Cookies- og Brukervilkår


Skjul ledningene

Ligger ledningene dine synlig langs veggen, viser vi her hvordan du enkelt kan skjule dem med en gulvlist.


Gulvlisten har et hulrom på baksiden hvor det er plass til ledninger, og selve listen festes ved at det klikkes på noen spesielle klips. Gulvleggeren starter med å holde listen opp til veggen og streke opp der hvor den skal kuttes.

Legg merke til at han samtidig setter en skrå strek, som viser hvilken retning vinkelen skal skjæres. Så må listen skjæres i en skjærekasse. Gulvleggeren legger en av klipsene inn i listen. På den måten unngår han å trykke listen skjev mens den skjæres.

Alternativt kunne han også brukt en gjæringssag. Gulvleggeren sjekker at den passer, før han merker opp den neste. Her skal vinkelen vende den andre veien. Kanten kan lett bli litt ujevn når man skjærer listene, men det kan lett fikses med en hobbykniv.

De andre listene måles opp og skjæres på samme måte. Så skal klipsene monteres – det må være maksimalt 50 cm mellom hver, og på små vegger må de sitte enda tettere. Gulvleggeren markerer hvor klipsene skal sitte, hvorpå han forborer med et 6 mm bor.Det settes likeledes 6 mm bor i samtlige hull.

Nå skal klipsene skrus fast. Gulvleggeren sørger for at ledningen ligger inne bak klipsene før de skrus fast. Når begge klipsene sitter fast, kan listen lett klikkes på plass. Deretter monteres de andre skruene på samme måte.

Ved skjøtene i hjørnene skal det sitte henholdsvis en innvendig og en utvendig kobling, som skal samle listene. Disse settes på før neste list klikkes på plass.

Ved det innvendige hjørnet skyves listen bare på plass, og gulvleggeren sørger for at hele ledningen er skjult, før han klikker listen fast. På den måten fortsetter du hele veien rundt, og i løpet av kort tid har du skjult alle ledningene.

Relaterte artikler

 • Sammensatte fotlister

  Sammensatte fotlister

  19/08 VIDEO: Hvis du gjerne vil ha brede, flotte fotlister, men tanken på å bruke lang tid på å montere det skremmer deg, så er dette kanskje noe for deg. Listene er nemlig veldig enkle å sette opp. Du må bare bruke to profillister ...

 • Perlestaffpanel

  Perlestaffpanel

  19/08 VIDEO: Følg med når vi viser hvordan du setter opp klassisk stående panel med perlestaff. Demonstrasjonen her angir fotlist og dørkarm der håndverkeren starter med å markere en panelhøyde på 88 cm.

 • Skjul ledninger bak listene

  Skjul ledninger bak listene

  17/08 VIDEO: Den gamle listen er sprukket og stygg, og må skiftes ut. Hvorfor ikke skjule den stygge ledningen samtidig? Det gjør vi ved selv å lage en list som gjemmer ledningen.

 • Trepanel er hipt igjen!

  Trepanel er hipt igjen!

  06/07 Etter at furupanelet tok helt av på åttitallet, ble det nesten bannlyst når vi ble lei av det gulnede panelet i nesten alle hjem. Nå er panelet tilbake.

 • Træpaneler er blevet hipt igen!

  Træpaneler er blevet hipt igen!

  06/07 Er du til ægte sommerhusstemning, så se her! Efter årtier i skammekrogen er træpanelerne på vej tilbage, og nogle af dem er endda i en fremragende kvalitet.

Les mer om

Få gratis nyhetsbrev

Få tilgang til alle artikler

Få tilgang til alle artikler

For bare 19,- får du tilgang til over 1500 ekspert-guider fra Gjør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Reperasjon av pusset leca

Hei. Jeg ser at jeg har fått en del riss i ...

Fylle betong i forskalingsblokker

Hei. Jeg skal bygge en mur med ...

Terrassevegg av teltduk (13/2016 s.19)

Ang artikkel "Forleng sommer" 13/2016. På ...

Produsere blondelister selv

Tenkte jeg skulle dele hvordan jeg har laget ...

Mest leste i forum

Stendersøker

Er på jakt etter en stendersøker som gjør det ...

Gipsplater på vegg?

God dagen godtfolk!Har nylig kjøpt hus fra ...

Barnesenga svever fritt

Plassen var trang i det felles barnerommet. De ...

Solterrassen ble til et fint lysthus

Det skulle egentlig bare bli en overdekket ...

Gjør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss