Barnesenga svever fritt

Plassen var trang i det felles barnerommet. De ...

Solterrassen ble til et fint lysthus

Det skulle egentlig bare bli en overdekket ...

Gjør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss