Cookies- og Brukervilkår


Stress holder innbruddstyvene unna

Hvert år opplever mange familier det marerittet å ha innbrudd i hjemmet sitt. Du kan unngå å komme i samme situasjon. Det er faktisk overraskende lett.

Det er de færreste av oss som foretrekker tunge og besværlige løsninger i arbeidet vårt. Og hvis vi får et alternativ som gjør oppgaven lettere, vil vi nok gå for den. Den tanken om arbeid deler vi med mange andre - også innbruddstyvene. Så vil du holde tyvene borte fra døren, må du gjøre arbeidet deres så besværlig og stressende som mulig. Her får du tre konkrete tips.

1. Er det noen hjemme?

De fleste innbruddstyvene foretrekker arbeidsro. Derfor bryter de seg inn der hvor det ikke er noen til å forstyrre arbeidet. En overgrodd hage, et hus i mørke og en postkasse fylt med reklame er et klart signal til tyven om at det ikke er noen hjemme.

Men er det noe lys eller musikk som går av og på, en velstelt hage og rot på terassen, skaper det usikkerhet: er det noen hjemme?

REDAKSJONEN ANBEFALER: Stopp tyven - bruk en en wifi-stikkontakt, slik at du kan skru av og på lyset uansett hvor du er.

2. Hvordan kommer jeg inn?

Det er stressende for en tyv å stå utenfor og være i ferd med å bryte seg inn i et hus. Kanskje det snart kommer noen forbi? Kan naboen se noe som beveger seg ved døren?

Om du sikrer huset ditt med gode låser, ekstra beslag på vinduene og en låst terassedør, gjør du det vanskelig for tyven å bryte seg inn. Internasjonale undersøkelser viser at du minimerer risikoen for innbrudd betydelig om du klarer å forsinke tyven i minimum tre minutter.

3. Blir jeg oppdaget?

Risikoen for å bli oppdaget midt i arbeidet er også svært stressende. Verst er nysgjerrige naboer som hilser og spør om de kan hjelpe til med noe. For en tyv betyr det at noen nå har et klart signalement, og da er det ikke like interessant lenger.

En alarm i kombinasjon med forebyggende belysning og gode låser kan være med på å gjøre huset ditt uattraktivt for tyvene. Det samme gjelder et overvåkningskamera: Det øker risikoen for å bli oppdaget. Og det er stressende.

SLIK: Stress tyven med overvåkningskamera eller en wifi-stikkontakt

Akkurat nå har vi et ekstra godt tilbud til deg som vil sikre hjemmet ditt mot innbrudd.

For kun 79 kr får du:

 • 2 nummer av Gjør Det Selv
 • Gjør Det Selvs nye digitale guide "Unngå innbrudd - slik gjør du hjemmet ditt ekstra sikkert"
 • I guiden gir vi deg 34 sider med alle våre beste råd og en veiledning til hvordan du innbruddssikrer hjemmet ditt. Du får tips til hvordan du gjør det vanskelig for tyven å komme inn, hvordan du kan overvåke hjemmet ditt fra mobilen og hvordan du kan stresse innbruddstyven bort.

 • En wifi-stikkontakt
 • Med wifi-stikkontakten (verdi 370 kr.) kan du skru av og på lyset ditt hjemme fra en app på mobiltelefonen din, slik at det ser ut som om det er noen hjemme mens du er borte.

 • Eller et wifi overvåkningskamera
 • Med wifi overvåkningskameraet (verdi 750 kr.) er det slutt med å bekymre seg når en forlater hjemmet. Kameraet holder øye med ubudne gjester. Kameraet har innebygget bevegelsessensor som registrerer om noen beveger seg foran linsen. Du kan innstille kameraet til å sende deg bilder når det blir registrert bevegelse.

Både wifi-stikkontakten og wifi overvåkningskameraet kan i den grad være med på å stresse innbruddstyvene, og være ditt første skritt på veien til et innbruddssikkert hus.

Les mer om det gode tilbudet her: Få 2 nummer av Gjør Det Selv + et wifi overvåkningskamera eller en wifi-stikkontakt

Relaterte artikler

 • UNNGÅ INNBRUDD: Fang tyven med et kamera

  UNNGÅ INNBRUDD: Fang tyven med et kamera

  23/02 Kameraer kan være et godt supplement til innbruddssikringen din. I denne artikkelen har vi samlet alt du skal vite om videoovervåkning i hjemmet ditt.

 • Smart alarm med videoovervåking

  Smart alarm med videoovervåking

  19/01 Canary er et komplett alarmsystem med videoovervåking til ett enkelt rom. Systemet kan styres fra telefonen, og den er enkel å bruke.

 • Fang tyven på kamera

  Fang tyven på kamera

  22/12 Unngå ubehagelige juleoverraskelser. Ta tyven på fersk gjerning med et IP-kamera.

 • Stopp tyven med høflighet

  Stopp tyven med høflighet

  28/06 Ferietid er innbruddstid, men du kan stoppe tyven med enkle midler. Et av dem er vanlig høflighet.

 • Unngå innbrudd i julen

  Unngå innbrudd i julen

  16/12 Julen er høytid for innbruddstyver. Er huset DITT sikret? Her får du sju tips til hvordan du unngår ubudne gjester.

Les mer om

Få gratis nyhetsbrev

Få tilgang til alle artikler

Få tilgang til alle artikler

For bare 19,- får du tilgang til over 1500 ekspert-guider fra Gjør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Hvilken maskin /verktøy for å (skrå)skjære

Hvilken maskin/verktøy egner seg for å ...

Oppbevaring av verktøy

Lurer på om hva man bør tenke på når man ...

Septik tank

Hei jeg skal sette ned en 4m3 (3 kammer) ...

Tak over terrasseplatting

Hei, Jeg skal bygge tak over en ny skifer ...

Mest leste i forum

Stendersøker

Er på jakt etter en stendersøker som gjør det ...

Gipsplater på vegg?

God dagen godtfolk!Har nylig kjøpt hus fra ...

Barnesenga svever fritt

Plassen var trang i det felles barnerommet. De ...

Solterrassen ble til et fint lysthus

Det skulle egentlig bare bli en overdekket ...

Gjør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss