Cookies- og Brukervilkår


Hvorfor slites varmerørene?

Jeg installerte gassfyr for seks år siden. Nå har jernrørene begynt å få korrosjonsskader. Er det på grunn av de korte kobberrørene som forbinder dem med fyren?

Hvorfor tærer mine varmerør?

Problem:

For seks år siden fikk jeg installert en gassfyr. Tilkoblingene til de eksisterende galvaniserte jernrørene og radiatorene ble gjort med kobberrør. Nå har jeg begynt å få korrosjonsskader innvendig i jernrørene. Gjennomløpet er nesten blokkert. Kan de korte kobberrørene, som forbinder gassfyren med jernrørsinstallasjonen, være årsaken til disse skadene?

Løsning:

Rekkefølgen av materialer burde være likegyldig på en sentralvarmeinstallasjon med oksygenfattig vann (“dødt vann”). Det er bare på bruksvannsinstallasjoner, der vannet blir oksidert, at det er problemer med å la kobberrør sitte før jernrør. Her vil ioner fra kobberet forårsake rust i jernrørene.

Hva som har skjedd med rørene dine, er vanskelig å svare på. Kalk er umiddelbart det beste tipset, for det er et velkjent problem enkelte steder, og oppleves nettopp slik du beskriver de nesten tilstoppede rørene. Men korrosjon forårsaket av plasseringen av kobberrøret, er det trolig altså ikke snakk om.

Er det kalk som blokkerer rørene, kan du enten skifte ut rørene, eller kontakte en rørlegger som muligens kan skylle gjennom systemet med kalkoppløser.

Relaterte artikler

 • Monter en varmepumpe

  18/07 VIDEO: En varmepumpe er en effektiv måte å varme opp hjemmet sitt på. Varmepumpen fungerer etter prinsippet for termisk energi, såkalt varmeutveksling. Dvs. at pumpen utvinner den opplagrede varmen som er i luften utenfor, og ...

 • 4 flotte skjul til varmepumpen

  4 flotte skjul til varmepumpen

  17/02 Den sparer energi, men pen er den ikke. Gjør Det Selvs lesere har skjult varmepumpene sine. Se fire flotte varmepumpeskjul her.

 • SLIK: Utnytt varmen to ganger

  SLIK: Utnytt varmen to ganger

  15/02 Varme stiger alltid opp, så hvorfor ikke la den komme opp i etasjen over, og gjøre nytte der? Jobben tar kun et par timer. Vi viser deg hvordan.

 • Finn billigst varme til huset DITT

  Finn billigst varme til huset DITT

  15/02 Har du en gammel oljefyr? Da er det på tide å bytte den ut. Her er fem billigere alternativer til oppvarmingen. Se hvilke, og hva det koster.

 • Hvorfor slites varmerørene?

  Hvorfor slites varmerørene?

  22/01 Jeg har for 6 år siden fået installeret gasfyr. Nu er jeg begyndt at få korrosionsskader i jernrørene. Er det pga. de korte kobberrør, der forbinder gasfyret?

Få gratis nyhetsbrev

Få tilgang til alle artikler

Få tilgang til alle artikler

For bare 19,- får du tilgang til over 1500 ekspert-guider fra Gjør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Reperasjon av pusset leca

Hei. Jeg ser at jeg har fått en del riss i ...

Fylle betong i forskalingsblokker

Hei. Jeg skal bygge en mur med ...

Terrassevegg av teltduk (13/2016 s.19)

Ang artikkel "Forleng sommer" 13/2016. På ...

Produsere blondelister selv

Tenkte jeg skulle dele hvordan jeg har laget ...

Mest leste i forum

Stendersøker

Er på jakt etter en stendersøker som gjør det ...

Gipsplater på vegg?

God dagen godtfolk!Har nylig kjøpt hus fra ...

Barnesenga svever fritt

Plassen var trang i det felles barnerommet. De ...

Solterrassen ble til et fint lysthus

Det skulle egentlig bare bli en overdekket ...

Gjør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss