Cookies- og Brukervilkår


Tegltakstein på lekter

Tegltaket, som er både pent og robust, finnes i mange varianter. Her vises leggingen av glaserte og vanlige tegl.


Glaserte takstein er noe dyrere enn de vanlige røde leirtegl, og faktisk også vanskeligere å legge. Det er bare en meget begrenset frigang i falsen på disse taksteinene. Det stiller store krav til både taklektenes montering og til selve leggingen.

Denne vingefalstegl skrus ganske enkelt fast til lekten med en rustfri skrue i hullet som er i taksteinen. Det skal bare en skrue i hver tegl. Leggingen startes alltid nedenfra. På den måten dekkes skruen med overlappet fra den neste steinen.

Det er uhyre viktig at du følger teglprodusentens anvisning av lektenes plassering for å oppnå et korrekt resultat. Tegltaksteinen legges alltid fra høyre mot venstre, og bør bare benyttes på tak med en takhelling med minimum 22 grader.

Her legges den røde tegltaksteinen på samme måte som den glaserte. Men det er litt mer spillerom mellom hver enkelt tegl. Denne røde vingetegl legges også fra bunnen av taket og fra høyre mot venstre.

Teglen her festes ved hjelp av stålbindere. Binderne monteres lett i det dertil innrettede hullet på baksiden av tegltaksteinen, og presses på plass ned over lekten. Denne tegltaksteinen har ikke snevre falser som de svarte. Det vil si at de kan justeres litt fram og tilbake, hvis de ikke ligger helt nøyaktig.

Det gjelder å være nøye med leggingen, ellers vil du få store problemer når du når ut til takets kant og møne. Alle moderne tegl legges oppå et undertak. Uansett hvilken type tegltakstein du velger, oppnår du et både flott og solid tak.

Relaterte artikler

  • Legg takstein

    Legg takstein

    19/08 VIDEO: På dette lille pulttaket vil vi vise hvordan du legger takstein på lekter. Er du ingen rutinert taktekker, er det en god idé å lage en prøveopplegging på bakken først.

  • Legg takstein

    Legg takstein

    19/08 VIDEO: På dette lille pulttaket vil vi vise hvordan du legger takstein på lekter. Er du ingen rutinert taktekker, er det en god idé å lage en prøveopplegging på bakken først.

Få gratis nyhetsbrev

Få tilgang til alle artikler

Få tilgang til alle artikler

For bare 19,- får du tilgang til over 1500 ekspert-guider fra Gjør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Reperasjon av pusset leca

Hei. Jeg ser at jeg har fått en del riss i ...

Fylle betong i forskalingsblokker

Hei. Jeg skal bygge en mur med ...

Terrassevegg av teltduk (13/2016 s.19)

Ang artikkel "Forleng sommer" 13/2016. På ...

Produsere blondelister selv

Tenkte jeg skulle dele hvordan jeg har laget ...

Mest leste i forum

Stendersøker

Er på jakt etter en stendersøker som gjør det ...

Gipsplater på vegg?

God dagen godtfolk!Har nylig kjøpt hus fra ...

Barnesenga svever fritt

Plassen var trang i det felles barnerommet. De ...

Solterrassen ble til et fint lysthus

Det skulle egentlig bare bli en overdekket ...

Gjør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss