Cookies- og Brukervilkår


Lim på takpappen

Vil du unngå å bruke en gassbrenner, kan du bruke en spesiell takpapp, også kalt topsafe, hvor skjøtene bare trykkes sammen.


Ettlags-taktekkingen kan benyttes på tak som helt ny belegning eller oppå allerede eksisterende takpapp. Er det allerede et eksisterende lag papp, kan man gå helt ned til en takhelling på 3 grader.

Denne type takpapp kan også legges på tak med 3 graders fall uten underlagspapp. Fagmannen starter med å rulle takpappen fra toppen av mønet og ned. Pappen skjæres av så den er et par centimeter for lang.

Langs den ene siden av takpappen er det et selvklebende lim, som er dekket med folie. Folien trekkes av, og det spikres opp langs hele strimmelen. Det må alltid krysspikres med en avstand på ca. 6 cm mellom hver spiker.

Nå kan neste strimmel takpapp rulles på. Fagmannen sørger for å legge takpappen slik at den nye lengden dekker limkanten på den første lengden. Så gjentas den samme prosedyren, hvor avrivningsfolien fjernes og det spikres langs hele siden.

Når den andre lengden takpapp er spikret fast, fjernes avrivningsfolien som sitter på undersiden av den andre takpappen. På den måten limes de to strimlene sammen, så skjøten blir helt tett.

Fagmannen trår godt til overalt på overlappet, for at limet skal hefte godt.For lettere å kunne skjære pappen varmer fagmannen opp takpappkniven sin med en gassbrenner.

Nå kan han lett skjære langs kanten av taket og fjerne den overskytende pappen. Takpappen skal så festes ved takkoten. Her brukes det et taklig, som påføres i noen striper på både tak og takpapp.

Pappen trykkes ned mot taket, og i løpet av noen få sekunder sitter pappen urokkelig fast. Skal du legge et takpapptak, er topsafe et godt alternativ, hvis du ikke vil jobbe med gassbrenner.

Relaterte artikler

 • GUIDE: Velg riktig takbelegg

  GUIDE: Velg riktig takbelegg

  26/09 Takbelegg er populært som taktekking på både hus, boder og carporter. Her viser vi hvordan du velger riktig takbelegg til taket ditt.

 • Legg takpapp

  Legg takpapp

  24/08 VIDEO: Takpapp er noe av det letteste å legge, og du behøver ikke lenger tenke på gassbrenner og tjære når du skal legge den. I dag fås takpapp med selvklebende overlapp, så nå kan du selv enkelt legge pappen og samtidig være ...

 • Legg pappshingel

  Legg pappshingel

  13/07 VIDEO: Vil du lage et spennende og flott takpapp-tak, kan du gjøre det med pappshingel. Fagmannen viser på oppstillingen her hvordan jobben utføres.

 • Reparer sprekken i takpappen

  Reparer sprekken i takpappen

  13/07 VIDEO: Har du et takpapptak, kan det være lurt å jevnlig sjekke om det har oppstått sprekker.

 • Legg nytt takpapptak

  Legg nytt takpapptak

  13/07 VIDEO: I dette prosjektet skal det gamle taket på carporten skiftes ut med et nytt. Du vil lære hvordan du lettest fjerner den gamle takpapp-belegningen og klargjør taket til ny takpapp.

Få gratis nyhetsbrev

Få tilgang til alle artikler

Få tilgang til alle artikler

For bare 19,- får du tilgang til over 1500 ekspert-guider fra Gjør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Reperasjon av pusset leca

Hei. Jeg ser at jeg har fått en del riss i ...

Fylle betong i forskalingsblokker

Hei. Jeg skal bygge en mur med ...

Terrassevegg av teltduk (13/2016 s.19)

Ang artikkel "Forleng sommer" 13/2016. På ...

Produsere blondelister selv

Tenkte jeg skulle dele hvordan jeg har laget ...

Mest leste i forum

Stendersøker

Er på jakt etter en stendersøker som gjør det ...

Gipsplater på vegg?

God dagen godtfolk!Har nylig kjøpt hus fra ...

Barnesenga svever fritt

Plassen var trang i det felles barnerommet. De ...

Solterrassen ble til et fint lysthus

Det skulle egentlig bare bli en overdekket ...

Gjør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss