Cookies- og Brukervilkår


Lesernes beste ideer:
Lag et utekjøkken

Med et utekjøkken kan du flytte matlagingen utendørs, og nyte sommerkveldene enda mer. Gjør Det Selvs lesere har gode tips til smarte løsninger.

Udekøkken grill af vasketøjskurve
Utekjøkkenet er laget av to avlagte skittentøyskurver, som grillen er satt opp mellom.

1. Utekjøkken av Skittentøyskurver

"Da vi skulle skifte ut skittentøyskurvene våre, klarte jeg ikke å få meg til å kaste dem. Jeg var sikker på at de kunne bli brukt til noe, på et eller annet tidspunkt.

Da sommeren kom, lengtet vi etter et utekjøkken, men vi syntes de var for dyre. Derfor fikk jeg ideen til å gjøre om de to skittentøyskurvene til et fikst lite utekjøkken.

INSPIRASJON: Ta kjøkkenet med ut

Etter noen oppmålinger og hjelp fra en lokal smed, fikk jeg laget noen rustfrie plater, som utgjorde bunn, topp og vask. De tidligere lokkene ble gjort om til sidebord, som kan klappes opp og ned etter behov.

I venstre side oppbevares gassflasken, og i høyre side står det ei bøtte til avløpsvann fra vasken. Vannkranen koblet jeg ganske enkelt til en vannslange. Dermed fikk vi vårt eget spesialdesignede utekjøkken til en rimelig penge. L.J."


2. Lekkert mobilt utekjøkken

"Jeg har laget et utekjøkken av trykkimpregnerte lekter, etter inspirasjon fra et Gjør Det Selv-blad. Jeg syntes bordet var veldig flott, men fant på noen forbedringer.

Utekjøkkenet er satt sammen av mange deler, ettersom det består av utskårne lektestykker. Jeg syntes det ble for mange små deler å male, derfor har jeg bare malt de korte stykkene og hjørnene svarte. Det fremhever den luftige og “stripete” effekten i konstruksjonen, med minimal malingsjobb.

Jeg har utstyrt bordet med hjul, slik at det er enkelt å flytte rundt. Hjulene kan løftes, så de ikke har kontakt med bakken.

Bordet står også helt fast når det skal lages mat. Som bordplate har jeg brukt syntetiske gulvbord – også i svart. De er praktiske, fordi de kan tåle å stå ute. O.J."

Mobilt udekøkken
Utekjøkkenet er laget med hjul, slik at det er enkelt å flytte rundt på. De løftes opp når bordet er i bruk.

Mobilt udekøkken
Halvparten av lektene i sidene er malt svarte. De er også bare halvparten så lange som de lyse. Dette skaper luftige vegger.


3. Utekjøkken av restetre og overskuddsfliser

"Vi ville gjerne ha et utekjøkken, fordi vi ofte griller og spiser ute. Nå har jeg bygget et selv, av noen restematerialer jeg hadde liggende.

Jeg har laget et stort bord med en bordplate av mdf. I platen har jeg saget to runde hull, som de to kulegrillene våre er senket ned i.

Bordplaten har jeg kledd med fliser, som jeg også hadde liggende. Dette gjør bordet både velegnet til matlaging og til å stå ute.

BYGG SELV: Kjøkken med flisbenk

Under bordet har jeg laget en hylle av bordbiter som hviler på tverrstivere av lekter. Der er det plass til kull, og andre ting. Under hver grill har jeg plassert sinkspann, som kan samle opp aske og glør. H.M."

Udekøkken af resttræ og fliser
Utekjøkkenet består av et stort bord, bygget av restematerialer, med plass til to griller. Oppå bordet er det lagt fliser.


4. Praktisk utekjøkken

"Vi ønsket oss et utekjøkken, men de vi fant i butikken var ganske dyre, så jeg bygde et selv.

I et gammelt Gjør Det Selv-blad fant jeg en tegning som jeg har videreutviklet. Jeg har satt hjul under utekjøkkenet, slik at det er lett å flytte dit det passer best.

SE OGSÅ: Mat under åpen himmel – uten grill

Utekjøkkenet har god bordplass, med gassbluss og ekstra hyller til oppbevaring. Det er laget av lerk som er blitt lakkert, slik at det egner seg som benkeplate.J.K."

Praktisk udekøkken på hjul
Med hjul under, er kjøkkenet lett å flytte.


5. Billig kjøkken av restematerialer

"Vi hadde lyst på et utekjøkken, men ville ikke ofre særlig mange penger på prosjektet. Derfor lagde vi det av materialer vi allerede hadde liggende.

Kjøkkenet er laget av trematerialer, med et skjelett av lekter som er kledd med panelbord.

Bordplaten består av et par store hageheller. Jeg hadde også en gammel vask med et blandebatteri liggende. Det er koblet til en utendørs vannkran via en slange. Kjøkkenet har også gassbluss, i tillegg til en mobil grill. J.K."

Udekøkken af genbrugsmaterialer
Vannkranen er koblet til en utekran via en hageslange. Gassflasken til gassblusset er lett å komme til.

Har du også en god idé til et utekjøkken, så del den gjerne med oss i Forum.

Relaterte artikler

 • Utekjøkken med praktisk flisbenk

  Utekjøkken med praktisk flisbenk

  06/05 Hvis du bygger dette utekjøkkenet, løfter du friluftsmaten opp til et nytt plan, der hele tilberedningen foregår ute ved kulegrillen.

  Vanskelighetsgrad 3/4
 • Bygg GENIALT utekjøkken

  Bygg GENIALT utekjøkken

  11/08 Her får du oppskriften på et utekjøkken for helårs bruk. Med lukkede sider og en benkeplate av betong, trenger du ikke å bekymre deg for vinterlagring.

  Vanskelighetsgrad 3/4

Les mer om

Få gratis nyhetsbrev

Få tilgang til alle artikler

Få tilgang til alle artikler

For bare 19,- får du tilgang til over 1500 ekspert-guider fra Gjør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Reperasjon av pusset leca

Hei. Jeg ser at jeg har fått en del riss i ...

Fylle betong i forskalingsblokker

Hei. Jeg skal bygge en mur med ...

Terrassevegg av teltduk (13/2016 s.19)

Ang artikkel "Forleng sommer" 13/2016. På ...

Produsere blondelister selv

Tenkte jeg skulle dele hvordan jeg har laget ...

Mest leste i forum

Stendersøker

Er på jakt etter en stendersøker som gjør det ...

Gipsplater på vegg?

God dagen godtfolk!Har nylig kjøpt hus fra ...

Barnesenga svever fritt

Plassen var trang i det felles barnerommet. De ...

Solterrassen ble til et fint lysthus

Det skulle egentlig bare bli en overdekket ...

Gjør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss