Cookies- og Brukervilkår


Terrasse

side 1 av 10
 • Nyt utelivet på din nye veranda

  Nyt utelivet på din nye veranda

  28/08 Med denne verandaen trenger du ikke ikke være redd for den regnfulle, norske sommeren. Den gir deg nemlig mulighet til å være ute – selv når det regner.

  Vanskelighetsgrad 4/4
 • Overbygd terrasse på 30 sekunder

  Overbygd terrasse på 30 sekunder

  11/07 En markise kan mer enn bare å skjerme mot solen. Se de 3 viktigste grunnene til at du skal skaffe deg en markise på terrassen.

 • Hvilke terrassebord skal jeg velge?

  Hvilke terrassebord skal jeg velge?

  06/07 Det er mange muligheter når man skal velge bord til treterrassen. Vi har tittet på de vanligste typene av hardtre som gir terrassen et eksklusivt preg.

 • Unngå GIFTIG impregnering

  Unngå GIFTIG impregnering

  03/05 Hvis du helt vil slippe farlige tungmetaller og kjemiske stoffer når du bygger terrasse, bør du unngå trykkimpregnert tre. Heldigvis finnes det alternativer.

 • Ny treterrasse på gamle steiner

  Ny treterrasse på gamle steiner

  02/05 Er du lei av den gamle steinbelegningen? Du kan fort og enkelt lage en solid treterrasse direkte på steinene. Vi viser deg hvordan.

  Vanskelighetsgrad 2/4
 • Slik lager du en terrasse av trefliser

  Slik lager du en terrasse av trefliser

  28/04 En terrasse av trefliser er både flott og lekker å gå på. Legges den på et solid underlag, holder den i mange år.

 • Slik bygger du en svevende treterrasse

  Slik bygger du en svevende treterrasse

  28/04 Denne arkitekttegnede treterrassen er både holdbar og enkel å bygge. Og du får garantert en flott terrasse.

 • Velg disse terrassebordene til terrassen

  Velg disse terrassebordene til terrassen

  28/04 En treterrasse kan lages med forskjellige typer tre. Men ikke alle er like gode til formålet. Vi viser deg hvilke tretyper som er best.

 • Slik bygger du en VANNRETT terrasse

  Slik bygger du en VANNRETT terrasse

  29/03 Et skrått terreng er ingen hindring for å bygge en flott og vannrett terrasse. Det er faktisk lettere enn man skulle tro. Vi viser deg ALLE hemmelighetene.

  Vanskelighetsgrad 3/4
 • 3 TIPS: Ren belegning i en fei!

  3 TIPS: Ren belegning i en fei!

  22/03 Det er lett å få flekkete og halvgrønne steiner fine igjen. Her er 3 ENKLE løsninger til hvordan du fjerner lavflekker, alger og oljeflekker.

side 1 av 10


Bygg terrassen selv

Vi guider deg trinn for trinn, uansett om det er en stein- eller treterrasse, stor som liten. Få inspirasjon til ny terrasse i våre mange terrasseprosjekt – alle med grundige byggeveiledninger og bilder.

Vil du unngå at familiehyggen blir forstyrret når det kommer noen regndråper, eller ved duggfall på kvelden, kan du lage en overbygd terrasse. Vi viser hvordan du lager en solid stolpekonstruksjon som blir stående i all slags vær. Vi har også løsninger på mange nivåer: Fra en overbygd terrasse som er rask og enkel, til en terrasse som virkelig er ambisiøs.


Lag en tegning før du skal bygge terrasse

Før du setter i gang med å bygge terrasse, er det en god ide å lage en tegning. I artiklene våre finner du gode råd til hva du skal huske.


Et godt fundament fremtidssikrer belegningen

Når du bygger en terrasse av belegningsstein, er det viktig med et solid fundament av sand og grus. Vi guider deg i forhold til materialer og utstyr du kan bruke til oppgraving av jord og komprimering av underlaget til belegningen.


Terrassematerialer

Før du lager en terrasse, skal du vurdere hvilke typer materialer du vil bruke. Pris og kvalitet henger som regel sammen. Hvis du bygger en treterrasse, kan det være en god ide å kjøpe trykkimpregnert tre til stolper og den underliggende konstruksjonen. Når du skal velge terrassebord, har du flere muligheter: Skal du velge dyre terrassebord i eksklusivt tre, eller billige trykkimpregnerte bord?

Eller skal du velge komposittbord fremfor tre til terrassen? Sjekk blant annet holdbarhet og vedlikehold før du bestemmer deg. I artiklene våre kan du også finne veiledninger til hvordan du legger din egen terrasse av belegningsstein.


Vedlikehold av terrassen

Terrassen lever et hardt liv året rundt. Fra 30 grader i stekende sol, via silende regn til iskalde vinterdager. Når våren endelig kommer, kan det være en trist opplevelse å se terrassen som har ligget i dvale under snøen hele vinteren. Ofte vil en treterresse være flekkvis grønn av alger, og for øvrig hardt medtatt av vinterens barske vær.

Men fortvil ikke. På disse sidene vil du finne tips til hvordan du renser terrassen grundig med en høytrykkspyler og terrasserens. Etterpå behandles den med en olje spesielt beregnet til trykkimpregnerte treterrasser.

Er terrassen laget av andre tresorter enn trykkimpregnert furu, er fremgangsmåten i forbindelse med rensingen den samme, men sluttbehandlingen kan være en annen. Vi hjelper deg med å beskytte og vedlikeholde terrassen din.

Få gratis nyhetsbrev

Få tilgang til alle artikler

Få tilgang til alle artikler

For bare 19,- får du tilgang til over 1500 ekspert-guider fra Gjør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Hvilken maskin /verktøy for å (skrå)skjære

Hvilken maskin/verktøy egner seg for å ...

Oppbevaring av verktøy

Lurer på om hva man bør tenke på når man ...

Septik tank

Hei jeg skal sette ned en 4m3 (3 kammer) ...

Tak over terrasseplatting

Hei, Jeg skal bygge tak over en ny skifer ...

Mest leste i forum

Stendersøker

Er på jakt etter en stendersøker som gjør det ...

Gipsplater på vegg?

God dagen godtfolk!Har nylig kjøpt hus fra ...

Barnesenga svever fritt

Plassen var trang i det felles barnerommet. De ...

Solterrassen ble til et fint lysthus

Det skulle egentlig bare bli en overdekket ...

Gjør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss