Cookies- og Brukervilkår


Nytt liv til terrassen

Treterrassen lever et hardt liv året rundt. Fra stekende sol, via pøsende regn til iskalde vinterdager med masse snø. Det setter sine spor. Derfor får du en oppskrift på hvordan du sikrer terrassen et langt og godt liv her.

Når våren endelig kommer, kan det være en trist opplevelse å se igjen treterrassen, som har ligget i dvale hele vinteren. Ofte vil den flekkvis være grønn av alger og for øvrig være hardt medtatt av vinterens barske vær.

Men fortvil ikke. Tre er et takknemlig materiale. Med riktig innsats kan terrassen bli flott igjen, og til og med rustet til enda en tøff sesong med harde påvirkninger fra vær og vind.

Her viser vi hvordan du renser terrassen grundig med terrasserens, og etterfølgende behandler den med en olje spesielt beregnet for trykkimpregnerte treterrasser. Er terrassen laget av andre tresorter enn trykkimpregnert furu, er fremgangsmåten i forbindelse med rensingen den samme, men sluttbehandlingen kan være en annen.

Det kan du få vite mer om hos fargehandleren. Produsenten av terrassebordene har ofte også et tips til hvilken type beskyttelse som egner seg best på bordene du har kjøpt.

Vi bruker en klassisk terpentinbasert olje, som har den fordelen at den også kan påføres ved lave temperaturer. Til og med i kuldegrader hvis bare treet er tørt. Om du velger olje eller vannbasert beskyttelse til terrassen, er i stor grad et spørsmål om tro og preferanser.

Noen vil påstå at en klassisk oljebehandling er det aller beste for terrassegulvet, mens andre vil påstå at vannbaserte produkter holder bedre – til slutt er valget ditt. Uansett hva du velger, så blir sluttresultatet og holdbarheten aldri bedre enn det forarbeidet du har gjort.

Det er derfor du skal være omhyggelig med rensingen og med å la treet tørke godt før du påfører trebeskyttelsen. God fornøyelse – dette er arbeid du har igjen for.

Relaterte artikler

 • Hvordan skjøtes terrassebordene penest?

  Hvordan skjøtes terrassebordene penest?

  11/08 Jeg skal lage en terrasse med bord som ikke er like lange som terrassen. Kan jeg lage skjøter rett overfor hverandre, eller må de spres?

 • Lag en terrasse på to dager

  Lag en terrasse på to dager

  25/06 Vi følger to tømrere, mens de bygger en terrasse på bare to dager. Følg med og få mange gode tips til hvordan du lager den like flott – og sparer tid.

  Vanskelighetsgrad 3/4
 • Gjør det selv – og spar over 25.000,-

  Gjør det selv – og spar over 25.000,-

  19/03 Det er virkelig en deilig sommerfølelse i det å trå barbeint ut på en solvarm treterrasse. Følelsen overgår en steinterrasse, og er den lagt riktig og vedlikeholdt godt, har du glede av den i mange år. Her ser du hvordan vi la ...

  Vanskelighetsgrad 3/4
 • Lag en terrasse med bordene på skrå

  Lag en terrasse med bordene på skrå

  02/05 En terrasse med kraftige gulvbord holder i mange år. Her viser vi en variant der bordene ligger skrått. Det ser bra ut – og sparer både tid og penger.

  Vanskelighetsgrad 3/4
 • Kan jeg unngå ugress under terrassen?

  Kan jeg unngå ugress under terrassen?

  30/07 Jeg skal lage en treterrasse på bakken, og vil gjerne unngå at det vokser opp ugress mellom bordene. Er det mulig?

Last ned
Klikk på de små bildene for å forstørre.
 • Nytt liv til terrassen

Vanskelighetsgrad

Vanskelighetsgrad 1/4

Les mer om

Få gratis nyhetsbrev

Få tilgang til alle artikler

Få tilgang til alle artikler

For bare 19,- får du tilgang til over 1500 ekspert-guider fra Gjør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Reperasjon av pusset leca

Hei. Jeg ser at jeg har fått en del riss i ...

Fylle betong i forskalingsblokker

Hei. Jeg skal bygge en mur med ...

Terrassevegg av teltduk (13/2016 s.19)

Ang artikkel "Forleng sommer" 13/2016. På ...

Produsere blondelister selv

Tenkte jeg skulle dele hvordan jeg har laget ...

Mest leste i forum

Stendersøker

Er på jakt etter en stendersøker som gjør det ...

Gipsplater på vegg?

God dagen godtfolk!Har nylig kjøpt hus fra ...

Barnesenga svever fritt

Plassen var trang i det felles barnerommet. De ...

Solterrassen ble til et fint lysthus

Det skulle egentlig bare bli en overdekket ...

Gjør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss